Vikings liian hyvä myös Ura Basketille

Sarjakärki Salon Vilpas osoittautui toista kertaa tällä kaudella liian kovaksi palaksi #MeidänJoukkue’elle. 12 voiton putkessa etenevä kotijoukkue ei jättänyt epäselväksi, että mikä jengi on sarjan ylivoimaisesti kovin tällä hetkellä.

Vilpas Vikings-Ura Basket 94-78 (26-16, 15-20, 28-20, 25-22)

Ottelu alkoi meidän puolelta haparoiden, kun lähinnä palloa työnnettiin Malik Dimelle, jonka 1vs1-ratkaisusta toivottiin positiivista tulosta. Tämähän ei toiminut ja kotijoukkue Vilpas pääsi paremmalla joukkuepelillä muutaman korin etumatkalle, eikä henkisestä yliotteesta irroittanut missään kohtaa ottelua. Vilpas hivuttautui tiiviillä puolustuspelillä ja tarkalla heittopelillä lopulta 10 pisteen taukojohtoon (26-16).

Toisen jakson alku ei myöskään helpostusta tilanteeseen tuonut kun meidän hyökkäyspeli tökki todenteolla ja ensimmäisen viiden minuutin aikana saatiin kasaan vain 7 pistettä. Jakson puolivälin jälkeen aloimme mennä rohkeasti korille ja virheitä alkoi vastustajalle tulla. Tässä kohtaa kunnostautuivat niin Mikael ”Ässä” Sandberg, Fiifi Aidoo kuin Malik Dimekin. Avery Woodsonin nopealla hyökkäyksellä tultiin jo tasoihin 36-36. Tämän jälkeen tuntui kuin olisi ilmoitettu joukkueelle, että nyt saa löysätä. Jakson loppu parin helpon korin kautta Vikingseille 5-0 ja taululla lukemat 41-36 pitkällä tauolla.

Toisen puoliajan alkuun löytyi taas sama taistelufiilis, kuin toisella jaksolla oli myös ollut. Ratkaisuja otettiin ennakkoluulottomasti ja monta kertaa oli mahdollisuus mennä ohi, mutta heitot kolisivat yhä uudelleen raudoista ulos. Kuten niin usein ennenkin, niin nytkin, kun et käytä tilaisuutta hyväksesi, niin toinen sen käyttää. Hyvin nopeasti 2 pisteen takaa-ajomatka venyi yli kymmeneen kun Vilpas paiskasi 5 kolkkia putkeen sisään. Tämän jälkeen tuntui, ettei voitto enää edes kiinnostanut, vaan mielessä pyöri vain maajoukkuetauon tuoma lepo. Kolmannen jakson jälkeen tilanne 69-56.

Malik Dime väänsi tutusti taas tupla-tuplan (24/11)

Neljännelle jaksolle ei enää kirivaihdetta saatu silmään, vaan jakso palloteltiin selvässä kotijoukkueen johdossa. Valopilkut viimeisellä jaksolla olivat vaihdosta tulleet Ässä, joka otti epäselvät levyrit itselleen sekä Trey Niemi, joka latoi pelin loppuun ennakkoluulottomasti 3 kolkkia pohjaan ja teki uudeksi piste-ennätyksekseen 9 pistettä. Sarjapisteet jäävät ansaitusti Saloon 94-78.

Ottelun jälkeen lehdistössä oli kaksi pettynyttä Ura Basketin miestä. Mikael Sandberg kehui Vilppaan heittovoimaa. ”Ihailtavaa kun löytyy 5-6 miestä jotka laittavat kovalla prosentilla palloa sisään kaaren takaa. Lisäksi myös sisäpuolustusta oltiin käyty läpi eikä siinäkään onnistuttu.”

Päävalmentaja Kristian Palotie oli erittäin kriittinen joukkueen tekemiseen. ”Väsyneen näköistä. Taktiikat voi heittää pois, jos paloa ja sydäntä ei ole.” Positiivisia uutisia sen sijaan on odotettavissa sairastuvalta, kun Pyry Rainamaa ja Eldar Skamo ovat luultavasti jo seuraavassa ottelussa mukana. Myös Stephen Croonen paluu on odotettavissa tämän vuoden puolella.