Kouvolaan ennen taukoa

All star- ja maajoukkuetauko kolkuttelee jo ovelle, mutta vielä kerran pelataan ennen. Keskiviikkona #MeidänJoukkueen tie vie Kouvolaan, jossa kohdataan kahdesti aiemmin tällä kaudella kohdattu Kouvolan Kouvot.

Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen Kouvolassa muistetaan erityisesti ottelua edeltävistä tapahtumista. Kehä III kohdalla joukkuetta kuljettanut bussi hajosi ja ylimääräinen tunti odoteltiin paikkobussia Vantaan Ikean edustalla. Itse ottelussa ei meillä ollut mitään saumaa. Huonolla valmistautumisella tulos oli myös huono. Edellinen kohtaaminen Kupittaalla puolestaan jouduttiin pelaamaan ilman ruokamyrkytyksestä kärsinyttä Avery Woodsonia ja Stephen Croonea. Ottelu eteni koko ajan vierailijan hallinnassa ja lopulta Kouvot veivät ottelun murskaavasti. Onkin siis aika revanssille!

Isäntä Kouvot

Kouvolan Kouvot ovat hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Ura-kasvatti Ville Kaunisto edustaa todellista kokemusta joukkueessa. Kapteeni Kaunisto pelaa 12. kautta Korisliigassa. Kun mukaan lisätään vielä ulkomailla vietetyt 8 kautta, niin emme me voi kuin hattua nostaa kevään eduskuntaehdokkaalle. Kokemusta edustavat joukkueessa myös jenkkivahvistuksen  David Gonzalvez ja Thomas Gipson III, jotka molemmat ovat Korisliigassa kolmatta kautta ja lisäksi molemmat ovat voittaneet Suomen mestaruuden Kouvojen paidassa kaudella 2015-16. Kokeneelle osastolle voi laskea myös 22-vuotiaan Tuomas Hirvosen joka pelaa peräti 8. kautta jo Kouvojen riveissä.

Huomioita keskiviikkona tulee myös kiinnittää Kouvojen lahjakkaisiin nuoriin pelaajiin, joista kuka vaan voi astua esiin tarvittaessa. Nelikosta Saarijärvi-Nyman-Kaukiainen-Knihtinen erityisesti kaksi viimeksi mainittua ovat olleet erittäin merkittävissä rooleissa kuluneella kaudella ja molempien peliaika huitelee lähellä 20 minuuttia.

Ville vs Ässä. Tilanne joka myös keskiviikkona tullaan useasti näkemään

Ura Basket Kouvolaan

#MeidänJoukkue on saanut levätä vastustajaansa nyt pari päivää enemmän, joten ainakaan väsymyksen piikkiin ei keskiviikkona voi laittaa. Täydellä 11 miehen kokoonpanolla päästään taas liikkeelle, joten on lupa odottaa että peliesitykset ovat parempia kuin edellisessä ottelussa. Aikaisemmissa keskinäisissä kohtaamisissa meidän paras pistemies on ollut Aleksi Akpaso, joka tuntuu lämpenevän aina kun pääsee vanhaa seuraansa vastaan pelaamaan. Toivotaankin että ”Ale” on samanlaisessa vireessä myös tulevassa kohtaamisessa.

Palotien mietteet

”Kouvot hankki Gipsonin takaisin, mikä antaa joukkueelle taas aivan uudenlaisen elementin. Taktisesti erittäin haastava joukkue, joka varmasti vain paranee entisestään kun kevät etenee.” -Kristian Palotie

Korisliigaa keskiviikkona 13.2. Kouvolassa: Kouvot-Ura Basket klo 18:30. Ottelu tutusti näkyvissä myös Elisa Viihteen kautta.

Kuvat: Jukka Lindberg