Minipojat -07

Info

Harjoitukset

Ti Piispanlähteen yläkoulu klo 18.00–19.30

To Piispanlähteen yläkoulu klo 16.45–18.00

Pe Hovirinnan koulu klo 16.30–18.00

Pelaajat paikalla varusteet päällä 10min. aikaisemmin!

Valmentajat
Antti Saarinen, p. 044 979 3913
Tapio Nieminen
Janne Reinikka
Kai Kulovaara

Joukkueenjohtaja
Juuso Virtanen, p. 040 589 0189, juuso.virtanen(at)virtanenyhtiot.fi
Tero Julkunen, p. 040 717 5517, tero.julkunen(at)turku.fi

Tilinumero: IBAN FI36 5710 8320 0446 32 (rahastonhoitaja: Tuomo Korte)

Joukkue

Joukkueen jäsenien tiedot:

nimi -pituus – syntymävuosi

Kalenteri

Ajankohtaista

Syyskausi paketissa

Ura Basketin -07 pojat on saanut kauden päätökseen pelien osalta. Viimeiset pelit pelattiin Pussihukkien päivän mittaisessa tiiviissä ja hyvin järjestetyssä kutsuturnauksessa. Lähdimme peleihin kolmella joukkueella. Kokosimme yhden kilparyhmän ja kaksi haastajaryhmää.

Leppävaaran Pyrintö ja Puhu halusivat haastaa kilparyhmämme. Lepy-matsissa pelimme oli todella hyvää!  Hetkessä taululle 10-0 lukemat ja vastustaja oli ihmeissään kovan puolustuksemme edessä. Hyökkäyspäässä nähtiin parasta hyökkäystä tällä kaudella eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Todella ilahduttavaa oli, että ratkaisijoiden laajuus on kasvanut alkukaudesta ja nytkin jokainen pelaaja pääsi hyville pisteille.

Puhu-matsi oli alun räpellyksen jälkeen hyvin hanskassa. Puhu antoi hyvän vastuksen ja joukkueesta löytyi tehokkaita pelaajia. Otteluun valmistautuminen ei ollut terävimmästä päästä, mutta onneksi aikalisän jälkeen 2-10 tappioasemassa otimme itseämme niskasta kiinni ja aloimme pelata lähempänä omaa tasoamme. Puolustus alkoi toimia ja hyökkäyspäässä palloa syöteltiin enemmän. Väsyneet taistelijat pelasivat hyvän loppumatsin.

Kaksi haastajajoukkuetta kohtasi Puhun II ja III joukkueet ristiin. Pelit etenivät jokaisessa neljässä pelissä tasaisina aina puoliajalle asti, jonka jälkeen peli rentoutui ja tekemisen tasoa nostettiin. Tässä kohtaa kolme peliä neljästä ratkesi nopeasti. Puhu Pistons haastoi meidät hyvin heidän pitkänhuiskean sentterinsä toimesta hyvin viimeiselle minuutille asti. Pari kovaa stoppia puolustuksessa ja niistä seuranneet nopeat hyökkäykset ratkaisivat lopulta pelin meille. On ilahduttavaa nähdä miten kokeneemmista pelaajista tulee uusia puolia esiin ja miten uudet pojat ovat päässeet mukaan joukkueeseen! Tästä on hyvä lähteä tankkaamaan energiaa kohti mielenkiintoista kevätkautta.

Turnauksen tulokset:

Puhu 2-Ura 2                      20-45

Puhu 3-Ura 3                      41-48

Lepy – Ura 1                        22-60

Puhu 3 – Ura 2                     28-59

Puhu 2 – Ura 3                     32-51

Puhu 1 – Ura 1                     24-39

 

Kiitoksia kaikille joukkueen ympärillä toimiville henkilöille ja oikein hyvää joulua!

****************************************************************************************************

Nollaseiskat Pietarissa                 

Kävimme syyskuun puolivälissä Viron Rakveressa pelaamassa kovatasoisen kansainvälisen turnauksen, missä vastustajia oli Virosta, Latviasta ja Venäjältä. Hyvä turnausmenestys poiki kutsun Pietariin kohtaamaan Venäjän parhaat joukkueet. Reissuun lähtemistä ei valmennuksen osalta ehkä mietitty niin pitkään kuin poikien vanhempien puolesta. Ymmärrettävää, sillä onhan Pietari hiukan eri paikka kuin Tampere tai Helsinki. No aika nopeasti saatiin porukat kasaan ja matkasuunnitelmat selväksi. Reissuun lähdettiin 9 pelaajan ja 11 aikuisen kokoonpanolla viime perjantaina aamutuimaan Turku-Helsinki junalla. Helsingissä nopea vaihto Allegroon ja pian oltiinkin jo Pietarissa. Järjestävän seuran henkilöt olivat kyltti kädessä odottamassa turnauksen ainoita ulkomaisia osallistujia. Bussilla nopea stoppi hotellille ja suunta kohti pelihallia.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Venäjän ehdoton -07:n ykkönen ja muutenkin yksi maailman legendaarisimpia urheiluseuroja eli CSKA Moskova. Pojat eivät paljon vanhoja meriittejä kumarrelleet ja latasivat nopeasti taululle 7-0 lukemat ja vastustajan kaverit ihmettelivät mitä ovat nämä rohkeasti pelaavat jätkät. CSKA pääsi pelin edetessä paremmin peliin ja toisella jaksolla pääsivät jo tasoihin. Matsi eteni tasaisesti loppuun asti. Harmiksemme lopulta moskovalaiset olivat vielä hiukan edellä vieden matsin 7 pisteellä. Upea peli pojilta eikä todellakaan olla kaukana näistä 4-5 kertaa viikossa harjoittelevista vastustajista. Matsin jälkeen nopeasti pientä välipalaa naamaan ja keskittyminen seuraavaan peliin saikin jo alkaa, sillä toinen matsi alkoi jo tunti edellisen loputtua.

Toisessa pelissä vastaan tuli paikallisen seuran kolmosjoukkue joka ei mitenkään pystynyt vastaamaan meidän pelitempoomme. Sen verran eroa tuli, että ei paljon jäänyt taistelutarinoita kotiin jaettavaksi. Lukuisa fanijoukkomme näki todella hienoa hyökkäyspeliä, kun valmennus rajoitti pomppujen määrää ja pääsimme pakotetusti harjoittelemaan syöttöpeliä. Pojat pelasivat upeaa joukkuepeliä ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Lauantain ensimmäisessä ottelussa panoksena oli pääsy välieriin. Vastassa oli pietarilainen Kuphinsky. Oletusarvo edellisen päivän mukaan oli, että marssimme peruspelillä välieriin. Urheilu on siitä jännää, että aina osallistuminen peliin ei riitä voittoon. Nyt oli lähellä käydä niin, että olisimme pelanneet sijoista 5-8.

Kaikki sai alkunsa perjantai-illan hotellin päivällisestä. Ravintola ja palvelu ei ollut ollenkaan sitä mitä kaikki muu hotelissa näytti olevan. Ruoan tuleminen kesti todella kauan ja tuntui, ettei mikään homma mennyt putkeen henkilökunnalla. 2.5 tunnin jälkeen pojat olivat onneksi saaneet pasta-annoksensa. Osa aikuisista ei ollut tällöin saanut edes alkuruokaa.

Pitkä ja raskas edellinen päivä näkyi koko lauantain peleissä ja keskittymisessä. Välierä pelattiin moskovalaista Chekhovin joukkuetta vastaan. Chekhov pelasi todella kovaa ja heillä turnauksen paras peli osui valitettavasti juuri meitä vastaan. Me haahuilimme aivan toisella tasolla kuin mihin ollaan totuttu. Valmennus ottaa täyden vastuun heikosta valmistautumisesta ja otetaan opiksi tuleviin peleihin. Chekhov eteni sunnuntain finaaliin ja me pronssipeliin.

Illaksi joukkuejohtajamme teki hienoa työtä ja oli löytänyt todella hyvän gruusialaisen ravintolan hotellimme läheisyydestä. Täällä kaikki saivat syödä vatsansa täyteen maittavaa ruokaa. Nyt palautuminen lähti hyvin käyntiin ja sen sai tuta järjestävän seuran ykkösjoukkue Vasileostrovskaya 1 sunnuntain pronssimatsissa. Hallitsimme hyvätasoista peliä alusta lähtien emmekä päästäneet vastustajaa uhkaamaan tosissaan voittoamme. Pojat pelasivat upeasti joukkueena. Varsinkin puolustuspäässä oli todella hyvää tekemistä. Hyökkäyspäässä pallo liikkui ja heitot upposivat hienosti pussin pohjalle. Pojille ansaitut pronssimitalit lukemin 29-17.

Kokonaisuutena reissu sujui todella upeasti. Pääsimme pelaamaan kovia matseja hyviä joukkueita vastaan. Tavoite on tulevaisuudessa päästä useammin pelaamaan näitä kansainvälisiä pelejä. On hienoa nähdä miten muualla kuin läntisellä alueella pelataan. Pojat oppivat paljon niin koripallollisesti kuin muutenkin näissä reissuissa. Uskon, että reissu antoi paljon myös vanhemmille  vaikka vapaa-aika olikin aika rajallista. Näimme kuitenkin muutamia kuuluisia Pietarin maamerkkejä. Iso kiitos joukkueen staffille ja kannattajille! Teitte tästä ikimuistoisen reissun. Ensi reissuun taas paljon kokeneempina 😉

Coach A

SoMe

[instagram-feed id=”3730705347″]

 

Joukkueen säännöt

Joukkueen pelaajat ovat yhdessä valmentajien kanssa sopineet seuraavat pelisäännöt:

  1. Pakkaan ja puran pelikassini kotona itse: Tossut, sukat, housut, paita, pyyhe, pullo, pallo. Kannan pelikassini itse.
  2. Tervehdin kavereita ja tuttuja aikuisia.
  3. Huolehdin tavaroistani – kengät ojennukseen, vaatteet siististi naulakkoon. Jätän muiden tavarat rauhaan.
  4. Opettelen sitomaan kengännauhat kunnolla.
  5. En pomputtele palloa pukuhuoneessa.
  6. Keskityn ja kuuntelen valmentajaa, yritän parhaani.
  7. Kunnioitan ja kannustan kavereita ja vastustajia. En kiusaa ketään.
  8. Syön karkkeja ja herkkuja vasta turnauspelien jälkeen.
  9. Annan kännykän ja muut arvotavarat turnauspäivän ajaksi aikuisten säilytettäväksi.