107 pistettä, ei voittoa

(1.2.2021) Ura Basket ja Kobrat Lapualta kohtasivat lauantaina toisen kerran kahdeksan päivän sisään. Edellisessä kohtaamisessa Kobrat olivat Littoisissa 7 pistettä parempia. Tällä kertaa pelattiin Lapualla ja ottelusta tuli edellistäkin tiukempi.

Kobrat – Ura Basket 111-107 (27-20, 22-19, 21-32, 41-36)

Pelin alku lupaili koririkasta ottelua, kun ottelun ensimmäinen tilastomerkintä ajassa 20 sekuntia oli hirmuottelun pelanneen Kevin Bracy-Davisin (42p/6l) käsialaa. Kolmen minuutin kohdalla tilanne 11-10 isännille. Vaihtorumban alkaessa ei meidän penkiltä löytynyt oikein Trey Niemen (12p/12s) lisäksi ratkaisukykyä ja isännät pääsivät pienelle karkumatkalle kympin loppuun. Ensimmäiselle tauolle tilanteessa 27-20. Toinen kymppi oli todella nihkeää hyökkäyspelaamista etenkin meiltä. Aivan vapaat paikat jätettiin hyödyntämättä. Paremmalla onnistumisprosentilla puoliajalla oltaisiin varmasti oltu tasatilanteessa. Pitkälle tauolle valitettavasti kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta (49-39).

Emmitt Holt (14p/9l/3s) toi jälleen energiaa kentälle ennen virhetilin täyttymistä

Koronan vuoksi 15 minuuttiseksi lyhennetty pitkä tauko tuntui sopivan Meidän Joukkueelle enemmän kuin hyvin. Kolmannen jakson alkuun joukkueemme painoi 16-3 runin ja nousi yhtäkkiä johtopaikalle. Tässä vaiheessa päätti Kobrien kapelimestari Antto Nikkarinen (33p/16s) ottaa ohjat omiin käsiin. Nikkarinen ei juurikaan toisella puoliajalla penkkiä kuluttanut ja hänen käsiensä kautta tuli lähes jokainen pistesuoritus. Erittäin säästeliäästi juoksuaskeleita ottanut Nikkarinen piti pilkkanaan Ura Basket-puolustusta kerta toisensa jälkeen ja käytti erittäin kovalla prosentilla hyödyksi hänelle annetun tilan. Kolmas neljännes kuitenkin meille 32-21 ja näin viimeiselle kympille johtoasemasta 70-71.

Viimeinen kymppi olikin puhdas korintekokilpailu. Kumpikaan joukkue ei käynyt yli 4 pisteen johdossa vaikka neljänneksen aikana tehtiinkin peräti 77 pistettä (suurin lukema Korisliigassa tällä kaudella). Erikoisuuksiin neljänneksellä kuului Meidän Joukkueen kolme perättäistä hyökkäystä jotka päätyivät and one-suorituksiin. Vielä ajassa 37:59 Matti Nuutinen (11p/12l) nosti joukkueemme 97-100 johtoasemaan, mutta tämän jälkeen Kobrat teki joka ainoasta hyökkäyksestään korin. Kobrien ainut ohiheitto tuli viimeisillä sekunneilla, kun Jordan Loveridge (29p) heitti toisen vapaaheittonsa tahallaan ohi joukkueen ollessa neljän pisteen johtoasemassa. Näin Uralle ei annettu edes mahdollisuutta nopeaan koriin, vaan Joona Airenne joutui kuljettamaan kentän läpi ja yritti onnistumista kaaren takaa. Kobrat teki viimeisellä kymmenminuuttisella 41 pistettä (suurin lukema Korisliigassa tällä kaudella) ja näin loppulukemat playoff-viivan tuntumassa kärkkyvälle Kobrille 111-107.

Trey Niemi (12p/12s) oli joukkueen MVP tammikuussa

Paljon hyvää

Edellisen esityksen jälkeen lauantaina nähty oli jo huomattavan paljon parempaa. Erityisesti toisella puoliajalla joukkue tuntui vapautuneen ja hyökkäyspäässä ei enää arkailtu ja jännitetty samalla tavalla kuin aikaisemmin. Pelistä toiseen Treyn peliä on mukava seurata ja lauantaina Trey antoikin 12 koriin johtanutta syöttöä, joka on kovin lukema Ura Basketin Korisliiga-historiassa. Samoin Kevinin 42 pistettä ovat suurin lukema Ura Basketin liigataipaleella. Meidän 68 pistettä toiseen puoliaikaan on suurin lukema joukkueelle yhdellä puoliajalla tällä kaudella.

Mutta.. 111 pistettä omiin on aivan liikaa. Puolustuspäähän on löydettävä sama luottamus kuin hyökkäystekemiseen. Jos vastustaja tekee aina halutessa korin, on voittaminen, pelissä nimeltä koripallo, mahdotonta.

Tilastoista nostoja

Ura Basket heitti harvinaisen huonosti kolmen pisteen heitot, 9/31 (29%). Kakkoset upposivat todella hyvin, 29/41 (71%), pisteistä 54 syntyi 3 sek alueelta. Kobrat olivat tasaisia joka puolella, kakkoset 23/45 (51%), kolkit 14/28 (50%). Ura Basket voitti levypallot 43-33 ja pallonhallinnat 101-93. Kobrien pisteen per pallonhallinta törkeä 1,19. Kevin Bracy-Davisin lukemat 42 pistettä ovat kauden toiseksi isoin lukema liigassa. Kevin heitti kakkoset 9/11, kolkit 4/8 ja vapaaheitot 12/14.

Kevaughn Allen (13p/6l) heräsi pelaamaan toisella puoliajalla

Pelit jatkuu nopeasti

Alkavalla viikolla mennään taas kahdesti, kun ensin keskiviikkona Littoisiin saapuu vierailulle Kouvot ja lauantaina samaan paikkaan saapuu Lahti Basketball. Ottelun pelataan edelleen valitettavasti ilman yleisöä, mutta onneksi kotisohville välittää Ruutu plus ja Tapio Suominen.

Korisliigaa 3.2. klo 18:30 Littoisten monitoimitalolta, Ura Basket – Kouvot, Kouvola. Ottelu nähtävillä vain Ruutu plus-palvelun kautta.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä