#MeidänJoukkue palasi voittokantaan

(18.12.2016) Edustusjoukkueemme voitti sunnuntain kotiottelussaan Kouvolan Korikouvot. Näin joukkueemme kuittasi lokakuussa Kouvoille kärsimänsä tappion ja säilytti samalla asemansa sarjan kärkikahinoissa.

18.12.2016 Miesten I-div. Ura Basket – Korikouvot 102 – 77 (21 – 17, 17 – 25, 32 – 20, 32 – 15)

Sunnuntain ottelu oli puoliaikaan asti kamppailua Ura vastaan Henri Kantonen. Kouvolan nuorelle tähtipelaajalle ei nimittäin kerta kaikkiaan löytynyt pysäyttäjää. Kantonen teki jo taukoon mennessä 14 pinnaa, otti kahdeksan levyriä ja jakoi neljä koriin johtavaa syöttöä.

Oma heittopelimme sen sijaan tökki avausjaksolla varsinkin kaaren takaa (0/12). Niinpä puoliaikaa vietettiin vieraiden neljän pisteen johtoasemassa.

Lääkkeet löytyivät

Tauon jälkeen kentälle asteli päättäväinen kotijoukkueemme. Hyökkäykset pelattiin väkevästi kohti koria, ja osumia alkoi tulla kauempaakin. Puolustuspäässä löytyi vihdoin oikeat lääkkeet Kouvojen palloskriinipelaamiseen, ja Henri Kantonenkin alkoi vähitellen väsähtää. Taukotappiomme tuli parissa minuutissa kuitatuksi, ja meikäläiset vyöryivät vastustamattomasti karkuun ja lopulta voittoon.

Joona Forsström (23/10/4s) alkaa lunastaa häneen kohdistettuja odotuksia. Joona palkittiin sunnuntaina joukkueemme parhaana. Ville Hänninen (20/2/3s/3r) säilyttää ottelusta toiseen korkean suoritustasonsa. Joona Airenne (11/5/2r) ihastuttaa miehistyneillä otteillaan.

Jukan kommentit

”Ottelun lähtökohdat olivat vaikeat, kun muutama avainpelaajamme puuttui kokoonpanosta. Toisella neljänneksellä meidän kommunikaatiomme loppui puolustuspäässä, ja Kouvot sai liian helppoja kolmen pisteen heittoja ja draivin päälle. Samaan aikaan pelaajiemme ja pallon liike loppui, ja aloimme pomputtaa palloa”, Ura Basketin päävalmentaja Jukka Valpola analysoi ottelun alkupuoliskoa.

”Puoliajalla painotimme, että meidän pitää isompana joukkueena päästä lähemmäksi koria. Näin syntyi tilaa myös kaaren taakse. Samalla muutimme vähän palloskriinien puolustamista, ja se alkoi aika nopeasti tuottaa tulosta.”

”Joona Forsström pelasi tänään aivan huikean pelin. Hän nousi isoon rooliin, samoin Jussi Kukkonen. Ja Airenteen Joona pelasi myös kovat minuutit ja nappasi viisi hyökkäyspään levypalloa”, Jukka kiitteli.

#MeidänJoukkueen seuraava kotiottelu on torstaina 12. tammikuuta kello 18.30. Silloin kohtaamme kauden toisessa paikallisderbyssä Turun Kristikan. Tervetuloa!

#MeidänJoukkue kiittää kaikkia tukijoitamme kuluneesta vuodesta sekä toivottaa oikein rauhallista joulun aikaa!