Uudet joukkueet esittäytyvät Monnarilla sunnuntaina

Peräti kaksi uutta Ura-joukkuetta avaa kotipelikautensa Monnarin parketilla sunnuntaina 15.10.. Tositoimiin kotiyleisönsä edessä pääsevät Ura Basket Naiset ja UraNaiset. Kautensa aloittaa myös jo kestosuosikin aseman saavuttanut kehitysjoukkueemme Ura Boys. Luvassa on siis takuuvarmaa korisviihdettä ja mielenkiintoisia ensiesityksiä.

Kakkosdivaria pelaavan Ura Basket Naiset -joukkueen valmentaja Ville Vesa on kauden kynnyksellä intoa täynnä:

– Mahtavaa päästä aloittamaan kausi kotiyleisön edessä Monnarilla! Vastassa on viime kauden Naisten 2. divarin voittanut Pyrintö Kamut Tampereelta.

– Vaikka meidän joukkue on aika tuore tapaus, niin silti naiset ja joukkue ovat motivoituneita. He tuntevat hyvin toisensa edellisiltä kausilta. Joukkue on hyvä sekoitus niin nuoruutta kuin kokemusta, keski-ikä meillä on reilut 21 vuotta. Lähes kaikilla mukana olevilla pelaajilla onkin pelikokemusta valtakunnallisista sarjoista joko junioritasolla tai aikuisten sarjoista, kertoo Ville.

– Toivottavasti Uraperhe ja se kuuluisa kaarinalainen 6:s pelaaja löytää Monnarille katsomaan naisten joukkueiden pelejä kauden aikana!

Viime kauden A-poikia SM-sarjassa luotsannut Petu Lampinen aloitti III-divaria pelaavan UraNaiset-joukkueen päävalmentajana jo huhtikuussa. Yhdeksästä 21:een kasvanut rosteri on omanlaisensa palapeli koottavaksi, ja kauteen valmistautuminen onkin käytetty toisiin pelaajiin ja valmennustyyliin tutustumiseen. UraNaiset ovat ehtineet jo yhden treenipelin lisäksi korkkaamaan sarjakautensa Naantalissa.

– Harjoituspeli hävittiin vain pisteellä, mutta Naantalissa pelasimme sitten harmillisen huonon pelin. Joukkuepelaaminen on meillä suurin haaste. Pieni jännittäminen pääsi ehkä vaikuttamaan pelin kulkuun – oli eka peli missä vedettiin oikea pelipaita numeroineen päälle, miettii Petu Naantalissa koettua tappiota.

– Sunnuntaina Monnarilla vastassa on Tampereen NMKY:n joukkue Riipparit. Joukkue on meille täysi kysymysmerkki, joten saa nähdä kuinka käy.

Tyttö- ja naiskoripallo nousuun

Seuramme puheenjohtaja Mikko Granström on tyytyväisenä seurannut Ura Basketin tyttö- ja naiskoripallon toiminnan alkuaskelia. Nais- ja tyttöpelaajien määrän systemaattinen kasvattaminen lähiaikoina lukeutuu koko seuran kasvun edellytyksiin.

– Harraste- ja kuntokorispelaajien määrän kasvattaminen naisissa ja miehissä on yksi iso tavoite. Hienoon toimintaamme mahtuu enemmän harrastajia, ja samalla enemmän perheitä lajin pariin, toteaa Mikko. Samalla toiminnan kehittämiseen kuuluu laadun jatkuva parantaminen, ja sen myötä saadaan koripallosta innostuneet sponsorit kiinnostumaan toiminnasta.

– Nais- ja tyttöpuolen pelaajamäärän lisääntymisen taustalla ovat hyvä organisaatio ja positiivinen kuva seuran toiminnasta, iloitsee Mikko.

– Urheilulliset tavoitteet eivät ole tässä ja nyt. Toki muutaman vuoden päästä olisi ilo nähdä naispuolisia pelaajia Uran paidassa myös valtakunnan sarjoissa. Haluamme olla myös hyvä kotiseura tavoitteellisille valmentajille naiskoriksessa.

Kasvava toiminta asettaa omat vaatimuksensa etenkin käytössä oleviin harjoittelu- ja pelitiloihin. Turun Sanomat uutisoi viikolla kaupungin suunnitelmista satsata uusiin tiloihin.

– Toivomme kaupungin päättäjien tekevän hyviä päätöksiä, sillä uusi palloiluhalli todellakin tarvitaan!

Monnarin SuperSunnuntain ohjelma

Yhteistyössä