#MeidänJoukkue voittaa!

Ura Basketin historian seuraava sivu on käännetty, kun ensimmäinen Korisliiga-voitto oli tosiasia.

Lähtökohdat otteluun eivät olleet järin hyvät, kun Eldar Skamon lisäksi loukkaantuneiden puolella olivat Stephen Croone ja Aleksi Akpaso. Tämä ei #MeidänJoukkuetta haitannut, päinvastoin. Joukkue hyökkäsi ja heitti ennakkoluulottomasti. Puolustuspäässä KTP:n helpot heitot pidettiin minimissä ja erityisesti ensimmäisellä puoliajalla puolustuslevareista pidettiin hyvää huolta.

Ottelun alkuun #MeidänJoukkue tuli ennakkoluulottomasti sisään. Viisikolla Aidoo-Hänninen-Woodson-Rainamaa-Dime peli pyöri hyökkäyspäässä hienosti. Rohkeita ajoja sisään ja syöttö ulos, josta pääsi yksi, jos toinenkin vapaasti naulaamaan kolmosta sisään. Ensimmäisestä 6 kolkista upposikin 5. Kuuden peliminuutin jälkeen taululla komeilikin johtolukemat 13-21. Ensimmäinen jakso kirjattiin lopulta meille 26-17.

Toisen jakson alkuun tuli muutama huonompi hyökkäys ja kotijoukkue pääsi nostelemaan muutaman helpon kupin ja Coach Palotie ottikin nopeasti aikalisän, jolla heräteltiin jengi taas pelaamaan omalla tasollaan. Tämä onnistuikin ja puolustuspäässä otettiin homma taas haltuun. Kuten usein koriksessa, niin puolustuksen onnistumiset ruokkivat hyökkäystä ja hyökkäys palasi ruotuun taas. Jakson lopulla kaaren takaa osuivat niin Aidoo, Hänninen kuin kapteeni Sahlberg ja näin päästiin tauolle yllättävässä 46-34 johdossa.

Avery Woodson (18p/5l) oli erityisesti ekalla jaksolla vauhdissa

Toinen puoliaika alkoi tunnustelevasti molempien joukkueiden osalta. Koreja ensimmäisen viiden minuutin aikana juurikaan tehty. Vaikeudet hyökkäyspäässä koettelivat jahtaavaa kotijoukkuetta ja ensimmäisiä merkkejä selkärangan katkeamisesta oli havaittavissa, kun Eero Sahlberg riisti paljon hehkutusta saaneelta, ensimmäisellä puolikkaalla KTP:tä pystyssä pidelleeltä, Matt Williamsilta. Tilanteesta Williamsille EU-virhe, kapteeni laittoi vaparit pomminvarmasti sisään ja seuranneesta hyökkäyksestä synttärisankari Pyry Rainamaa laittoi kaikessa rauhassa kolmosen pussiin ja ero venähti 21 pisteeseen.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin vierasjoukkue Ura Basketin sensaatiomaisessa 49-71 johdossa ja tässä vaiheessa oli viimeiset epäileväiset kaarinalaisetkin varmoja, että tämä ottelu hoidetaan ja edarimme saa lastattavakseen Launokorven bussiin kamojen lisäksi kaksi sarjapistettä. KTP pyrki viimeisellä jaksolla sekoittamaan Palotien suojattien pakkaa vaihtelevilla puolustuksilla, mutta yhdeksällä miehellä liikkeellä ollut jengi ei tästä hätkähtänyt ja hoitelikin viimeisen jaksonkin Kaarinaan luvuin 20-16. Näin pöytäkirjaan on saatu ensimmäistä kertaa Korisliigassa voittaneeksi joukkueeksi kaarinalainen Ura Basket!

Tähän näkymään on syytä tottua. Fiifi Aidoo (21p/5l/7s) tarjoilee, Malik Dime (18p/13l/3bl) painaa hatun naulaan

Lehdistötilaisuudessa kuultua:

Fiifi Aidoo: Hyvät on fiilikset. Haluttiin vain toteuttaa omaa peliä ja mielestäni toteutimme sitä todella hyvin.

Kristian Palotie: Tämä ei ollut ainoastaan minun pelisuunnitelma, vaan koko staffin ja myös pelaajat osallistuvat siihen vahvasti. Meillä on älykkäitä pelaajia, jotka näkevät mitä kentällä oikeasti tapahtuu. Me toteutimme niitä juttuja, joita halusimme toteuttaa. Olimme valmiudessa laittamaan palloa liikkeelle. KTP yllätti meidän palloskriinipuolustuksella ja toisella jaksolla paikkapuolustuksella. Ne oli hyvin vaarallisia hetkiä, jotka handlasimme hyvin.

Myös KTP:n puolelta satoi kehuja Kaarinaan

Michael Pounds: Jos tiedettäisi mistä tämä johtui, niin niin ei olisi käynyt. Ura pelasi vahvuuksillaan äärimmäisen hyvän pelin, me emme. Silloin käy noin. Voisi heittää kaikki kliseet intensiteetistä ja että emme olleet valmiina, mutta Ura pelasi tänään hemmetin hyvin

Tomi Kaminen: Onnittelut Ura Basketille ja Kristianille ensimmäisistä sarjapisteistä ja voitosta Korisliigassa. Ville Hänniset sun muut nostivat hienosti tasoaan ja Ura ansaitsi voittonsa.

Kuvat ja videot: VIlle Vuorinen