A-pojat 19-vuotiaiden SM-sarjaan ja divariin

(4.10.2020) Junioreiden SM-karsintojen toinen kierros pelattiin viikonloppuna eri puolella Suomen. A-pojat osallistuivat kahdella joukkueella JBA:n järjestämiin 19-vuotiaiden karsintoihin. Toinen joukkue oli pari viikkoa aiemmin selviytynyt Kotkan karsintalohkosta, ja kohtalon oikun myötä molemmat joukkueemme suuntasivat kakkoskierrokselle samaan Jyväskylässä pelattavaan karsintaturnaukseen.

3.10. JBA – Ura Basket II

Ura Basket II avasi viikonlopun pelit kohtaamalla isäntäjoukkueen ja lohkon ehdottoman ennakkosuosikin JBA:n. Peli ratkesi aika lailla saman tien, ja JBA näytti vahvuutensa ja ärhäkkyytensä muun muassa prässäämällä erittäin kovin.

Tavoitteensa jo ensimmäisellä karsintakierroksella saavuttanut Ura Basket II haki kokemusta ja oppia Jyväskylän peleistä-

”Ei löytynyt mitään keinoja murtaa miespuolustusta. Ottelu toi kuitenkin pelaajille runsaasti hyvää oppia”, kommentoi joukkueen valmentaja Kimmo Lauri.

3.10. Ura Basket I – Vilpas

I-joukkueemme aloitti oman karsintaurakkansa niin kovin tuttua Salon Vilpasta vastaan. Tilanne oli reilun viiden pelatun minuutin jälkeen 18-8 meille. Mutta.

”Puolustettiin todella hyvin, mutta peliä ei vaan saatu tapettua. Vilpas hivuttautui lähemmäs ja lähemmäs. Kova puolustustyömme ei tuonut hyökkäyspäässä palkintoa. Lopulta meikäläisten oli antauduttava, ja Vilpas vei voiton vain kahdella pisteellä”, kertoo vastuuvalmentaja Arttu Mannelin.

4.10. Ura Basket II – Ura Basket I

”Ottelu, jota kukaan ei olisi halunnut pelata.”

Kohtalo vei joukkueemme siihen nimenomaiseen tilanteeseen, jota kaikkein vähiten toivoimme. Joukkueveljet vastakkain keskinäisessä ottelussa. Pelin henkeä kunnioittaen se pelattiin kuitenkin pois päiväjärjestyksestä.

4.10. Salon Vilpas – Ura Basket I

Kuten niin usein karsintaturnauksessa voi käydä, oli ratkaisevassa pelissä vastassa jo kerran kohdattu vastustaja. Ratkaisevan ottelun vastustajaksi saapui samana päivänä kovan ottelun JBA:ta vastaan pelannut Vilpas.

”Meidän pojillamme oli peliin lähdettäessä erittäin hyvä ja päättäväinen asenne sekä syvä usko omaan hyvyyteen. Sitä ei tiukka tappio edellisenä päivänä ollut horjuttanut”, valottaa Arttu tunnelmia ennen pelin alkua.

Edvard Gullichsen oli pitelemätön ratkaisevassa kolmannessa karsintaottelussa.
Edvard Gullichsen (25p/14lev) oli täysin pitelemätön kolmannessa ja ratkaisevassa karsintaottelussa.

Viidessä minuutissa oli ero kymmenessä pisteessä, ja salolaiset oli pakotettu ensimmäiseen aikalisäänsä. Vastustaja sinnitteli matkassa mukana kolmen pisteen heitoilla, ja kävi lähimmillään vain 5 pisteen päässä. Mutta raivokkaasti kannustavan Uran fanilauman siivittämänä onnistui joukkueemme pitämään salolaiset riittävällä etäisyydellä. Summerin soidessa oli taulussa lukemat eduksemme 65–78, ja näin pääsi joukkueemme juhlimaan pääsyä sekä 19-vuotiaiden SM-sarjaan, että valtakunnan divariin!

MU19SM kaudella 2020–2021: Lahti Basketball, Joensuun Kataja, Omnia Basketball Academy, JBA Jyväskylä, Tapiolan Honka, Ura Basket, Tampereen Pyrintö, HNMKY, Sykki, Westside.

MU19D kaudella 2020–2021: BC Nokia, Feeniks Basket Forssa, KTP Kotka, MuKi, PuHu, Raiders Järvenpää, Tapiolan Honka2, Ura Basket, Vilpas, Westside2

Yhteistyössä