A-pojat parantavat menoaan

(11.2.2018) A-poikajoukkueemme haastoi hienosti Munkkiniemen Kisapojat lauantai-illan SM-sarjaottelussaan. Lopulta sarjan kärkijoukkueen rutiini riitti sittenkin kymmenen pinnan voittoon.

10.2.2018 U19 SM-sarja: Ura Basket – MuKi 65 – 75 (15 – 19, 20 – 17, 9 – 19, 21 – 20)

A-poikajoukkueemme on löytänyt kevätkaudella oivan vireen U19-SM-sarjassa. Kahden voitto-ottelunsa jälkeen joukkueemme laittoi lauantain kotiottelussaan sarjaa puhtaalla pelillä johtavat helsinkiläiset ahtaalle.

Avausjaksolla vieraat karkasivat nopeasti 13 pisteen johtoon. Alkunykäyksensä jälkeen hesalaiset taisivat tuudittautua helppoon voittoon. Oma joukkueemme oli kuitenkin päättänyt toisin ja kuroi eroa kori korilta umpeen. Pitkää taukoa vietettiin MuKin johtaessa enää vaivaisella yhdellä pisteellä.

Kolmannella jaksolla MuKi onnistui uudestaan repäisemään eron toiselle kymmenelle. Sisukkaasti joukkueemme yritti pelin loppuun asti, mutta yhdeksää pinnaa lähemmäksi emme enää missään vaiheessa päässeet.

Oma joukkueemme on ottanut vuodenvaihteen jälkeen pitkiä harppauksia eteenpäin. Pelaajien ja pallon liike oli ajoittain nautittavaa ja tehokasta. Myös puolustuspelaamiseen on löytynyt uusi vaihde. Pelaajien välinen kommunikaatio sekä pelikovuus on kohentunut merkittävästi.

Lauantain pelissä ongelmaksemme muodostui levypallopelaaminen. Emme saaneet hyvästä puolustamisestamme kaivattua palkintoa, kun vieraat kävivät hakemassa koriltamme peräti 24 hyökkäyslevyriä. Pahiten meitä kuritti Eetu Lähdetniemi, 206 cm, joka kaapi kouriinsa yhteensä 19 levyriä. Robin Åvist (24/1/4s) ja Filemon Halmesmäki (14/3) pommittivat tarkasti kaaren takaa.

Kuvat: Marko Hänninen

Meiltä Tuomo Aalto (15/10/10s) tehtaili harvinaisen tripla-tuplan. Reko Laine (16/4) ajoi määrätietoisesti korille. Eero Myllymäki (11/5/4s) johti tyylikkäästi joukkueemme peliä. Eetu Savonvirta (10/9/3bl) ja Karri Sällylä (10/5/3r) pelasivat jälleen vahvasti korien tuntumassa.

Tilastot

Jukan kommentit

”Olen todella iloinen ja ylpeä joukkueestani. Kaverit ovat vaikeasta alkukaudesta huolimatta jaksaneet treenata ja luottaa meidän omaan juttuumme. Kehityskäyrämme suunta on nyt mukavasti ylöspäin, kun sarjaa on jäljellä vielä liki kaksi kuukautta”, A-poikiemme päävalmentaja Jukka Lindberg myhäili.

A-poikajoukkueemme seuraava kotiottelu on lauantaina 3. maaliskuuta kello 17.00. Silloin vieraaksemme saapuu Helsingin NMKY. Tervetuloa!

Yhteistyössä