A-pojat reippain askelin kohti tulevaa kautta

Heti kauden 2017-2018 päätyttyä ryhtyi Ura Basketin A-poikien vastuuvalmentajaksi siirtynyt Petri Mäkitalo luonnostelemaan kesäkauden sekä tulevan kauden toimintaa. Tilanne näyttää erinomaiselta: A-poikien kesäharjoittelussa on mukana noin 30 poikaa (tosin esimerkiksi kesätyöt, leirit, kuntoutumiset ja vuodenaikaan tiivisti kuuluva sukulointi vaikuttaa jonkin verran treeniryhmien kokoonpanoon).

– Harjoituksissa on keskitytty pienpeleihin sekä pallon liikkeeseen ja heittoihin. Sanotaan, että kesällä tehdään yksilöitä ja talvella muokataan joukkuetta, joten kesäkauden treenien tärkeyttä niin ryhmässä kuin omatoimisestikin ei voi koskaan korostaa liikaa. Menestystä ei tule ilman hikeä, summaa Mäkkäri.

Valmennusryhmään on saatu mukaan monipuolinen joukko osaajia. Mika Viipuri ja Totti Michelsson toimivat A-poikien valmennustiimissä, ja miesten 1B-joukkueen päävalmentaja Jukka Valpola on tärkeä linkki aikuisten sarjojen joukkueisiin. Fysiikkavalmennuksen roolia on korostettu harjoitteluohjelmaa laadittaessa, ja tähän keskeiseen osa-alueeseen on saatu arvokasta apua Mira Virralta ja Toni Hörköltä.

– Tänään oli ekat treenit Piikkiön portaissa, ja pojat veti todella hyvin, kehuu Mira.

Hörkkö on samoilla linjoilla:

– Näitä poikia on ilo valmentaa, komppaa Toni. He keskittyvät loistavasti tekemiseen eivätkä höntsäile turhia.

Ohjattuja kesätreenejä vielä heinäkuussa

Mäkkäri kertoo, että pojat jatkavat vielä kaksi viikkoa fysiikkaharjoituksilla, jonka jälkeen on kolmen viikon tauko ohjatuista harjoituksista.

– Viikolla 31, eli heinä-elokuun taitteessa mennään taas. Sitä edeltävällä viikolla on pelivuoroja Monnarilla, mikäli remontti valmistuu suunnitelmien mukaan, päättää Coach M A-poikien kuulumiskierroksen.

Kaudella 2018 – 2019:

  • Osallistutaan 19-vuotiaiden valtakunnallisten sarjojen karsintoihin
  • 2002 syntyneet osallistuvat SM-sarjaan (sarjapaikka saavutettu keväällä 2018)
  • Osallistutaan A-poikien Läntisen alueen sarjaan
  • Tallink-turnaus 24.–26.8.2018: A-pojat Kilpa-sarja, A-pojat Fun-sarja, 2002 Kutsu-sarja

A-pojat staffeineen toivottavat korisperheelle oikein aurinkoista grillikesää!

Yhteistyössä