Ä-tytöt Salossa

Ä-tytöt pelasivat kolmannen ottelurupeamansa lauantaina Salossa. Joukkue pelaa naisten kuntosarjaa, harjoittelee 1-2 kertaa viikossa ja muodostuu junioreiden äideistä, joskus nuoruudessaan koripalloa pelanneista sekä aivan aloittelijoista.

Harjoituksissa käy parhaimmillaan n. 20 naista ja nimiä listoilla on yli 30.

Salon turnaus viime lauantaina oli taas askel eteenpäin joukkueen kehityksessä, mutta vastus ensimmäisessä ottelussa oli liian kova. Salon Vilpas Nice-koris voitti 86-8 eikä ottelu jättänyt selittelylle sijaa. Kokemus ja kovien sarjojen antama rutiini jyräsi. Kotijoukkueen kaukoheitot osuivat hyvin tarkasti ja levypallopeli Ä-tyttöjen korilla oli tehokasta ja numerot kertovat totuuden ottelun tapahtumista.

Toinen ottelu Turun Riennon Makaavaa Paikkaa vastaan oli sitten toinen juttu. Ä-tyttöjen terrierimäinen, hyvin liikkunut puolustus ja kova asenne pistivät vastustajan ahtaalle. Ja Ä-tyttöjen joukkueelle tyypilliseen tapaan jopa ottelun aikana tapahtui otteiden paranemista, ahaa-elämyksiä ja moni pieni asia loksahti kohdalleen. Etenkin levypallopeli koheni päivän aikana. Peli pysyi pitkään tasaisena, mutta viimeisellä jaksolla vastustaja oli liian vahva. Jaksolukemat 6-8, 6-11, 7-10 ja 0-10. Ja loppulukemat 19-39.

Valmentaja Pekka Tenhonen oli tyytyväinen ja ylpeä otteluiden päätyttyä.

– Me menemme eteenpäin koko ajan, jopa niin että viimeisen ottelun neljäs jakso oli kolmatta parempi. Kovuutta tulee lisää, syötöt paranevat jatkuvasti ja puolustuksemme liikkumista on ilo katsoa. Menetimme liikaa levypalloja, mutta sekin kehityskohde koheni koko päivän ajan. Mutta oli peli miten hyvää tahansa, niin silti hienointa tässä joukkueessa on sen yhteishenki ja taistelutahto. Ättityydiä riittää ja minä olen enemmän kuin ylpeä tästä ryhmästä. Me menemme eteenpäin joka päivä.

Joukkueenjohtaja Päivi Kuntze on ylpeä Ä-tytöistä: ”15 vuotta pelailimme ja ihmettelimme, miksi pelaajia ei meinannut riittää tavallisiin viikkoharjoituksiin. Tehtyämme päätöksen ryhtyä pelaamaan sarjaa on joukkueeseen saatu muutamassa kuukaudessa toistakymmentä uutta pelaajaa. Nyt on jo toppuuteltava liittyjiä ja jaettava harjoituksia eri päiville eri tasoisina. Ei ihme, että saimme elokuun Turku River Basket -turnauksen Haluttavin joukkue -palkinnon. Tällä hetkellä aikuisten naisten koripalloilu on upeassa nosteessa ja Ä-tytöt on todellakin kiinnostava joukkue. Tämä vuosi menee toki opetteluun, mutta ensi vuonna olemme jo paljon vahvempia. Iso kiitos tästä kuuluu innokkaan joukkueen lisäksi tietenkin valmentajallemme Pekalle.”

Yhteistyössä