Ä-tyttöjen iso vitamiiniruiske

Kahdeksan ammattilaisvuotta ja sitä ennen 4 vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa ovat tehneet Tiina Stenistä valovoimaisen koripallolähettilään.

Ä-tytöt saivat nauttia Tiinan vetämistä harjoituksista tiistai-iltana. Huohotusta ja naurua iltaharjoituksiin mahtui yhtä paljon. Teemat olivat tuttuja: pelinomaisia heittoja, syöttö ja liikkeelle, vähemmän kuljetusta. Ä-tytöt saivat harjoitella myös pallonkäsittelyä ja lopuksi pelattiin.

Harjoitukset ovat osittain samoja kuin mitä Uran kaikki joukkueet harjoittelevat, mutta aina kun valmentaja vaihtuu, vaihtuvat myös näkökulmat, tavat selittää ja motivoida. Uudet kasvot tuovat uutta energia harjoituksiin. Ja Tiinan rento persoona luo harjoituksiin mukavan tunnelman. Oli vaikea olla viihtymättä.

Tiinan vierailu oli tämän kauden ehdoton kohokohta, kuten spontaaneista kommenteista käy ilmi:

– Tiina on nöyrä ja valloittava persoona, joka toi uusia ideoita lämmittelyyn ja itse hyökkäyspeliin. Hauskat ja hikiset harjoitukset, joissa kaikki veti silti ihan täysillä hymy huulilla. Näistä harkoista puhutaan vielä, usein.

– Tiina oli ihana! Mä oon ihan myyty. Koripallo on upea harrastus, mikä vaatii paitsi vauhtia ja voimaa sekä koordinaatiota ja Tiinan treeneissä tuli esiin, että myös älykkyyttä

– Ihana Tiina, kärsivällinen, positiivinen, kannustava, tarttui hyvin ongelmakohtiin. Hyvät treenit, joiden harjoituksia voidaan varmasti myöhemminkin käyttää hyödyksi. Varmaan nyt jo vihdoin pitäisi oivaltaa give-and-go 😉

– Tiina oli mahtava tyyppi! Saimme häneltä juuri sellaista täsmävalmennusta, jota joukkueena tarvitsimmekin; keinoja yhdessä pelaamisen harjoitteluun. Hauskoja ja monipuolisesti kehittäviä harjoituksia. Voisin hyvin kuvitella Tiinan luotsaamaan jonkun joukkueen huipulle muuallakin kuin Suomessa!

– Yhdyn yllämainittuihin hienoihin kommentteihin! Vaikka innostusta on riittänyt tähänkin asti, niin Tiinasta sai vielä paremman energiaruiskeen. Pieniä mutta tärkeitä oivalluksia kuten minne leikata syötön jälkeen, ettei jää puolustajan taakse jemmaan. Ihanat treenit oli!

– Kyllä oli polvivaivaisella katsojallakin iloa noista harjoituksista! Give-and-go on varmaan meille kaikkein tärkein asia. Lämppäriharjoituksista osa oli tuttuja kyläkoriksesta 🙂 Uskomatonta! Syöttö ja liikettä. Ihan samaa katselin sunnuntain matsissakin. Kyllä me se opitaan, mutta pomputtelu on vaan jotenkin niin verissä. Pitäisi varmaan tehdä verenvaihto kaikille 🙂

Yhteistyössä