Aku Haikonen tuo kokemusta ja kokoa edariin

(15.8.2023) Ura Basket on solminut pelaajasopimuksen Aku Haikosen kanssa. Aku siirtyy Uraan naapuriseurasta Kristikasta.

Reilut parimetrinen Aku Haikonen on Namika Lahden kasvatteja. Vuonna 1996 syntyneellä Haikosella on jo 9 kauden kokemus miesten pääsarjoista. Hän on muun muassa pelannut kolme kautta FoKoPo:n riveissä, Loimaan Bisonsissa mestaruuskautena 2020–21, sekä kaksi kautta Kristikassa. Otteluita 1. divisioona A:sta on kerääntynyt yhteensä 164 kappaletta.

Lahden juniorivuosilta löytyy muistona SM-kultamitalit 16- ja 19-vuotiaiden sarjoista. Mestaruudet hän voitti Arttu Mannelinin valmentamassa joukkueessa. Artun suositukset vahvistivatkin päävalmentaja Jukka Valpolan päätöstä pyytää Akua seuramme riveihin.  

– Akun tulon myötä saamme joukkueeseen rutkasti lisää kokemusta. Hän tuo uuden ulottuvuuden isojen pelaajien rotaatioomme. Uskon, että meidän pelitapamme sopii hyvin yhteen Akun vahvuuksien kanssa. Kokeneempana pelaajana hänen merkityksensä joukkueelle tulee korostumaan, mitä pidemmälle kausi tulee etenemään, ennustaa Valpola.

Siirtyminen kuntarajan yli ja divisioona B:hen on mieluisa askel myös Haikoselle.

– Tosi hyvillä fiiliksillä tulen Uraan pelaamaan! Seuralla on selkeät tavoitteet ja halu auttaa pelaajia kehittymään. Nähdään hallilla!, lähettää Aku terveisinä koko seuraväelle.

Kuva: Hannu Tuominen

Tagged under

Yhteistyössä