And1-turnaus kouli Mikropoikia

(10.1.2017) Ura Basketin Mikropojat 08/09 lähtivät viikonloppuna Salon And1-turnaukseen hakemaan pelikokemusta 07/08 fun -sarjasta. Tavoite täyttyi yli odotusten. Turnaus tarjosi voitonriemua, onnistumisen iloa, kovia kaksinkamppailuja, jännitystä, pettymyksiä ja kirveleviä tappioita – siis lähes kaikkea, mitä koripallokentällä voi kokea.

Lauantain lohkopelit:
Karkkilan Urheilijat – Ura Basket 18–36
Ura Basket – Mesuca 29–30 ja.
Ura Basket – Salon Vilpas 07 Black 39–14

Sunnuntain välierä ja pronssiottelu:
Forssan Koripojat – Ura Basket 31–18
LoU Basket – Ura Basket 27–18

Ura Basket kohtasi lauantaina lohkon kaikki kolme joukkuetta. Ensimmäinen peli Karkkilan Urheilijoita vastaan oli hyvä ja tasainen suoritus koko joukkueelta.

”Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli melkoista tulitusta, kun joukkueemme johti 21–2. Toisella puoliajalla otteemme hieman herpaantui, ja karkkilalaiset saivat otteesta kiinni. Lopputulos kuitenkin Uran hyväksi 36–18”, kertaa valmentaja Vesa Vuorinen.

Turnauksen toinen ottelu Mesucaa vastaan oli varsinainen jännitysnäytelmä. Ura oli melkein koko ottelun takaa-ajajana, mutta viimeisellä minuutilla joukkue tasoitti ja siirsi ratkaisun kolmen minuutin jatkoajalle.

”Jatkoajalla otimme ohjat käsiin ja johdimme ottelua parhaimmillaan neljällä pistellä, mutta Mesuca tuli viime sekuntien vapaaheitoilla tasoihin.”

Edessä oli toinen jatkoaika karulla säännöllä: ensimmäisen korin tekevä joukkue voittaa ottelun. Valitettavasti Uran joukkuevirheet olivat täynnä, ja niin vain Mesuca pääsi vapaaheittoviivalle. Tuomarin vihellys oli uralaisten mielestä hieman kyseenalainen, mikä lisäsi pettymystä Mesucan Pyry Laineen upottaessa vapaaheiton kylmähermoisesti sisään. Mesuca vei siis voiton luvuin 30–29.

”Kolmas peli Vilpasta vastaan oli kahden väsyyneen joukkueen taistelu. Molempien joukkueiden pelissä näkyi aikaisempien otteluiden rasitus, joten peli oli sekavaa eikä mitään hienouksia nähty. Lopputulos Uralle 39–14”, Vuorinen summasi lauantain päätöspelin.

Lohkossaan toiseksi sijoittunut Ura lähti sunnuntain välierään reippaasti hakemaan paikkaa loppuotteluun, mutta Forssan Koripoikien selvästi kookkaampi joukkue vei ensimmäisen puoliajan tylysti luvuin 24–1. Ura ei silti luovuttanut vaan pussitti toisella puoliajalla enemmän pisteitä kuin FoKoPo.

”Toinen puoliaika oli meidän hallintaamme. Saimme kehitettyä pojille ihan uudenlaisen taistelutahdon. Lopulta ottelu kuitenkin päättyi FoKoPolle 32–18.”

Tappio tietysti harmitti, mutta ottelusta jäi muutenkin huono maku Uran pelaajille ja valmentajille. Myös kannustusjoukot olivat katsomossa hieman kauhuissaan.

”Välillä tuntui kuin pojat olisivat painimolskilla tai nyrkkeilykehässä, koska koripallolta peli ei tuntunut eikä näyttänyt. Valitettavasti tuomarit antoivat rumien otteiden mennä sormiensa läpi. Onneksi pojille ei tullut vakavia loukkaantumisia”, Vuorinen toteaa.

Uran tie vei pronssiotteluun, jossa vastaan tuli LoU Basket Lohjalta.

”Lohjalaiset olivat koko ottelun yhden askeleen edellä, eivätkä vuotta nuoremmat mikropoikamme päässeet iskuetäisyydelle. Näin pronssimitalit ripustettiin lohjalaisten kaulaan. Lopputulos 27–18 LoU Basketille.”

Lauantain trillerin niukasti vienyt Mesuca voitti lopulta koko sarjan. Neljäs sija oli kelpo suoritus nuorelta Uran joukkueelta.

”Varsinkin lauantain pelit olivat hienoja kokemuksia meidän nuorille pojillemme. Ottelun Mesucaa vastaan pojat muistavat varmasti loppuelämänsä. Siinä ottelussa molemmat joukkueet pelasivat ja taistelivat sydämensä kyllyydestä, ja ottelussa oli mahtava tunnelma. Yksi hienoimmista otteluista minun 30 vuoden korisurani aikana”, Vuorinen hehkuttaa.

”Erittäin iso kiitos jälleen pelaajien vanhemmille, jotka jaksavat kannustaa ja tsempata joukkuetta!”

Ura Basketin Mikropojat 08/09 aloittavat kevään sarjapelinsä tammikuun lopulla kotiturnauksessa. Innokkaita ja taitavia pelaajia on niin paljon, että Ura osallistuu sarjaan peräti kahden joukkueen voimin.

 

Yhteistyössä