Andy Johnston vahvistamaan Ura Basketin valmennusstaffia

(24.7.2019) Ura Basketin valmennusta vahvistamaan on rekrytoitu pitkän linjan yhdysvaltalainen koripallovalmentaja Andrew Johnston. Coach Johnston on monelle suomikoriksen ystävälle tuttu nimi Vantaan Pussihukkien edustusjoukkueen valmentajana kaudelta 2007­–2008.

Yli 20 vuoden valmentajauran collegekoriksessa ja Euroopassa tehnyt Andy Johnston omaa vankan osaamisen kaikista valmennuksen osa-alueista. Pelaajarekrytointi, yksilötaitojen kehittäminen sekä urheilija-opiskelijoiden tukeminen ja kehittäminen kuuluvat Johnstonin valmentajaprofiilin kulmakiviin.

Johnston on kahteen otteeseen toiminut päävalmentajana pohjoismaisen koriksen parissa. Kaudella 2007–2008 hän valmensi PuHun edustusjoukkuetta divari A:ssa, jossa joukkue sijoittui neljänneksi tuloksella 20–8. Johnstonin valmennuksessa vantaalaiset pitivät vastustajansa alle 74 pisteessä. 

Kuusi vuotta sitten Johnston toimi Islannissa Keflavik BC:n päävalmentajana. Hän vastasi seurassa peräti neljän joukkueen valmennuksesta, joista kaksi saavuttivat mestaruuden (MU21 ja WU21), ja miesten sekä naisten edustusjoukkueet päättivät runkosarjan kukin neljän parhaan joukossa. 

Päävalmentajamme Kristian Palotie on mielissään valmentajauutisesta. 

– Andy tuo valtavan määrän kokemusta ja tietoa Ura Basketin valmennusstaffiin. On koko seuralta iso onnistuminen, että saimme näin kovan luokan tekijän mukaan kehittämään valmennusta, iloitsee Palotie.

Tagged under

Yhteistyössä