Atte Perttu perjantain yksinäinen valopilkku

(25.10.2019) Hyvän voiton keskiviikkona ottanut Meidän Ura Basket eGameStars valahti perjantaina taas syvälle. Joukkueen tekemisestä puuttui vieraskentällä kotipeleistä tuttu peli-ilo. Tuloksena murskaava tappio KTP-Basketilta.

KTP-Basket – Ura Basket eGameStars 100-72 (18-20, 26-18, 32-16, 24-18)

Uran ja KTP:n välinen kamppailu alkoi tasaisissa ja tunnustelevissa merkeissä. Kumpikin haki jälleen alkuun omaa tekemistä ja ensimmäinen 5 minuuttia mentiin tasatahtiin. Jakson puolivälin jälkeen Meidän Joukkue sai muutaman stopin ja hyökkäyspäässä onnistuttiin löytämään vapaa mies ja parilla perättäisellä onnistumisella johto nousi jo 7 pisteeseen. Jakson loppuun Tomi Kamisen luotsaama KTP sai taas juonen päästä kiinni ja kavensi eron 2 pisteeseen ensimmäiselle tauolle.

Toinen jakso alkoi pirteästi minuuttinsa pelanneen Atte Pertun hyökkäyslevyn perään nostetusta kakkosesta sekä seuraavasta hyökkäyksestä kolmen pisteen korista. Näin ero taas 6 pisteeseen. Tämän jälkeen KTP alkoi käyttää fyysisyyttään törkeästi hyödyksi ja kerta toisensa jälkeen oli meidän miehet pakotettuja joko poimimaan palloa sukasta tai rikkomaan. Hyökkäyspäässä Kamisen pelisuunnitelma alkoi toteutua kun Steph Branchin ajot saatiin vahvasti tukittua eikä muut miehet päässeet naulaamaan täysin vapaita kolkkeja sisään. Puoliajalle lopulta isäntä-KTP:n johdolla 44-38.

Videolla avauspuolikkaan näyttävin kori.

https://twitter.com/Korisliiga/status/1187767759188484096

Toinen puoliaika lähti liikkeelle takkuillen. Kotka pääsi tekemään helpohkoja koreja, kun taas itse jouduimme tekemään täyden työn edes jonkinlaisen heittopaikan saamikseksi. Nopea 6-0 runi KTP:lle ja Kristian Palotie pakotettu ottamaan aikalisä vain puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen. Otteet eivät kuitenkaan tästä parantuneet vaan isännät pääsivät hyvin nopeasti jo lähes 20 pisteen johtoon. Jakso 32-16 ja peli aikalailla paketissa.

Viimeisellä jaksolla joukkuetta yritettiin vielä sytyttää erilaisilla puolustuksilla ja hyökkäyslähdöillä, mutta KTP ei niistä hätkähtänyt vaan marssi täysin ansaitusti selvään 100-72 voittoon.

Huolestuttavinta pelissä oli jälleen kerran pelaajien nopea turhautuminen epäonnistuneisiin suorituksiin ja tuomareiden vihellyksiin. Ammattimiehillä on nyt peiliin katsomisen paikka. Näin ei vain voi jatkua. Onneksi edessä on 8 päivän vapaat joiden aikana saa taas ajatukset kerättyä ja voidaan valmistautua mahtavaan marraskuuhun.

Stephaun Branch (27/8/3r/3bl) oli tarkassa vartioinnissa. Kuva: Pekka Tenhonen

Päivän positiiviset

Atte Perttu ansaitsee ottelusta erityismaininnan. Leikkauspöydän kautta kesällä pyörähtänyt Atte käytti minuuttinsa kentällä tehokkaasti ja ennakkoluulottomasti. Tuloksena sesongin paras noteeraus 9 pistettä ja 4 levyä. Lisäksi penkillä tsempattiin omia ja keskityttiin olennaiseen.

Marraskuu Madness Kupittaalla

Meidän Joukkue ei pelaa marraskuussa muita kuin herkkupaloja Kupittaalla.

Sunnuntaina 3.11. klo 17:00 vastassa hallitseva mestari Karhubasket

Lauantaina 9.11. klo 17:00 Varsinais-Suomen Derby vs Salon Vilpas

Keskviikkona 13.11. klo 18:30 vastassa mestarisuosikki Helsinki Seagulls

Lauantaina 23.11. klo 17:00 Varsinais-Suomen pikkuderby vs Korihait

Lisäksi luvassa vierailut Pirkanmaalle kahdesti (Tampere ja Nokia), Kouvolaan ja Lapualle.

Liput kotiotteluihin: lippu.fi

Seuraava kotipeli luvassa siis sunnuntaina 3.11. kun vierailulle saapuu Karhubasket Kauhajoelta.

Yhteistyössä