B-junnut voitokkaina Lahes

Ura Basketin B-pojat kävivät sunnuntaina 11.12. pelaamassa Lahden Suurhallissa, jossa vastaan asettui paikallinen Namika.  Molemmat joukkueet lähtivät otteluun kaksi tappiota alla kauden aiemmista peleistä. Meidän tilanne oli hieman epävarma, sillä rosteristamme puuttui alkukauden tehokkain pelaaja Rasmus Forsbom. Tässä päävalmentajamme Petri Mäkitalon raportti pelistä.

Ennen kuin peli edes saatiin käyntiin jouduttiin todistamaan aikamoista sählinkiä. Ajanottolaitteet eivät toimineet ja kukaan ei niitä osannut korjata. Varalaitteet haettiin sitten jostakin varastosta käyttöön. Lisäksi toinen tuomari oli ajanut vielä kolarin ja lupasi tulla puolituntia myöhässä peliin, mutta ei häntä sitten koskaan näkynyt.

Sitten itse pelistä: ”Alku oli meiltä aivan kauheaa. Kolmen ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen, tilanteessa 13-4, oli pakko ottaa ensimmäinen aikalisä. Siihen mennessä meillä oli jo neljä pallon menetystä. Jokainen puski vuorollaan yksin puolustuksen sumppuun ja menetti pallon. Pienen omaan tyyliini tehdyn kysymyksen jälkeen peli lähti käyntiin.”, Mäkkäri kertoo.

Aikalisän palautteen ja pohdinnan jälkeen saatiin otettua asiat mitä oli sovittu pukukopissa myös mukaan peliin. Noin 14 minuutin jälkeen uralaiset siirtyivät ensimmäisen kerran johtoon, ja sen jälkeen eivät siitä enää luopuneet.

Lahti oli pelissä vain seitsemällä miehellä ja heiltä loppui virta viimeisessä erässä jolloin pääsimme kaunistelemaan loppunumerot voittamalla erän 8-26 ja koko pelin 51-82.

Mäkitalolta riittää myös kiitosta vastustajalle: ”Namika Lahti Junioreille pitää antaa iso kiitos, sillä vaikka pelattiin vain yhdellä tuomarilla niin molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja rehdisti. Jäi se paidasta repiminen ja kiinni pitäminen pois, mikä nyt on tapana monella joukkueella opettaa puolustamista.”

Alkukausi pähkinänkuoressa

Ensimmäiseltä kierrokselta on vielä jäljellä peli Pyrintöä vastaan, joka pelataan ensi vuoden puolella. Lauri Hänninen ja Matias Hendolin ovat pelanneet kaikki syksyn pelit, muuten on pyöritetty pelaajia aika tasaisesti. Tosin pelin sisällä oleva peliaika on vaihdellut pelaajakohtaisesti 8,5 minuutista 30 minuuttiin per peli. Kaksi pelaajista on tehnyt yli kymmenen pistettä/ottelu. Tavoite olisi että näitä pelaajia olisi neljä kauden lopussa. Lisäksi meillä on yli kolme pistettä/peli tehneitä pelaajia seitsemän.

Päävalmentajamme luonnehtii kevätkauden työmaansa seuraavasti: ”Menetykset on saatava reippaasti alaspäin, noin 18 kappaleeseen. Keskittyminen ja harjoituksissa tekemisen meininkiä sekä vaatimustasoa on keväällä nostettava entisestään. Paljon on vielä tekemistä pallon liikkeessä – osalle pallo unohtuu liian pitkäksi aikaa käsiin, ja peliliike pysähtyy.”

”Eritysesti olen ilahtunut Rapun suorituksista, sillä viime kaudesta hän on mennyt isosti eteenpäin. Ja edelleen siintää tämän sarjan voitto silmissä!”, sanoo Mäkkäri.

Mäkkärillä on vielä yksi pieni ohje ja pyyntö kaikille meidän junnuille:

”Syökää kinkkua ja kasvakaa isoiksi!”

B-juniorit staffeineen toivottaa koko Ura perheelle oikein hyvää ja rauhaisaa joulua!

Tagged under

Yhteistyössä