B-poikien sarjakausi polkaistiin käyntiin voitolla

B-pojat korkkasivat omalta osaltaan valtakunnallisen ykkösdivarin sunnuntaina kohtaamalla Salon Vilpas kotiparketilla Littoisissa. Edellinen kohtaaminen oli muutama viikko sitten Salossa pelatussa treenipelissä, jonka meidän pojat voittivat pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Nyt pisteet pysyivät Kaarinassa turvallisella 28 pisteen voitolla. Alla päävalmentaja Mäkitalon mietteitä kauden avauspelistä.

Ensimmäinen jakso oli hyökkäyksen osalta hyvää, vaikka puolustus vuosikin aika pahasti. Toisella jaksolla vaihdettiin palloskriinin puolustusta. Näin pistettiin stoppi vastustajan kolmen pisteen heittoihin, ja toinen jakso voitettiin selvin lukemin 29–10. Tauolle mentiin Uran 24 pisteen johdossa.

Kolmannen jakson tapahtumat saa Mäkkärin mietteliääksi:

– Tauon jälkeen tapahtui jotain ihmeellistä: peliä oli pelattu pikkasen yli minuutti ja meillä joukkuevirheet täynnä. Ja virheitä vain tuli. Suurin osa oli toki aiheellisia ja vähän tyhmiäkin, mutta muutama outo mahtui mukaan. Minua ihmetytti se, että Vilpas ei saanut yhtään virhettä. En vain pääse yli tätä epätasapainoa. Mutta se selviää ensi viikolla kun katsotaan video.

Vilpas voitti siis kolmannen jakson vapariviivalta 14 pisteellä ja eroa jäi viimeiselle jaksolle vain 10 pisteen verran. Viimeisellä jaksolla Vilppaan veto kuitenkin loppui, ja meikäläiset pääsivät kaunistelemaan loppulukemaksi 92–64.

Coach Mäkitalo kertoo olevansa pääosin tyytyväinen suojattiensa peliin. Tulee hyviä suorituksia silloin kun pallo liikkuu pelaajalta toiselle nopeasti. Peli oli molemmin puolin aika tiukkaa puolustamista ja siten aika tasaista.

– Levypallot meille selvästi 66–31. Tämä asia meidän olisi pitänyt pystyä hyödyntämään paremmin.

Rapu, aina siellä missä tapahtuu.

Rapu, aina siellä missä tapahtuu.

– Erityisen iloinen olen Forsbomin Rasmuksen pelistä. Hän on ottanut isoja askeleita viime kaudesta ja Rapu on aina siellä missä tapahtuu. Ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta; jos joku sattuu puuttumaan niin se ei meidän peliä haittaa. Vielä on tekemistä kuvioiden kanssa, niissä ajoitus ja skriinien osuminen pitää saadaan paremmaksi. Tätä lähdetäänkin hiomaan ensi viikon harjoituksissa.

Sunnuntaina 23.10. B-poikien karavaani kulkee kohti Espoonlahden urheiluhallia, jossa vastaan asettuu EBT. Seuraavaksi kotiyleisö pääsee kannustamaan B-junnujamme tiellä kohti sarjavoittoa Littoisten monitoimitalolla 30.10. klo 14. Silloin vieraaksemme saapuu Helsingin Sykki.

Tilastot

Tagged under

Yhteistyössä