B-pojat lähellä yllätysvoittoa

(18.1.2016) Siipirikkoinen B-poikajoukkueemme esitti sunnuntaina hienoa venymistä Lahden-reissullaan. Seuraavassa B-junnujen päävalmentaja Antti Saarinen kertaa ottelun vaiheita.

17.1.2016 B-poikien I-div. Namika Lahti Juniorit – Ura Basket 72 – 64 (7 – 7, 15 – 21, 27 – 22, 23 – 14)

”Lähtökohdat Lahteen lähdettäessä eivät olleet parhaat mahdolliset, kun kokoonpanostamme puuttui monta pelaajaa. Mutta kaikki matkaan lähteneet B-ikäiset sekä kolme C-pojista tullutta vahvistusta laittoivat itsensä täysillä likoon, ja joukkueemme kaatui saappaat jalassa”, Antti kertoo pojistaan ylpeänä.

”Ottelun lähti liikkeelle puolin ja toisin kovalla puolustuksella, mutta huolimattomalla viimeistelyllä. Joukkueet taisivat sivuta avausjaksolla tehtyjen pisteiden pohjanoteerausta (7 – 7). Aloituksessamme oli -02 takamieskaksikko Lenni Lönnqvist (4/3) ja Lauri Hänninen (7/2). Pojat pelasivat ennakkoluulottomasti ja haastoivat rohkeasti hieman suurikokoisempia vastustajiaan.”

”Toisella jaksolla molempien joukkueiden pelaaminen rentoutui, ja korejakin alkoi syntyä. Olimme jakson aikana hieman niskan päällä ja saimme vastustajan vahvan takamiehen pidettyä hyvin aisoissa. Saimme tärkeitä stoppeja monen pelaajan toimesta. Puolustuspään onnistumiset nostivat itseluottamusta myös hyökkäyskorillamme. Jakso meni meille kuudella pinnalla.”

”Kolmannella ja neljännellä jaksolla lahtelaiset alkoivat saada osumia kolmen pisteen heitoillaan, kun vielä puoliaikaan mennessä he sutivat kolkkinsa hehtaaripyssyllä (1/15). Näillä kaukoheitoilla he sitten hilasivat itsensä peliin mukaan ja saivat parantuneella puolustuksellaan meidän hyökkäämisestämme rentouden pois. Kahden viimeisen jakson aikana alkoi selvästi näkyä meidän vähäinen yhteisharjoittelumme eikä kukaan oikein pystynyt nostamaan henkilökohtaista tasoaan.”

”Kokonaisuutena peli oli kuitenkin meiltä hyvä, vaikka takkiin tulikin. Kaikki pelaajat saivat vastuuta ja onnistumisia tuli. Varsinkin Matias Hendolin (17/8) alkaa pikkuhiljaa lunastaa häneen asetettuja odotuksia, ja saimme sunnuntaina nähdä vilauksia hänen pitkään piilossa pysytelleestä potentiaalistaan.”

Myös Eetu Hänninen (14/13/3s/3r) pääsi lähelle omaa tasoaan ja repi monta tärkeää levypalloa, kuten myös Jon Jalamo (2/2), joka esitti lisäksi pari komeaa blokkiakin. Tuomo Aalto (6/2) nosti hienosti tasoaan toiselle puoliajalle. Akseli Kinnala teki hyvää työtä pakkipäässä. Lenni pelasi hyvällä asenteella ja uskalsi yrittää, kuten myös Lauri. Joakim Niemi (3/1) naulasi toisella jaksolla tärkeän kolkin ja puolusti hyvin. Miiko Koivisto (11/7) pelasi yllättävänkin hyvin, vaikka on vielä jonkin verran toipilas.”

”Nyt meillä on onneksi pari seuraavaa viikkoa ilman pelejä ja odotamme kovasti, että saamme lisää kavereita kuntoon seuraavaan otteluun. Eemeli Forsbom huilaa aika varmasti vielä tulevan pelin, mutta toivottavasti loukkaantumiskierre on nyt meidän osaltamme ohi. Kaikkia tarvitaan, jotta taistelu Final Four-paikasta ei karkaa liian kauas”, Antti toivoo lopuksi.

B-poikien seuraava kotiottelu on sunnuntaina 31. tammikuuta kello 11.00. Silloin Littoisten monitoimitalolle saapuu vieraaksi Kauhajoen Karhu. Tervetuloa!

Yhteistyössä