B-pojat mielenkiintoisen kauden kynnyksellä

Espoon tärkeä kauden aloitusturnaus on nyt saatu pakettiin – on siis sopiva hetki kysellä B-poikiemme vastuuvalmentaja Petri Mäkitalolta joukkueen kuulumisia.

Aluksi Mäkitalo valottaa hieman tehtyjä muutoksia B-poikien pelitavassa.

– On siirrytty viime vuoden settipelistä kohti paljon vapaampaa pelityyliä. Nyt kaikki osallistuu hyökkäykseen aktiivisemmin ja pelistä on tehty nopeampaa kuin se oli viime kaudella. Nopea pelitapa vaatii pelaajalta tietynlaisia fyysisiä ominaisuuksia, joiden kanssa osalla on vielä ihmettelemistä. Toinen asia on kunto joka tulee vielä usealla vastaan, mutta se paranee kuitenkin kokoajan harjoittelun myötä, toteaa Mäkkäri.

Kilpa-joukkueet ovat pelanneet jo muutamia harjoituspelejä. Toinen porukka kohtasi Turun Riennon naiset Nunnavuoressa, sekä Salon Vilppaan kotona Monnarilla. Molemmista otteluista otettiin selkeät voitot. Toinen kilpajoukkue sen sijaan kärsi tappion Forssan Feeniksille. Haastajaporukka on pelannut yhden harjoituspelin voittaen vastustajansa selvästi.

B-poikia on kolmekymmentä, ja heidät on jaettu kahteen treeniryhmään. Tämä tuo toisen kilpajoukkueen pelaamiseen haasteita, sillä he eivät salivuoropuutteiden takia pysty ryhmänä harjoittelemaan riittävästi. Tähän tehdään Mäkitalon mukaan muutos ennen SM-karsintoja: joukkue vetää viikon ajan joukkueena harjoituksia ja valmistautuu näin karsintoihin. Kaiken kaikkiaan Urassa on hyvä tilanne, sillä kiitos riittävän suuren pelaajamäärän löytyy jokaiselle omaan tasoon nähden sopiva joukkue.

– Meillä on kymmenkunta todella lupaavaa junnua mukana, sekä -02 että -03 syntyneitä. Lisäksi meille siirtyi naapuriseurasta hyvän potentiaalin omaava, -04 syntynyt poika, joka meillä pääsee harjoittelemaan nollakakkosten kanssa, kertoo Mäkitalo.

– Viikonloppuna pelatussa Tallink-turnauksessa sain muutamaan otteeseen kehuja meidän juniorityöstä. Kysyttiin miten me tämä oikein tehdään. Ei voinut kuin kehua Lindbergin ja Vyyryläisen panosta pelaajien koristaipaleen alkupäässä, sekä nostaa esiin innostava toiminta pienissä. Myös Kimmon ja Jukan valmentajarekrytoinnit ansaitsevat kiitosta. Lisäksi meillä keskitytään aika paljon itse koripallon pelaamiseen. Kun on harjoitusaika, niin tehdään asioita oikein ja kunnolla. Harjoitellaan vähemmän, mutta harjoitellaan hyvin. Pelaajia innostetaan harjoittelemaan asioita myös omalla ajalla, summaa Mäkkäri seuramme kasvattajatoimintaa.

Tallink-turnauksessa menestystä, iloisia yllätyksiä ja roppakaupalla kokemusta

B-pojat osallistuivat kolmella joukkueella Espoossa pelattavaan Tallink-turnaukseen.

– Kutsusarjassa olen tyytyväinen poikien turnaukseen, ja etenkin siihen, että peli parani koko turnauksen ajan. Uusi pelitapa suo eri pelaajille mahdollisuuksia kantamaan ratkaisuroolia. Hyvä esimerkki oli Honka-pelin voitto ilman takamiehiä. Lenni Lönnqvist kävi lauantai-aamuna Raaseporissa voittamassa 15-vuotiaiden poikien korkeushypyn hopeaa, ja toinen takamiehemme ei henkilökohtaisista syistä osallistunut koko turnaukseen.

Loppuottelun häviäminen Äänekosken Huimalle aiheutti joukkueelle pientä harmitusta. Samalla finaali oli hyvä muistutus paikkapuolustuksen tuomista haasteista. Mutta ei mitään hätää, rauhoittelee kokenut valmentajamme:

– Me opetellaan ennen karsintoja miten hyökätään paikkaa vastaan, sanoo Mäkitalo, jonka mielipide paikkapuolustuksesta lienee monelle tuttu.

– Jokainen joka on kauan valmentanut tietää, että B-junnuissa voitetaan pelejä paikkapuolustuksella. Mutta minun tapaan se ei kuulu, vaikka Eero Nikkarinen niin väittääkin. Sillä siinä tehdään karhunpalvelus pojille ja heidän koripallotaidoille, joista 1 vs. 1 -puolustuksessa pärjääminen on iso asia. Tässäkin pelissä johto taisi puoliajalla olla meille kymmenen pistettä kun pelattiin miespuolustusta.

Kilpajoukkue kärsi selvästi siitä, etteivät ole harjoitelleet tiiviisti joukkueena. Viisi poikaa harjoittelee ykkösryhmässä ja viisi poikaa kakkosessa. Joukkue haastoi kuitenkin turnauksen alussa hyvin, mutta sitten pelitapa vähän verotti voimia. Sarjan kärkijoukkueita vastaan tuli liian isoja tappiota. Mallikkaita suorituksia tuli aina välillä, ja alkulohkon kakkossijasta päästiin pelaamaan sijoista 5-8. Lopputulokseen voidaan kokonaisuutena kuitenkin olla tyytyväisiä.

– Fun-joukkue oli positiivinen yllätys, iloitsee coach M. Kun pojat huomasivat että kovalla puolustusasenteella voidaan voittaa pelit, he löivät joka pelissä kaikkensa likoon. Sitä tekemistä oli kiva katsoa. Yhdessä pelissä taidettiin heittää 9 kolmosta sisään, ja saatiin vielä sokerina pohjalla vastustajan valmentaja sekoamaan, Mäkkäri naureskelee tyytyväisenä. Porukka jaksoi painaa turnauksen hyvin läpi, ja se palkittiin hopealla.

Tallink-turnauksen lopputulema oli meidän B-junnuilla hienosti kaksi hopeaa ja yksi sarjan puolivälisija 16 joukkueen sarjassa. Lauri Hänninen valittiin kutsusarjan All stars -joukkueeseen, ja lisäksi hän voitti korikuninkuuden. Saman tempun teki Fun-sarjassa Julius Vaaranen.

16- ja 19-vuotiaiden SM-karsinnat nurkan takana

B-poikien SM-karsintarupeama alkaa vajaan parin viikon päästä, kun toinen joukkueistamme osallistuu ensimmäisen kierroksen otteluihin Salon Urheilutalossa 9. – 10.9..

Toinen joukkue lähtee rankingin neljänneltä sijalta suoraan karsintojen kakkoskierrokselle. Turnauspaikkakunta arvotaan ensimmäisen kierroksen jälkeen. Tämän porukan voi nähdä tositoimissa seuraavan kerran Monnarilla pelattavassa treenipelissä lauantaina 16.9. klo 10, jolloin vieraaksi saapuu Sykin B-pojat Etelä-Haagan rajamailta. Viikonlopun varsinainen herkkupala taitaa kuitenkin olla A-poikien SM-karsintaturnaus Monnarin kotiluolassa. Lähtölaukaus annetaan lauantaina klo 13, kun vastaan asettuu Malmin Superkoris MaSu. Tervetuloa mukaan nauttimaan karsintapelien tunnelmasta ja junnukoriksen vauhdin huumasta!

Hienoa #meidänjunnut – yhdessä eteenpäin!

Tagged under

Yhteistyössä