B-pojat ottivat selvän voiton Pyrinnöstä

U16 SM, Ura Basket – Tampereen Pyrintö: 84 – 59 (22 – 18, 26 – 9, 25 – 19, 11 – 13)

B-pojat kohtasivat sunnuntain aamupäiväpelissä U16 SM-sarjan kahdeksannella sijalla keikkuvan Tampereen Pyrinnön. Tamperelaiset olivat yllättäneet MuKi:n pari kierrosta sitten, kun me taas saimme kunnon selkäsaunan Munkkiniemen pojilta. Näistä lähtökohdista odotimme tiukkaa peliä, vaikka ensimmäisen pelin olimme voittaneet selvästi.

– Vaikka Pyrsä oli meitä selvästi isompi joukkue emme joutuneet kovin lujille missään kohtaan. Puoliajalla oli jo ero 20 pistettä, ja tämä säilyi ottelun loppuun asti, kertoo päävalmentaja Petri Mäkitalo.

Kapteeni Hänninen oli tutun tehokas, ja nyt saatiin myös +/- kohdilleen. Pitkään sivussa ollut Jon Jalamo osoittaa myös heräämisen merkkejä.

– Positiivisin yllätys oli kuitenkin Joona Koivisto, jonka puolustustyöskentelyä oli mukavaa katsottavaa. Tilastoihin merkattiin muun muassa kolme riistoa. Joona pelasi kauden ensimmäisen SM-pelinsä ja ansaitsi esiintymisellään kirkkaasti toisen näyttömahdollisuuden, Mäkkäri iloitsee nuoremman Koiviston onnistumisia.

Ura oli parempi kahden pisteen onnistumisprosentissa 53-29. Muuten tilastot ovat aika tasaisia.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Kristian Palotie on tuonut pallon liikkeen seuraan pelityyliin. B-junnuilla oli Pyrintö-pelissä 20 koriin johtanutta syöttöä, mikä on loistava määrä.

U16SM-runkosarjassa on vain kolme peliä jäljellä. Seuraavaksi bussi suuntaa Malmiin HNMKY:n kotiluolaan. Hävisimme hesalaisille kotona 13 pistettä ekalla kierroksella. HyPo, jonka taas voitettiin 22 pisteellä vieraissa, saapuu Monnarin pyhättöön sunnuntaina 18.3. Viimeinen peli on niin ikään kotona, kun runkosarja sunnuntaina 8.4. pistetään pakettiin sarjan ylivoimaista ykköstä Honkaa vastaan. Tapiolassa hävittiin Hongalle rumasti 33 pisteellä.

– Loppupelit pitäisi voittaa, jotta paikka kevään loppupeleihin aukeaisi meille. Mutta sarja on ollut aika kiharainen tämä vuonna, joten etukäteen ei kannata liika pohtia asioita joihin ei voi vaikuttaa. Hoidetaan oma homma niin hyvin kun se nyt on mahdollista, ja katsotaan huhtikuun alussa missä mennään, summaa Mäkitalo.

Kuvat: Jukka Jalamo

Yhteistyössä