B-pojat valtakunnan divariin

Littoisten Monitoimitalolla pelattiin viikonloppuna B-poikien SM-karsintaturnaus. Ura sijoittui turnauksessa kolmanneksi, ja pelaa näin kaudella 2016–2017 valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa. Muut tulevan kauden divarijoukkueet ovat FoKoPo, Vilpas, Pyrintö2, Sykki, Honka 2, Turun NMKY, EBT, Kataja ja Namika Lahti.

Tässä B-poikien päävalmentaja Petri Mäkitalo kertoo viikonlopun peleistä. 

LoKoKoArska – Ura 84–56

Lauantain aamupelissä kohdattiin Tallink-turnauksen kilpasarjan voittajan, LoKoKon. Ottelu lähti hyvin käyntiin ja Ura oli selvästi parempi joukkue. Mutta sitten Loimaa vaihtoi viiden minuutin pelin jälkeen 1-3-1 paikkapuolustukseen, ja tämä muutos oli meidän pojille myrkkyä.

– Kun käänsimme pelin painopisteen puolta niin he saivat syötön katkon ja juoksivat nopean hyökkäyksen meidän varmistuksen puuttuessa.  Aikalisät oli käytetty eikä päästy muuttamaan peliä, joten loimaalaiset pääsivät repimään 20 pisteen kaulan meihin, Mäkkäri harmittelee. 

Ura – Honka 2 74–42

Honka pelaa hyvää koripalloa, joka kehittää pelaajia pitkällä tähtäimellä. Uran peli toimi ajoittain ihan hyvin, mutta vielä tuli liian paljon hetkiä jolloin asiat eivät sitten toimineetkaan. Honka oli kuitenkin fyysisesti jäljessä, joten peli selvästi Uralle.

– Heidän takamies oli C-junnu, joka kyllä pelasi ja johti miesmäisesti joukkuetta. Honkan tapa pelata opettaa poikia puolustamaan ja ymmärtämään puolustamista – miten ja koska autetaan, kiittelee Mäkkäri. 

Lepy–Ura 55–82

– Sunnuntain ensimmäinen peli ja osasin odottaa Pokkiselta jotain temppuja. Tilanteessa 6-6 hän vaihtoi puolustuksen 2-3 paikkaan. Heti muutoksen jälkeen he juoksivat 12-0 runin siirtyen 18-6 johtoon. Ajattelin, että ei saakuri jotain on tehtävä! päävalmentajamme kertoo tunnelmistaan.

Ura vaihtoi hyökkäyskuvion ihan toisenlaiseksi ja varmisti näin, ettei nopeita helppoja koreja enää tullut. Oli meikäläisillä silti vaikeuksia, sillä uusi kuvio oli pelkästään taululle piirrettynä. Pojat toteuttivat simppeliä hyökkäystä hienosti, ja pelastui jatkon kannalta katastrofaaliselta tappiolta. Lopuksi joukkueemme sai leivottua selvän voiton Lepystä. 

Ura – Pyrintö 1 67–76

Viimeisestä pelistä Ura lähti hakemaan SM-sarjaan asti kantavaa voittoa. Tasaista oli läpi koko pelin, ja meidän pojilla oli hyvä mahdollisuus voittoon. Pelijohto oli hyvin hereillä alkusekunneista lähtien, ja seurauksena kahdeksalla pelaajalla turnaukseen osallistuva Pyrintö oli isoissa virhevaikeuksissa.

– Nyt takurimme pyörittivät meidän kahta peliä näyttävästi ja saatiin helppoja koreja kun pallon liike oli riittävän nopeaa. Heti kun pallo unohtui jonkun käteen liian pitkäksi aikaa, niin peli pysähtyi ja hyökkäys vaikeutui. Pyrinnön numero 17 oli liian vahva meille. Hän ajoi hyvin sisään; pikku auttaminen meiltä, ja vastustaja löysi heti kulmasta vapaan kolmen pisteen heittäjän. Hyvä peli, I like it! Kiva oli huomata kun pelataan oikeaa koripalloa niin me pärjätään, Mäkitalo iloitsee meidän poikien suoritusta. Hyvällä pelillä tappio ei harmita, sillä Pyrintö oli tällä kertaa kuitenkin parempi.

– Odotan innolla kun päästään vielä hiomaan pelaajien henkilökohtaisia puutteita ja joukkue- ja koripallopelaamisen ymmärrystä. Nyt on jo otettu isoja askeleita eteenpäin, muutamat pelaajat ovat edistyneet jopa huimasti! Turnauksen viimeinen peli antoi taas uskoa, että ollaan oikealla tiellä. Harmi, että ei oltu vielä valmiita SM-sarjaan, mutta nyt lähdetään voittamaan ykkösdirreä!

Koko joukkue välittää myös lämpimät kiitoksensa kotiyleisölle, joka kannusti aivan mahtavasti läpi koko turnauksen! Tunnelma Monnarin katsomossa oli korkealla seuran liehuvien lippujen alla. Peli on parasta paikan päällä!

Kuva: Pekka Tenhonen

Tagged under

Yhteistyössä