B-pojat valtakunnan divariin

B-pojat jäivät niukasti ulos SM-sarjasta viikonloppuna Vantaalla järjestetyissä karsinnoissa. Seuraavassa joukkueen päävalmentaja Antti Saarinen kertoo viikonvaihteen tapahtumista.

HNMKY odotetun kova

Aloitimme karsinnat Helsingin NMK:tä vastaan. Peli lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle, mutta kohtalaisen nopeasti oli selvää, että helsinkiläiset ovat meitä askeleen edellä. Päätimme hieman säästellä pelaajiamme illan tärkeään Lahti-peliin. Loppunumerot olivat rumat, mutta sillä ei ollut juurikaan merkitystä koko turnausta ajatellen.

Lahti nurin trilleripelissä

Iltapelissä vastaan asettui Namika Lahti juniorit. Lähtötilanne otteluun ei ollut paras mahdollinen. Miiko Koivisto valitti kovaa päänsärkyä, mutta pystyi onneksi lääkkeiden voimalla pelaamaan. Matias Hendolin loukkasi jalkansa ja oli poissa kokoonpanosta.
Vasta C-ikäinen Jon Jalamo oli lauantaina joukkuettamme vahvistamassa. Niinpä päätimme nostaa Jonin suoraan avauskokoonpanoon. Hän pelasikin todella rohkeasti ja hyvällä itseluottamuksella.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, ja kumpikin joukkue onnistui yhtä paljon. Toisella jaksolla saimme puolustuksen pitämään paremmin ja karkasimme 11 pisteen taukojohtoon. Tauolla Eetu Savonvirta valitteli, että pohkeet tuntuvat kramppaavan.

Kolmas jakso meni vielä meidän komennossamme, mutta sitten Edin krampit iskivät todella kovaa pohkeisiin, vaikka yritimme ennaltaehkäistä niitä tankkauksella ynnä muilla konsteilla. Lahden pitkä ja vahva kaveri sai käännettyä momentumin heille ja Lahti kirikin kori korista lähemmäs.

Onneksi monella meidän kaverilla on aikaisempaa kokemusta kovista paikoista, ja varsinkin Miikon (26p) ratkaisuvaiheen kovat korit pitivät meidät johtoasemassa ottelun loppuun asti. Pääsimme Lahden rikottua viimeistelemään helppoja koreja vapariviivalta. Ensin pussitti Eemeli vähän vahingossa, vaikka jälkimmäinen vapari pitikin heittää ohi. Viimeisessä pallonhallinnassa Hänä (14p) naulasi ratkaisevan eron vaparilta kylmän viileästi.

KTP komeasti kumoon

Sunnuntaina ensimmäisessä ottelussa vastassa oli KTP:n kakkosjoukkue. Ottelu lähti käyntiin juuri niin hyvin kuin vain voi toivoa. Meidän puolustuksemme oli myrkkyä pienille kotkalaisille ja ottelu olikin taputeltu jo ensimmäisellä jaksolla (35 – 7). Kaikki saivat peliaikaa mukavasti, ja moni pelasi kauden tähän asti parhaan matsinsa.

PuHu pikkaisen parempi

Viimeisessä ottelussa PuHua vastaan panoksena oli voittajalle paikka SM-sarjassa. Ottelun alku oli todella erikoinen. Pidimme monta minuuttia 1 – 0 johtoasemaa hallussa. Tuntui, ettei kumpikaan joukkue saanut mistään sisään. PuHu sentään sai hyökkäyksensä rullaamaan hieman paremmin, mutta me emme tehneet kuin neljä pistettä vapariviivalta jakson aikana.

Toisella jaksolla korihanat sitten aukenivat ja pääsimme vyöryttämään hyökkäystämme hyvällä tarkkuudella. Vastaavasti alkuottelun hyvä puolustuksemme alkoi murtua. Kumpikin joukkue teki 23 pistettä jakson aikana, joten tauolle siirryttiin PuHun 34 – 27 johtoasemassa.

Pitkän tauon aikana saimme vielä hieman kerättyä energiaa ja taistelutahtoa poikiin. Hienosti jätkät pelasivatkin kolmannen jakson ja saimme kurottua PuHun eron kiinni. Harmittavasti vain aina, kun pääsimme rinnalle, me sorruimme puolustuspään nukahdukseen.

Viimeisellä jaksolla jalkamme alkoi painaa ja avainpelaajien rasitus alkoi näkyä. Valitettavasti emme enää saaneet uutta vaihdetta silmään ja PuHu pääsi kaunistelemaan tiukan pelin loppulukemia vapariviivalta.

Mielenkiintoinen divari tiedossa

Joukkueemme pelasi todella hienosti, vaikka ennen turnausta saimmekin harmittavaa jobin postia. Jätkät pistivät itsensä likoon ja todellakin kaaduimme saappaat jalassa. Nyt paikkamme on valtakunnan divarissa, jossa tulemme varmasti saamaan kovia pelejä kauden aikana.

Oli todella hienoa saada nollakakkosista lauantaina Jon lainaksi. Hän pelasi kuin olisi aina ollut joukkueessa ja kovissa peleissä. Tulemme varmasti näkemään hänen hienoja suorituksiaan kauden aikana myös B-poikien joukkueessa.
Miiko ja Eemeli olivat joukkueen todelliset energiapakkaukset ja uurastivat hurjat ja tehokkaat minuutit läpi ottelun. Edi taisteli korin alla todella upeasti aiheuttaen vastustajalle lukemattomia vaikeita puolustuksen valintoja.
Valtsu on pelaajista mennyt kaikkein eniten eteenpäin ja fiksuna jätkänä täytti hienosti paikkansa rotaatiossa. Hänä on myös löytänyt uuden vaihteen pelaamiseensa tehden hyviä valintoja hyökkäyspäässä. Jokke, Akseli, Rapu ja Jaska olivat elämässään ensi kertaa näissä karkeloissa. Pelitempo tuli varmasti pienenä yllätyksenä, mutta varsinkin Kotka-pelissä pojat pääsivät näyttämään kykyjään ja uskalsivat ottaa myös vastuuta pelaamisessa.
Matias valitettavasti loukkasi nilkkansa ja olisimme kipeästi tarvinneet häntä sunnuntain ratkaisupelissä. Tuomo oli jo aikaisemmin tapahtuneen loukkaantumisen johdosta sivussa. Näistä lähtökohdista katsoen oli aika yllätys, että SM-paikka oli näinkin lähellä.

Muut tulevan kauden divarijoukkueet ovat Salon Vilpas, TuNMKY, Kauhajoen Karhu, Lapuan Korikobrat, Honka 2, EBT, HNMKY 2, Namika Lahti ja LoU Basket Lohjalta. Onnittelut SM-sarjaan ja divariin edenneille joukkueille!

Tagged under

Yhteistyössä