B-pojat voittivat sunnuntain sarja-avauksensa

B-pojat ottivat sunnuntaina divarin sarja-avauksessaan makoisan voiton Namika Lahti Junioreista. Seuraavassa B-poikiemme päävalmentaja Antti Saarinen käy läpi ottelun kulkua.

B-poikien I-div: Ura Basket – Namika Lahti Juniorit 73 – 47 (24 – 14, 6 – 10, 25 – 15, 18 -8)
Aloitimme valtakunnan divarin jo karsinnoista meille tuttua Namika Lahden joukkuetta vastaan. Ottelu lähti meiltä hienosti liikkeelle Miiko Koiviston (16/8/3s) annettua alkutahdit siitä, mitä tuleman pitää. Menimmekin nopeasti 6 – 0 johtoon.

Jakso kulki kokonaisuudessaan paljon paremmin kuin odotin. Pelasimme hyvällä itseluottamuksella ja pääsimme hyvin hyödyntämän vahvuuksiamme. Vasta C-juniori-ikäinen Lenni Lönnqvist (1/6/4s) sai valtakunnan sarjoista tulikasteensa viiden pelatun minuutin jälkeen ja pelasikin hyvän ja tasapainoisen pelin. Hän on muuten juuri nyt divarimme kärjessä koriinjohtavissa syötöissä. Pääsimme pelaamaan ensimmäisellä jaksolla jo laajalla yhdeksän pelaajan rotaatiolla.

Nihkeä toinen jakso
Toinen jakso oli todella nihkeää pelaamista. Monnarilla ei varmasti ole näin tahmeaa B-poikakorista vähään aikaan nähty. Molemmille joukkueille tuli omat viiden minuutin mustat hetkensä, jolloin pallo ei löytänyt millään tietään renkaan läpi. Pelitilanneheittomme olivat jaksolla surullisesti 3/23. Meidän tuskaillessamme Lahti pääsi paremmin peliin mukaan ja kiri puoliaikatilanteeksi 30 – 24.

Ihmeellinen herätys
Kolmannen jakson alku oli meiltä unista tekemistä. Emme puolustaneet yhtään niin kuin oli sovittu, ja kaveri pääsi heittämään helpoilla heitoilla tilanteeksi 30 – 30.

Sitten tapahtui jokin ihmeellinen herätys ja juoksimme 67 sekunnissa 12 – 0 runin, ja peli alkoi muutenkin näyttää taas siltä, mitä parhaimmillamme osaamme. Lahti pääsi vielä kaventamaan yhdeksän pisteen päähän, mutta me säilytimme peli-ilomme ja kasvatimme loppua kohden hienoisesti johtoamme. Eetu Savonvirta (20/13/4bl) alkoi osua ensiyrityksillään koriin ja Egzonin johdolla ajoimme vahvasti lay uppeja koriin. Jakso päättyi meidän 16 pisteen johtoasemassa.

Paljon onnistumisia
Viimeinen jakso lähti sekavan alun jälkeen hyvin liikkeelle. Hänän hypärillä kasvatimme johdon lukemiin 63 – 43. Eemelin ja Jokken peräkkäisillä lay upeilla ja Edin hypärillä katkaisimme vastustajan selkärangan lopullisesti. Akseli pääsi viimeistelemään loppulukemat vapaasta lay upista lukemiin 73 – 47.

Koko joukkue oli valmiina otteluun, kun pallo heitettiin peliin. Pääsimme käyttämään koko rosteriamme ja onnistumisia tulikin ilahduttavan laajalta rintamalta. 11 pelaajasta kymmenen pääsi avaamaan pistesaldonsa. Yleensä tämän ikäisten murheena on menetysten määrä, mutta meidän saldomme (17) oli sunnuntaina varsin kohtuullinen.

Tagged under

Yhteistyössä