B-pojille voitto sarjajumbosta

Ura Basket – Espoo Basket Team 70 – 63 (24 – 19, 16 – 28, 14 – 6, 16 – 10)

B-pojat kohtasivat sunnuntaina sarjan jumbosijalla olevaa Espoo Basket Team’iä. Tässä päävalmentaja Petri Mäkitalon kommentit pelistä.

– Ottelun alku lähti hyökkäyksen osalta hyvin liikkeelle vaikka kaikki pelaajat eivät olleet ihan ”oikeilla” paikoillaan. Koppipalaverissa oli taululle kirjoitettu kaksi sanaa: MALTTI ja AJOITUS. Muutama minuutti me jaksettiinkin muistaa nämä ohjeet, mutta sitten mentiin… , valmentaja Mäkitalo kelaa sunnuntain trilleriä.

– Palattiin taas meidän normaaliin ”hossaamiseen” takaisin, jossa lähes jokainen tekee eri asioita väärään aikaan.

Valmentajakin oppii pelissä

– Tästä hapuilusta johtuen meidän peli näyttää aika sekaiselta, jopa minun mielestä, vaikka tiedän mitä pelaajat yrittävät toteuttaa, Petri myöntää.

– Toki minä otan tästä ison kopin, kun pelaajat eivät sisäistä opetustani – koitan katsoa konkreettisten harjoitusten kautta tähän lisää yksinkertaistusta ja toistoja.

– Samoin puolustuksessa meillä on tiettyjä asioita ja sääntöjä, jotka me olemme sopineet – miten kyseiset tilanteet puolustetaan. Osa on hyvin kartalla, jotkut ovat vielä vähän eri atlaksen sivulla. Poikien asenne on hyvällä mallilla ja he kyllä haluavat oppia asioita, joten toivottavasti meidän peli on uomissa kun kevään tosi pelit alkavat.

Loppu hyvin kaikki hyvin

Peli oli puoliaikaan asti EBT hallinnassa. Meidän B-junnuille sattui pallottoman puolustuksessa jatkuvasti virheitä, jolloin Espoo sai tehtyä helppoja koreja.

– Tälläkin kerralla olimme puoliajalla pakotettuja muuttamaan hieman puolustusta helpompaan suuntaa ja se tepsi, valmentaja avaa pelin kääntäneitä muutoksia.

– Siirryimme 10 pisteen taka-asemasta 10 pisteen voittoon.  Ensi pelissä meidän on myös heitettävä vapaista paikoista aina, eikä koko ajan tungettava korille.

Mäkkärillä vahva usko joukkueensa potentiaaliin

Unelma final four -paikasta elää vahvana edelleen muutamasta tappiosta huolimatta. Petri toteaa isona haasteena olevan pelaajien potentiaalin, joka pitää saada paljon paremmin pojista irti – vielä ei ole nähty sitä mihin nämä tulevaisuuden pelurit tahtoessaan ja keskittyessään pystyvät!

Tulevana sunnuntaina mitataan B-junnujemme todellista tasoa – Runebergin päivänä Mäkitalon adeptit matkaavat pääkaupunkiin sarjakolmosen Sykin vieraaksi.

Kuvat: Marko Hänninen

Tagged under

Yhteistyössä