Back to the Roots!

(10.11.2020) Keskiviikkona palataan sinne mistä koko Korisliiga-taipaleemme alkoi, kun voitimme HBA-Märskyn neljännessä 1A-divisioonan finaaliottelussa huhtikuussa 2018. On siis kauden ensimmäisen oikean kotipelin aika!

Vieraaksi saapuva Tampereen Pyrintö

Kohtaamme keskiviikkona jo toisen kerran tällä kaudella Tampereen Pyrinnön. Kauden ensimmäinen Pyrintö-kamppailu oli hieman vastaava kuin edellinen ottelumme KTP:tä vastaan. Saimme otteluun hyvän alun ja johdimme parhaimmillaan 9 pistettä. Energisen alun jälkeen tamperelaisten rutiini alkoi näkyä ja meillä alkoi niin tutun pallonmenetykset. Pyrinnölle lopulta voitto lukemin 100-86.

Pyrintö pelaa hyvin poikkeuksellista korista liigassa. He pelaavat lähes pelkästään paikkapuolustusta, joka sekoittaa tehokkaasti vastustajien peliä. Kauden aikana lääkkeen puolustukselle on keksinyt vain Vilpas ja Seagulls. Myös hyökkäyspelaaminen on Pyrinnöllä erilaista kuin muilla. Paljon luotetaan 1 vs 1 pelaamiseen ja nykykorikselle ominaisia pallonscreenejä nähdään todella vähän.

Pyrinnön joukkue on todella tasainen, mistä kertoo pelaajien pistekeskiarvot. 7 pelaajalla se on yli 10 per ottelu. Joukkueen paras pistemies alkukaudesta on ollut Marcus Lewis (20,9/6/5,7) joka johtaa Pyrinnön keskiarvoissa niin pisteissä kuin syötöissä. Lewis teki edellisessä ottelussa liigakauden kovimmat lukemat, kun hän teki 38 pistettä Lahti Basketballia vastaan. Laituri Marlon Johnson (16,5/8,5) on ollut poissa mystisesti aina kauden toisesta pelistä asti, eikä häntä odoteta kokoonpanoon keskiviikkonakaan. Sentterinä häärivä Brady Skeens (10,4/8,7) ottaa keskimäärin eniten levyreitä. Kokenut David Gonzalvez (11/4,1/4,4) on tärkeä palanen Pyrinnön kenttäkenraalina.

Suomalaisten kovaan kolmikkoon kuuluu sarjan kovimpia heittäjiä oleva Osku Heinonen (11,8/3), isoja harppauksia kehittynyt takamies Lassi Kilpinen (11,1/3,1s) sekä äärimmäisen urheilullinen ja uuden vaihteen pelaamiseensa saanut Shawn Hopkins (13/2,9). Myös Lapuan kasvatti Panu Peltokangas (4,6/3,3) on kehittynyt ja käyttää minuuttinsa hyvin. HBA:sta tuttu Tomas Pihlajamäki (7/3,3) on tulokkaana astunut sisään ennakkoluulottomasti ja ansaitsisi minuutteja enemmänkin.

Teemu Sulosen heittokädelle on jälleen tarvetta keskiviikkona

Meidän Joukkue keskiviikkona

Melko kapealla rosterilla operoiva Meidän Joukkue on ikävästi kärsinyt pienistä loukkaantumisista alkukaudesta, eikä olla päästy aivan alkukauden täydellä miehistöllä peleihin viime otteluissa. Parhaassa tapauksessa keskiviikkona pelaavat kaikki, mutta alustavassa kokoonpanossa epävarmoiksi on merkattu Kevin Bracy-Davis (17,5/6,3/2) Trey Niemi (6,6p) ja Ville Hänninen (5,8/3,8s). Kaikkien näiden panosta ehdottomasti tarvittaisiin, kun taistellaan kauden avausvoitosta.

Edellisessä ottelussa Kotkassa erittäin pirteästi pelannut Joona Tuomala (4,8/2,2) saa varmasti keskiviikkona taas rutkasti peliaikaa. Pyrinnön on parempi pitää hänet hyvin kiinni, sillä itseluottamustaan koko ajan kohottava Tuomala on äärimmäisen hyvä heittäjä vauhtiin päästessään. Takamies Kevaughn Allenilta (12/4/2,4) odotetaan parempia tehoja, kun pienestä loukkaantumisesta on päästy eroon. Myös Emmitt Holtilta (5,8/5,3) odotetaan tason nostoa. Joukkueen kapteeni Matti Nuutinen (12,3/7,2/2,3r) pitää varmasti puolustuksen taas ruodussaan.

Kevaughn Allen on toipunut pelikuntoon pienen vamman jälkeen

Ennakkokommentit

Päävalmentaja Damion Dantzler kommentoi tulevaa ottelua näin:

”Pyrintö is a team that likes to take advantage of mismatches attack 1 on 1 and through back doors and basket cuts. They use their active/ aggressive zone defense to take you out of your offense. It will be good to play at the original home of Ura Basket.”

Kapteeni Matti puolestaan on erittäin innoissaan paluusta seuran kotipesään Littoisten monitoimitalolle:

”Siellä on lapsena ja nuorena tullut pelattua ja preseasonillakin pari ottelua, mutta sarjapeli on eri juttu. Vaikka Kupittaalla pelataankin suurin osa peleistä, niin monnarilla kuitenkin treenataan ja se on enemmän se kotisali. Hyvillä fiiliksillä kauden ekaan kotipeliin monnarille”

Matti Nuutinen palaa innoissaan Littoisiin virallisiin sarjapeleihin. Edellisestä pelistä kulunut yli 13 vuotta.

Poikkeusjärjestelyistä

Pyydämme kaikkia kausikortin omistajia ilmoittamaan ennakkoon tulostaan Mikko Granströmille (mikko.granstrom(at)urabasket.fi) tai saapumaan otteluun hyvissä ajoin, viimeistään 20 min ennen ottelua. Näin pystymme palvelemaan mahdollisimman hyvin kaikkia katsojia ja saamme monitoimitalon täyteen. 250 paikkaa on käytössä näin poikkeusaikana.

Yksittäinen ottelulippu monnarin otteluun on 20€, joka sisältää lipun lisäksi Matti21Back-fanipaidan. Myös normaalit lippuvaihtoehdot myynnissä netissä ja ovella. Kausarin omistajille fanipaita 15€ hintaan vain keskiviikkona! Pihalla grilli kuumana, joten iltapalat saa samalla hoidettua makkaran muodossa.

Korisliigaa keskiviikkona 11.11. klo 18:30 Littoisten monitoimitalolla, Ura Basket – Tampereen Pyrintö. Tervetuloa mukaan!

Liput: lippu.fi

Hyvä tietää: Otteluopas

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä