Balsamia haavoihin

(10.2.2021) Meidän Joukkue tarjoili keskiviikkona jälleen yhden trillerin. Tällä kertaa jännittäviä hetkiä vietettiin Joensuussa, jossa Kataja Basket isännöi meitä. Edelliset 9 ottelua, joista edelliset kolme alle 6 pisteellä, hävinnyt joukkueemme onnistui lopulta kääntämään yhden trillerin kotiin ja kotimatka Joensuusta tuntuu puolet lyhyemmältä. Loppuhetkien tähtenä loisti Trey Niemi (11p/4l/6s), jonka kylmän viileillä ratkaisuilla peli lopulta ratkesi.

Kataja Basket – Ura Basket 99-100 (28-29, 17-19, 25-21, 29-31)

Ottelun avausneljännes lupaili jälleen törkeitä loppulukemia, kun molemmissa päissä kenttää sukka viuhui tiuhaan. Aivan ensimmäiset hyökkäykset olivat erittäin tahmeita meiltä, mutta lopulta piristynyt Ville Hänninen (6p/2s) avasi pistetilin vapareilta ja hetken kuluttua laittoi vielä kolmosen pussiin. Tämän jälkeen alkoi pisteitä satelemaan tasaisesti coach Damion Dantzlerin miehistölle. Vaihdosta saatiin tärkeitä onnistumisia, kun ensin hienosti pelannut Teemu Sulonen (15p/3s) painoi kaksi kolkkia putkeen ja vielä Joona Tuomala (9p/3l) yhden. Yhteensä kolmen pisteet heitot avauskympillä 6/9. Tilanne ensimmäisellä tauolla 28-29.

Toinen neljännes eteni todella tasaisena koko matkan. Kumpikin joukkue kävi välillä edessä eikä ero ollut 3 pistettä suurempi missään kohtaa. Isänniltä erityisesti Aapeli Alanen (20p/3l) oli toisella kympillä vauhdissa ja hassutteli kerta toisensa jälkeen itsensä korille. Neljänneksen lopulla Joona T laittoi kaksi kolkkia pohjaan ja näin joukkueemme pääsi niukassa 3 pisteen johdossa pitkälle tauolle. Puoliaika 45-48.

Joona Tuomala (9/3) upotti tärkeitä kolmosia avauspuoliajalla

Toisen puoliajan alkuun tuli selvästi sisuuntunut Kataja, joka nopeasti nosti itsensä 6-0 runilla edelle, mutta jälleen kerran meiltä Emmitt Holt (12p/5l) toimi herättäjänä. Pari terävää lay upia ja joukkue jälleen edellä. Vielä kun kapteeni Matti Nuutinen (14p/9l/3s) riisti suoraan päätyrajasta ja naulasi 3 pistettä niin oltiin yhtäkkiä pelin suurimmassa johdossa, 4 pisteessä. Hetken kuluttua Kevin Bracy-Davis (29p/4l) viimeisteli 5 peräkkäistä rikettä niin oltiinkin jo 6 pisteen etumatklla. Kataja kuitenkin tuli odotetusti taas peliin mukaan monipuolisilla onnistumisilla. Neljänneksen toinen puolisko Katajalle 15-5 ja näin isännät pisteen johdossa, 70-69, viimeiselle tauolle.

Viimeinen neljännes olikin melkoista henkien taistoa. Pitkään edettiin aivan tasatahtiin. Teemu ja Emmitt tekivät tärkeitä koreja, jotta saatiin pieni etulyöntiasema. Kataja kuitenkin tuli aina takaisin peliin. Kun kellossa oli jäljellä 5 minuttia oli tilanne 85-85. Tämän jälkeen Meidän Joukkue otti 8-0 runin Teemun vapareilla ja Kevinin kahdella todella kovalla kolkilla. Kataja aikalisälle kun aikaa kellossa tasan 4 minuuttia. Seuraavat kolme minuuttia menikin Katajalle 12-0, kun joukkueemme ei saanut kunnollisia hyökkäyksiä kasaan. Vajaa minuutti ennen loppua onneksi Matti otti roolia ja upotti tärkeän hypärin sisään ja ero kahteen. Seuraava isäntien hyökkäys saatiin sekoitettua niin että hyökkäyskellon täyttyessä oli loistavasti pelanneen Rashard Odomesin (25p/5l) pakko heittää puolen kentän takaa. Heitto ei osunut edes rautaan ja meille pallo. Tämän jälkeen astui esiin Trey. Koko ottelun hieman varjoissa edennyt takamies otti ottelun pääroolin itselleen. Ensin lay up sisään ja virhe päälle. Vapari sisään ja meille johto 97-98. Kataja kuitenkin tuli aikalisältä ja yritti Aapeli Alasen kautta hakea voittoa. Pallo päätyi lopulta Valtteri Mervolan (4p/4s) käsiin. Nuori lupaus ajoi sisään ja laittoi pallon kylmästi pussiin keskeltä kolmen sekunnin aluetta ja Kataja takaisin johtoon. Aikaa jäljellä 5,1 sek. Kuten hyvin tiedetään, 5,1 sekuntia on erittäin pitkä aika koripallossa. Viimeinen hyökkäys oli ilmeisesti tarkoitus pelata Kevinille, mutta sivurajasta pallo Treylle, joka haastoi heti korille ja upotti pallon levyn kautta pussiin Kataja-estelyistä huolimatta. Lopussa vielä harhasyöttö ja Treyllä varaa laittaa kaksi vaparia ohi, mutta mikään ei enää estänyt Ura Basketin kauden toista voittoa.

Ottelun ratkaisu: ruutu.fi

Teemu Sulonen (15/3s) on löytänyt itseluottamuksen jälleen

Ottelun jälkeen olivat tunteet pinnassa ja voittohaastattelussa oli helppo nähdä miten tuska purkautui hieman päävalmentaja Damion Dantzlerin harteilta. Todella vaikea kausi sai edes vähän helpotusta tästä. Tämä voitto oli koko joukkueen voitto. Jokainen mies kentällä antoi kaikkensa ja sarjapisteet ansaitusti Ura-bussin mukana Kaarinaan.

Ottelutilastot

Parhaat palat

Tulossa

Lehdistötilaisuus

Maaottelutauko edessä

Joukkueemme saa harvinaisen tilaisuuden nauttia voitosta jopa päivän verran. Seuraava ottelu on tiedossa vasta reilun kahden viikon kuluttua, kun edessä on EM-karsinnat. Matti luultavasti on Susijengin kokoonpanossa Georgiassa, mutta loppuporukka saa hyvän lepo- ja harjoittelutauon tiiviin alkuvuoden jälkeen.

Seuraava ottelu on luvassa 27.2. kun pelataan loppukauden tärkein peli. Vierailulle saapuu Korihait, joka niin ikään onnistui ottamaan kauden toisen voittonsa keskiviikkona. Valitettavasti koronatilanne ei hellitä, joten yleisöä ei luultavasti voida saliin ottaa. Lisätietoa luvassa lähempänä.

Korisliigaa lauantaina 27.2.2021 klo 17:00, Ura Basket-Korihait

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä