BC Nokia vei kahden vajaakuntoisen mittelön

Tiistain shokkiuutisten jälkeen Meidän joukkue oli nopeasti kerännyt itsensä ja valmiina pelaamaan. Isoa BC Nokiaa vastaan lähdettiin pienellä jengillä, kun sentteriosasto oli Mikael Sandbergin varassa ja isoja laitureitakin oli Eldar Skamon lisäksi vain debytantti Jon Jalamo U17-joukkueesta.

BC Nokia – Ura Basket 100-86 (19-19, 26-20, 28-24, 27-23)

Ensimmäisellä jaksolla ratkaisut tulivat lähes järjestäen kaaren takaa, kun peräti 15 kolmosta lähti ilmaan. Näistä onnistui vain 4 vaikka pääosin heitot saivat ottaa aivan omassa rauhassa. Toisessa päässä kotijoukkue Nokia puolestaan pyrki aktiivisesti korille ja hyvällä puolustuksella usein heitot jäivät vaikeiksi ja joukkueemme hoiti hienosti koko viisikon toimin levyrit hyvällä prosentilla omille. Jakson outouksiin kuuluiMikael Sandbergin vapaaheitot. Ensimmäisellä joukkueen pistesarake auki. Toinen heitto pyöri raudalla ja kotijoukkueen Dragan Labovic meni pyyhkäisemään pallon korin pohjalle ja näin 2 pistettä lisää Uralle. Tuomarit ilmoittivat pöydälle että kaksi pistettä, mutta tämä tieto ei yleisölle tai tilastoihin tullut ennen puoliaikaa. Jakso kirjattiin tasan 19-19.

Toisella jaksolla meidän joukkue oli pitkään kuskin paikalla ja tilaisuuksia karata kauemmaskin oli, mutta tätä ei onnistuttu hyödyntämään. Jakson lopulla alkoi pienellä rotaatiolla menneellä joukkueella vähän jalka painaa jaNokia pääsi nostelemaan itsensä edelle pitkälle tauolle mentäessä. Puoliajalla tilanne 45-39.

Kapteeni Eero Sahlberg (9 pistettä) laittoi ensimmäisellä puolikkaalla muutaman tärkeän kolmosen pussiin. Eeroa ja Ässää voi tällä viikolla seurata Instagramissa Veikkausvetojen-storyssa.

Puoliajan jälkeen ongelmat kokoonpanossa vain kasvoivat, kun heti ensimmäisellä minuutilla Nokian Juan Davis jr. yritti jyrätä pallon koriin Ura-puolustuksen läpi. Tuloksena askeleet ja huuli auki Ville Hänniseltä. Villeä ei tämän jälkeen nähty kentällä. Jakson positiivisia asioita olivat puolestaan Trey Niemen ennakkoluuloton esiintyminen. Kolme kolkkia, lay-up ja pari vaparia pussiin pitivät joukkueemme iskuetäisyydellä. Viimeiselle jaksolle 10 pisteen takaa-ajoasemasta 72-62.

Neljännen jakson alkuun Fiifi Aidoo ajoi vahvasti sisään ja nosti vastustamattomasti kaksi pistettä sisään. Oliko tämä herätys vaisusti esiintyneelle takamieslupaukselle? Ei ollut. Hyvää suoritusta jälleen seurasi puolittaista puolustusta ja huonoja ratkaisuja hyökkäyksessä. Onneksi vauhtikone Stephen Croonen kuntoutuminen täyteen pelikuntoon on jo lähellä niin ei Fiifin tarvitse kantaa liian isoa vastuuta pelinjohdosta jatkossa.

Avery Woodson esiintyi normaalitasollaan koko ottelun ja yrittikin yksin taas kammeta joukkueen mukaan voittotaisteluun, mutta tänään ei vain riittänyt. Avery kirjautti jälleen pieneksi mieheksi hienon tupla-tuplan 26 pistettä ja 12 levypalloa. Myös Trey Niemen 20 pistettä hyvillä prosenteilla olivat taas osoitus nuoren miehen taidoista. Korisliiga-uran piste-ennätys tuplaten edellisestä. Ja lisää on tulossa..

Kuva: Vili Lintervo

Neljännen jakson lopussa oli historian siipien havinaa, kun ajassa 38:29 kentälle astelivat Ura Basket-kasvatit Jon Jalamo sekä Lauri Hänninen. Heidän lisäksi myös Ura-kasvatti Joona Airenne, sekä Jonin ja Laurin tavoin 2002-syntynyt, täksi kaudeksi Uraan siirtynyt, Edvard Gullichsen. Samaanaikaan sisällä kolme omaa kasvattia sekä kolme vuonna 2002 syntynyttä nuortamiestä. Loppu pelattiin kokoonpanolla Gullichsen-Hänninen-Niemi-Airenne-Jalamo. Vanhimpana 20-vuotias Trey. Viimeisellä minuutilla vuosia junnupeleissä kauhua herättänyt Lauri otti riiston omassa päässä ja paineli kumartelematta toiseen päähän ja nosti avauspisteet Korisliigassa hienosti vasemman käden lay-upilla. Ja heti seuraavasta hyökkäyksestä pitkäaikainen joukkuekaveri Jon pääsi nostamaan Treyn loistavasta syötöstä kaksi pistettä. Taululla pelin loputtua lukemat 100-86 ja Nokialle ansaittu voitto.

Tilastojen kertomaa

                                            Nokia             Ura Basket

FG                                       37/80 =46%  29/68 =42%

2FG                                     24/49 =48%  16/27 =59%

3FG                                     13/31 =41%  13/41 =31%

FT                                        13/17 =76%  13/16 =81%

Levyrit                                15/33 =48     3/31 =38

Menetykset                        10                  19

Pisteet penkiltä                 3                    33

Tilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4231753&season_id=103769

Mikael Sandberg (15/6) onnistui hyvin puolustuspäässä Nokian isojen kanssa

Lehdistössä kuultua

Mikael Sandberg: ”Lähtökohdat oli aikamoiset. Meen maanantaina treeneihin ja ykkössentteri lähti rahakkaammille vesille. Mä mietin mitä tässä voisi tehdä ku katsoin ketä on vastassa, kaks mörköö. Menin metsään painii karhun kanssa metsään mut ei se näköjään auttanut. Tavoitteena oli laittaa kolmen sekunnin alue tukkoon ja pakotetaan Nokia heittää. En tiedä kuin hyvin siinä onnistuttiin. Ehdottomasti parempi jengi voitti tänään.”

Kristian Palotie: ”Lähtökohdat oli aikamoiset. Tuskin vastustajakaan kauheesti tiesi mitä on tulossa kun meidän pelin keskiö, ikäänkuin, lähti tästä pois. Meillä oli mahdollisuudet tässä. Se isoin asia kun rotaatio on kapea, kun on viisikkoja joita ei oo aiemmin käytetty ni tulee sellasia tyhjiä pallonhallintoja niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Toi vastustajan twin towers on melkoinen rasite ja se pakottaa vastustajan valmistautumaan ihan eri tavalla ku muita vastaan.”

#MeidänJoukkue pelaa vielä ennen joulua kotona, kun lauantaina Kupittaan upealle palloiluhallille saapuu Uudestakaupungista paikallisvastus Korihait. Ottelu alkaa klo 17:00.Tervetuloa hetkeksi pois joulukiireistä ja nauttimaan Turun seudun parhaasta koriksesta!

Kuvat: Ville Vuorinen

Tagged under

Yhteistyössä