Boys altavastaajana voittoon

Alkuun Ura Boysin verkkotoimitus haluaa pahoitella edellisen voitokkaan Pyrintö JR -ottelun raportin puuttumista. Syyt raportin puuttumiselle ovat ajankäytölliset ongelmat ja olematon palkka, eikä näitä raportteja kuitenkaan edes lue muut kuin Kaisa Forsström ja Kari Savonvirta.

Lauantai-illan ratoksi Nokialla nähtiin kuitenkin sellainen koripallo trilleri, että kirjoitetaan siitä nyt muutama sananen.
Herralan ollessa edelleen rannevammainen, Suomen ollessa Eestissä ja Juutin jossain muualla, oli Boys jälleen kerran tutussa tilanteessa – pelaajapulassa.
Edustusjoukkueelta onneksi irtosi vahvistukseksi Jarhio, kun kyseisen ottelun alkuperäisen ajankohdan ollessa syyskauden puolella, ei sääntöjen puitteissa armeijan harmaista vastikään vapautunut Tuominenkaan ollut käytettävissä.

Seuraava paniikki joukkueelle iski alkulämmittelyn aikaan, kun Boysin 7 miehen kokoonpanoa vastaan, kentän toisella puolen valmistautui otteluun nokialaisten täysi 12 miehen rosteri muutamalla Korisliiga vahvistuksella.

Ensimmäinen erä täyttä korijuhlaa

Ainoa helpotus otteluun lähdettäessä oli suht hyvä tuntemus kotijoukkueen pelaajiin, siten matchupit saatiin sopimaan aika hyvin heti alkuun.
Se miten hyvin itse puolustuksessa sitten onnistuttiin, jätti hieman toivomisen varaa.
Nokialaiset pääsi heti ensimmäisessä erässä paukuttamaan neljä aivan vapaata kolmosta pussin pohjalle u18-maajoukkueen Ville Haapojan johdolla.

Boysin hyökkäykset taas valtaosin päättyi vapaaheittoihin, kun nokialaisilla koko ottelun trendinä oli suht aktiivinen rikkominen. Tähän väliin myös pisteet todella hyville tuomareille!
Kun #MeidänKakkosjoukkueelta kaikki Sileniusta lukuunottamatta sai pistetilin auki avaus erässä, oli ensimmäisen tauon tilanne 22 – 21.

Haapojan heittoklinikka osa 2

Toiseen erään lähdettiin luonnollisesti korjaamaan ensimmäisen erän virheitä.
Ja perseelleen meni taas. Haapoja heitti heti erän alkuun kolmannen ja neljännen onnistuneen kolmosensa.
Kun Boyseilla taas alkoi ajoittain menemään hyökkäykset Raivosen ja Jarhion yksinpomputteluksi, oli onni että hieman epätyypilliseen tapaan tippui vapaaheitot sisään edes kohtalaisesti.

Pitkälle tauolle siirryttiin isäntien hienoisessa seitsemän pisteen johdossa.

Boysit kuskin paikalle

Kolmas erä alkoi hieman pahoin entein, kun Nokia täräytti taas heti alkuun kolmosen sisään.
Pahin ei kuitenkaan toteutunut, vaan päinvastoin kun isännillä näytti jäätyneen puoliajalla käsijarru päälle.
Boys ja erityisesti Jarhio käytti avoimet ovet paremmin kuin hyvin hyödykseen ja hurjasteli -7 pisteen tilanteen +2 pisteeseen.

Päätöserän trilleri

Boysin saatua jonkinlainen flow-tila päälle, oli nokialaiset pakotettuja avaamaan henkinen lukkonsa, mikäli mielivät ottelun voitosta taistella.
Tätä lähdettiin estämään ottamalla lähes koko pelin kentällä ollut Waltteri Mäkelä entistä kovempaan vartiointiin. Pian silminnähden väsynyt nuorimies alkoikin jakelemaan syöttöjä väärällä osoitteella ja Boys pääsi näistä myös muutamaan otteeseen rankaisemaan.

Vakuuttavasti korin alla paininut Eero Koivumäki kuitenkin otti joukkueen reppuselkään tehden 8 pistettä ja voitosta pelattiin ihan viimeiselle minuutille asti.
Boysin kokemus oli kuitenkin jälleen valttia ja kun Haapojalla karkasi lopussa moottoripolkupyörä lapasesta heittonsa kanssa ja kiskoi myös yhtä lukuunottamatta kaiken ohi, oli ottelu ratkennut ja Raivosen johdolla päästiin lähtemään voitolla Turun yöhön.

Pelaajahaastattelussa mennyttä koitosta kommentoi Hautaviita seuraavanlaisesti:
”Nokia heitti 2,5 erää kaiken sisään ja alkoivat sitten väsymään. Ehdottomasti yksi kauden laadukkaimmista otteluista ja nokialaisten aloitusviisikkoa ei voi missään nimessä ainakaan aliarvioida. Onneksi runsaslukuisempi isäntäjoukkue kuitenkin väsyi ja meiltä Jarhio oli mies paikallaan, eikä käsikään tärissyt lopussa vaparilla. Hienoa olla 7 ottelun voittoputkessa ja lähteä ensi viikonloppuna kaatamaan KY-Sporttia taas luultavasti hieman erilaiseen peliin.”

Pisteet: Ahonen 12, Silenius 2, Hautaviita 9, Savonvirta 10, Raivonen 10, Virtanen 2, Jarhio 28

Seuraava ottelu pelataan siis vieraskentällä Turussa Educariumilla lauantaina 21.1. klo. 13:30, silloin vastassa KY-Sport Hunks.

Yhteistyössä