Boys Grande Finalen voittoon!

Lauantaina vihdoin ja viimein oli se päivä, jota kaikki olivat odottaneet, kuin uuden Tokmannin avajaisia ja ilmaista ämpäriä.
Grande Finale, eli lopullinen Läntisen 2. divarin välien selvittely sarjan pikkipaikalla tasapisteissä olleiden Ura Boysin ja Lieto-Koriksen välillä.

Kello 17 pelipallon kohotessa ilmaan aloitushypyn merkeissä, yleisössä pauhasi kauden katsojaennätyksen mukainen määrä ihmisiä ja molemmilla joukkueilla oli parhaaseen vireeseen viritettynä paras mahdollinen miehitys mukanaan.
Koko shown kruunasi liian usein Emma-gaalassa ilman huomiota jäänyt Suomen paras – mutta ei suosituin – trubaduuri Jaakko Hautaviita, joka kuulutti ottelun tärykalvoja lempeästi hellivällä äänellään.

Primer cuarto

Vierailijoiden startista huomasi heti, että jaettu sarjan 1. sija ei ole tullut ihan vaan sattumalta ja pelaamaan oli tälläkin kertaa tultu.

Liekö sitten suurimpana syynä lietolaisten enempi kokemus vai jokin muu, mutta pisteitä kaarena takana tuskaillut Boys onnistui ensimmäisessä erässä tekemään vain korin alta ja isojen miesten toimesta.
Korinteosta vastasi vain Savonvirta, Ritanotko ja Lahti, jotka ainoina pystyivät vastaamaan kunnolla vierailijoiden kovuuteen.

Boysin takakenttä taas muistutti suorituksiltaan enemmän Muppet Showta, kun Virtasen johdolla palloja hukattiin molemmissa päissä kenttää ja ratkaisut olivat pääasiassa yhtä fiksuja kuin Juha Sipilän hallituksen.

Homma saatiin kuitenkin pidettyä kohtalaisella tavalla kasassa ja suhteellisen tasaisissa luvuissa kori korista menetelmällä edetyn ensimmäisen erän jälkeen, taululla tilanne 14-15.

Segundo cuarto

Toisessa erässä kenellekään ei enää tullut yllätyksenä esimerkiksi pallon kimmoisuus tai vastustajien läsnäolo kentällä, joten peliä päästiin pelaamaan ihan kunnolla.

”Sarjan näyttävin pelaaja” -äänestystä kauden alusta asti johtanut Matias Suomi pääsi myös vihdoin vauhtiin.
Koreja syntyi läheltä ja kaukaa, matalalta ja korkealta ja puolustuksessakin onnistuttiin saamaan Matiaksen johdolla muutama kova stoppi.

Samaan aikaan vastustajaleirissä Korisliigassakin pelannut Timo Humalamäki alkoi yhtä lailla päästä vauhtiin ja pahimmillaan jopa nöyryyttämään #MeidänKakkosjoukkueen puolustusta.
Timolla tuntui myös tapojensa mukaan olevan paljon asiaa tuomareille ja huhujen mukaan Timo varasikin pelin jälkeen koko köörille yhteisen saunavuoron, jotta juttua päästiin jatkamaan.

Erä 22-19 ja Boys pitkälle tauolle johtoasemassa 36-34.

Tercer cuarto

Toiselle puolikkaalle lähdettiin suunnitelmana, ei mitään muuta, kuin parantaa pelaamista.

Heti alkuun tässä onnistuttiinkin hyvin; puolustuksessa Virtanen lyöttäytyi Humalamäkeen kiinni kuin takiainen, pitäen miehen nollissa ja hyökkäyspäässä Suomen veljekset pääsivät operoimaan palloa Ritanotkolle ja Savonvirralle korin läheisyyteen.
Muutaman minuutin kotijoukkueen myllytyksen jälkeen, ei vierasjoukkueen pelaajavalmentaja Kai Palomäellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa aikalisä.

Lietolaiset onnistuivatkin vielä toipumaan #MeidänKakkosjoukkueen yrityksestä lähteä karkumatkalle ja lopulta kolmaskin erä pelattiin aika tasaisissa merkeissä loppuun.

Helpotusta Boysin savottaan toi myös Tuominen ja Hautaviita, jotka vihdoin onnistuivat polttamaan ylimääräiset karstat pois ja saivat myös hommaa rullaamaan. Erän loppuluvut 22-23.

Último cuarto

Alun loppu, lopun alku, jne.
Viimeinen 10 minuuttinen, jonka jälkeen jokainen tietää, että ketkä on kingejä.

Jos Lieto pääsi ottelussa ehkä hyötymään kokemuksesta ja kovuudestaan, oli taas Boysin etuna keskimäärin kymmenisen vuotta nuoremmat ja aavistuksen verran vetreämmät jalat.

Ja kun Boysilla olisi vielä menohaluja jaloissa ollut, mutta lietolaisilla ei, oli lietolaisten ainut vaihtoehto ottaa Boysilta vauhtia pois rikkeen arvoisilla teoilla.
Yksi vaihtoehto on myös se, että Liedossakin tiedetään Boysin olevan sarjan huonoimpia joukkueita vapaaheittoviivalla ja Lieto yritti tappaa kotijoukkueen pelin sitä kautta.

Mutta tuurilla ne laivatkin seilaa ja tällä kertaa coach Suomen suojatit laittoivat vaparit pussiin ihan kelvollisin prosentein.
Ja kun puolustuksessakin onnistuttiin hyvin, oli ero Boysille parhaimmillaan jo 12 pistettä.

Muutamien nukahdusten ja vierasjoukkueen onnistuneiden ”toivotaan, toivotaan” -heittojen jälkeen tästäkin ottelusta saatiin vielä matsi, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja ilman suurempaa paniikkia voitto kotiin luvuin 81-79.

 

Pisteet: Savonvirta 12, Ritanotko 11, Lahti 9, Hautaviita 5, Markus Suomi 4, Matias Suomi 28, Tuominen 12, Virtanen, Myllymäki

Kani hatusta: Erkka Lahti – tällä kertaa ilman kummempia julkaisukelpoisia perusteluja.

 

Kauden viimeinen sarjapeli Monnarilla sunnuntaina 25.3. ja silloin vastassa BC Nokia – tule paikalle!

Yhteistyössä