Boys haki pisteet Salosta

Salon Tovereita on tällä kaudella myös siunattu salivuoroista parhaalla, eli perjantain lepakkovuorolla.
Kun klo. 21:15 Salon Urheilutalolla ottelun päätuomari Mättö laittoi ylösheiton ilmaan, ei myöhäinen kellonaika kuitenkaan näyttänyt olevan ongelma kenellekään. Jopa katsomossa oli mukavan oloisesti porukkaa – Salossa todellakin eletään korisbuumissa, joka on hieno asia!

Toverit olivat otteluun saaneet koko 12 miehen täyden rosterin kasaan, kun Boys lähti liikkeelle kahden auton taktiikalla, eli 9 soturin voimin. Edustusjoukkueesta apumieheksi saatiin tällä kertaa vain Jarhio.

Ensimmäinen puolisko kori korista taistelua

Heti alusta lähtien näytti siltä, että Toverit ovat tuttuun tapaan valmiita pelaamaan heille ominaista fyysistä peliä ja molemmissa päissä kenttää jokaisesta pisteestä tultaisiin kamppailemaan viimeiseen asti.
Boysien suunnitelma taas oli puolustaa ja hyökätä orjallisesti sovittujen asioiden mukaisesti ja pyrkiä juosta kenttää väsyttääkseen huomattavasti huonompi jalkaista isäntäjoukkuetta.

Siinä määrin väsytystaktiikassa onnistuttiinkin, että KY-Sport -ottelun tapaan saatiin vastustajan muutamalle isolle pelaajalle orastavia virhevaikeuksia.
Myös etukäteen merkatut pelaajat Merilä ja Niitväli saatiin ajoittain jopa odottamattoman hyvin pidettyä aisoissa.

#MeidänKakkosjoukkueelta yllätyksettömästi tehokkaina hääri hyökkäyksissä Raivonen ja Hautaviita, kun puolustuksen lukkoina toimi korin alla Savonvirta ja takakentällä vuorotellen Jarhio ja Herrala. Ensimmäinen erä meille 16 – 17 ja kahvitauolle mentiin lukemissa 34 – 36.

Kolmannessa erässä luulot pois

Vaikka toiselle puolikkaalle ei coach Nieminen edes lähtenyt juonimaan mitään tajunnan räjäyttäviä juonia, oli kuitenkin alusta asti selvää kumpi tulisi erää viemään ja kumpi enemmänkin vikisemään.
Ensimmäisen 20 minuutin juoksutus oli siis todellakin tehnyt tehtävänsä ja väsyneet salolaiset sortuivat pahemman kerran pelaamaan sitä kuuluisaa ”hurlumhei”-koripalloa.

Erästä olisi tullut vieläkin brutaalimpi teurastus, mutta kotijoukkueen onneksi Ura Boys on Ura Boys, eikä heitä vapaaheittoja yli 50% tarkkuudella sisään. 3/4 pelin jälkeen tilanne oli turvallisen tuntuinen 46 – 61.

Viimeinen naula arkusta jäi puuttumaan ja Toverit taas mukana pelissä

Suora lainaus koripallon virallisista pelisäännöistä:
”IV SÄÄNTÖ – MÄÄRÄYKSET PELAAMISELLE
8.1 Ottelu käsittää neljä 10 minuutin erää (neljännestä).”

Tämä tuli Boysin koko joukkueelle ilmeisen suurena shokkina. Neljäs erä oli nimittäin alusta asti jopa poikkeuksellisen hajutonta ja mautonta räpellystä. Muutamien onnistuneiden vapareiden ansiosta, kuitenkin onnistuttiin pitämään Tovereiden takaa-ajon vauhti maltillisena.

Peliä ollessa jäljellä noin kolmisen minuuttia, oli coach Niemisen jo tarkoitus ottaa koko viisikko Savonvirtaa lukuunottamatta vaihtoon ja laittaa niin sanotusti ”vaihtopenkki pelaamaan”.
Sitten alkoi kuitenkin todellinen perseily ja liike loppui, puolustus loppui, hyökkäys loppui, kaikki loppui ja päättipä Raivonenkin vielä donkata helposta korinteko paikasta ohi.
Sitten salolaisilta Tomi Himberg naulasi ensin pari kolmosta ja perään Tanel Niitväli ajoi korille muutamaan otteeseen maailman omistajan elkein ja hupsis tupsis ero yhtäkkiä vain 4 pistettä.
Erinäisten aavistuksen verran jännittävien vaiheiden jälkeen ottelu saatiin kuitenkin tällä erotuksella myös päätökseen lukemin 64 – 68.

Jännitysnäytelmän jälkeen tavoitimme hallin käytävältä pelaajahaastatteluun ehkä hieman yllättäen vastustajajoukkueen pelaajan Tanel Niitvälin kommentoimaan päättynyt koitosta seuraavanlaisesti:
”Boys tuli huomattavasti paremmalla jalalla otteluun, kun meillä jalkoja ei ole käytännössä lainkaan. Varsinkin kolmannessa erässä oli häpeällistä, miten vieraat juoksi muutamaan otteeseen meidän tekemän korin jälkeen nopeita hyökkäyksiä toiseen päähän. Levypallot taisi myös jäädä liian selvästi Boysien käsiin ja vaikka lopussa meillä kävi pienoinen flaksi, lähti sarjapisteet oikeutetusti moottoritietä pitkin Kaarinaan.”

Pisteet: Silenius 4, Suomi 2, Hautaviita 17, Savonvirta 11, Raivonen 28, Virtanen 1, Jarhio 3, Herrala, Juuti 2

Seuraavaksi Ura Boys yllättää Raivosen vasenkätisyydellä Virtasen kasvattajaseuran Lieto-Koriksen ja tämä tapahtuu Littoisten monitoimitalolla sunnuntaina 6.11. klo. 11:00.
Olisi suotavaa, että paikalle tulisi mahdollisimman paljon katsojia – sisäänpääsy edelleen ilmainen.

Yhteistyössä