Boys Junnusunnuntain voittoon!

Kuten otteluennakossa enteillä osattiinkin, oli ilmassa suurta urheilujuhlan tuntua, kun Littoisten monitoimitalon hornankattilassa pelattiin kauden ensimmäinen Ura Basketin ja Turun NMKY:n välinen derby.

Jo ennen ottelun alkua nähtiin paljon hyviä tuloksia, kun seuramme sporttiset jäsenet sekä kannattajat kävivät vuorotellen Vireän tarjoamassa InBody-mittauksessa.
Ilmeisesti kaikilla tulokset eivät kuitenkaan haluttua vastanneet, kun K-Supermarket Katariinan, Cloettan ja Olvi Kane’sin sponsoroimaan buffetiin jäi ottelun jälkeen myytäviä tuotteita ensi kerraksi.

Lisäksi positiivista oli myös huomata, että Junnusunnuntai tapahtumana kiinnosti monia ja osanottajien määrä oli vähintäänkin kiitettävä. Huomion arvoista oli myös se, että kaikesta huolimatta junnut olivat tällä kertaa pääasiassa jääneet kotiin, mutta kyllä maksukykyisten aikuisten läsnäolokin joukkueen mieltä ja rahakassaa lämmitti.

Luokatonta heittopeliä alusta alkaen

Ottelun alku oli molempien joukkueiden osalta vähintäänkin vauhdikas, eikä epäonnistumisia juurikaan pelätty, kun varsinkin Namikan pelaajilla tuntui palavan vihreä valo heitolle todella kirkkaana. Koko joukkue yritti jo ensimmäisen erän aikana korintekoa kaaren takaa yli kymmenen kertaa, mutta onnistumisprosentti vastasi hädin tuskin miedon viinin prosentteja.

Boysin suunnitelmaan taas kuului käyttää Savonvirran ja Lahden pituusylivoimaa hyödyksi, mutta jos oli turkulaisilla huono kaukonäkö, ei tuntunut kaarinalaiset osuvan lähietäisyydeltä senkään vertaa. Muutama kori ensimmäisellä kymmenminuuttisella kuitenkin nähtiin ja lyhyelle tauolle tilanteessa 20 – 16.

Toisessa erässä kuuluisa Via Dolorosa sai jatkoa ja vielä lisämausteenkin, kun myöskään tuomareiden pillit eivät tuntuneen kovin herkästi soivan.
Ja yleensä jos molemmat joukkueet heittävät lähes kaikki heittonsa ohi ja siihen lisäksi puolustava pelaaja saa tehdä mitä parhaakseen näkee, ei juurikaan koreja nähdä.

Ainoaksi mieleen painuneeksi asiaksi ensimmäiseltä puolikkaalta jäi Matias Suomen epätoivoinen donkkiyritys ja näin hänen ottelukohtainen keskiarvo ”hyville” yrityksille saatiin hienosti pidettyä tasan yhdessä.

Tauolle siis lähdettiin lukemissa 36 – 30 ja huhujen mukaan muutama seuramme tulevaisuuden lupaus oli onnistunut päihittämään Boysin kummipelaajan Riku Laineen heittokisassa tauon aikana, hienoa!

Toinen puoliaika

Puoliajalla kotijoukkueen pukuhuoneessa sovittiin, että aletaan jälleen kerran noudattaa omaa pelisysteemiä kurinalaisemmin ja haetaan onnistumiset sitä kautta.

Ajoittain tässä onnistua saatettiinkin, mutta silti luvattoman usein Namika pääsi edelleen vapaisiin heittopaikkoihin murtamalla Boysin paikkapuolustuksen yhdellä syötöllä.

Vaikka Namikan heitot eivät vielä tässäkään vaiheessa ottelua maaliin löytäneet, pomppi levypallot kuitenkin järjestäen vieraiden käsiin ja myös levypallopelaaminen lisättiin Boysin ensi viikolla kehitettävien asioiden listalle. Tilanne kolmen erän jälkeen 54 – 52.

Neljäs erä ja voittamisen kulttuuri

Viimeiseen erään lähdettäessä alkoi Boysin pelaajissa vihdoin näkyä sitä totuttua asennetta ja niin hyökkäys hyökkäykseltä saatiin ero kurottua hetkeksi jo turvallisen tuntuiseksi.

Korispeli kestää kuitenkin 40 minuuttia ja pienessä ajassa voi tapahtua paljon kaikenlaista.
Sen tiesi myös kristillisen yhdistyksen nuoret miehet, jotka muutaman sekunnin aikana naulasivat eroa 5 pisteellä umpeen ja kun peliä oli jäljellä enää noin minuutti, oltiin taas ei niin turvallisessa neljän pisteen johdossa.

Boys on kuitenkin tottunut voittamaan ja kovan hyökkäyslevypallon jälkeen 2 pistettä nostaneen Anssi Hautaviidan ja varsinkin viime aikoina puolustuspäässä isoa roolia ottaneen Erkka Lahden johdolla voitto alkoi kallistua kotijoukkueen puolelle.

Viimeisenä naulana arkkuun Erkka blokkasi vielä vierailta yhden yrityksen kaaren takaa, jota ladattiin jopa hämmentävän kauan ottaen huomioon, että 203 cm pitkä kaveri kirmasi kuin gaselli sitä torjumaan.

Loppu hyvin ja kaikki hyvin, kun summerin soidessa Kristian Palotie kuulutti loppulukemiksi 79 – 73.


Pisteet: Tuominen 6, Markus Suomi 4, Lehto 2, Hautaviita 7, Matias Suomi 16, Savonvirta 20, Virtanen, Aalto 7, Lahti 17

*Kani hatusta: Aku Virtanen – hankki joukkueen historian ensimmäisen sponsorin!


Voittavaa 2. divari korista seuraavan kerran nähtävissä sunnuntaina 12.11. klo. 14:00, kun lähes kaikki kotipelit syyskaudelle saanut Boys kohtaa Salon Toverit.

 

*Kani hatusta -palkinto myönnetään joukkueen äänestämänä sille pelaajalle, joka on omalla toiminnallaan vaikuttanut eniten positiivisella tavalla joukkueen menestykseen ottelussa.
Toiminnan ei tarvitse aina viitata tilastollisiin seikkoihin, vaan voi olla myös esim. hyvän hengen luomista pukukopissa tai uhrautumista kentällä.
Ura Boys pidättää oikeuden olla julkaisematta perusteluja valinnalle, jos katsoo sen haittaavan juniori-ikäisten fanien tasapainoista lapsuutta.
Palkinnon isä on Tatu Savonvirta ja kauden 2016-17 Kani hatusta-pelaaja oli Aku Virtanen – joka tulee kauden päätteeksi luovuttamaan kiertopalkinnon eniten kiinnityksiä saaneelle pelaajalle.

Yhteistyössä