Boys kaatui saappaat jalassa

Loimaalaisia isäksi tunnistettuja miehiä hemmoteltiin tänä isänpäivänä todellisella koripallon herkkupalalla, kun Loimaan liikuntahallissa pelattiin 2. divarin kärkiottelu LoKoKo:n ja Ura Boysin välillä.
Hienoon, ehkä jopa lähes liigaottelun tasoiseen tapahtumaan oli väkeäkin saapunut ihan kivasti paikalle – pöytäkirjan mukaan 305 henkeä.

Kuten jo edellä mainittiin, kyseessä siis oli kahden kärkipäässä majailevan joukkueen kohtaaminen ja näistä kahdesta Loimaa lisäksi sarjassa tappioitta.
Onneksi #MeidänJoukkue kuitenkin nauttii parhaillaan ottelutauosta ja heiltä sunnuntai illan koitokseen siunaantui apumiehiksi Joona Forsström ja Karri Sällylä. Loukkaantumisista johtuen ottelusta sivuun jäivät Herrala (ranne) ja Juuti (nilkka).

Kotijoukkueella taas ei rosterin kannalta näyttänyt olevan huolta huomisesta, kun oman kylän poikia oli marssittaa kentälle 11 kappaletta.

Ensimmäinen erä aloitusviisikkojen kisailua

Lieneekö joltain ylemmältä taholta tullut määräys, mutta jälleen tässäkin ottelussa ensimmäinen erä oli taas melkoista kaaosta ja sekasortoa varsinkin puolustuspäässä ja itseasiassa molemmilta joukkueilta.
Heti alkuun siis tehtiin selväksi että runsas korinen ottelu ollaan saamassa, kun kumpikaan joukkue ei puolustanut ainakaan kovin laadukkaasti.
Hyökkäyksen tehoista ”loimaalaisista” vastasi pääosin Jackson, Reid ja Parmar. #MeidänKakkosjoukkueesta taas alkutahdit löi tuttuun tapaan Raivonen, nakuttaen 9 pistettä ensimmäiseen eräään, joka päättyi 25 – 22.

Boys täysin eksyksissä toisessa erässä

Jos ensimmäinen kymmenminuuttinen pysyttiin ottelussa mukana hyvällä valmistautumisella, hienoisella tuurilla ja vastustajan huonolla vastaavalla, niin toisessa erässä pelin luonne muuttui täysin.

Alkuun oli myös Boysin leirissä tuntunut siltä, että mahdollisuus pärjätä ottelussa säilyy, mitä pidemmälle Loimaan valmentaja Hopkins joutuu rotaatiossaan menemään.
Totuus iski kuitenkin vasten kasvoja, kun pallo ei pomppinutkaan aivan odotetulla tavalla Boysien käsissä ja vastaan saatiin myös prässi.

Kerta toisensa jälkeen LoKoKo teki vieraiden yrityksistä hyökkäyksessä torsoja Reidin johdolla ja toiseen päähän tuhoja saman kaverin johdolla. Toinen erä 25 – 14. Vuorossa puoliaika ja mehua ja pullaa.

Ryhdistäytyneen Boysin uusi tuleminen

Toiselle puolikkaalle päätettiin pukukopista käsin lähteä pelaamaan omaa hyvää koripalloa ja kuroa 14 pisteen maltillista etumatkaa kiinni.

Ihan liikaa ei kuitenkaan ollut tehtävissä, kun Loimaan leirissä sama meininki jatkui, eli hyökkäykset päättyivät käytännössä aina jenkin ratkaisuun, eikä tuomari kaksikon ansiosta heitä saanut liiemmin puolustaa.

Kolmas erä oli aikalailla Jacksonin näytöstä, hänen tehdessä 10 pistettä. Ja kun muutaman kerran kotijoukkue erehtyi pelaamaan myös joukkueena, oli silloin taas ratkaisuna lähes aina jonkun kotimaisen kaverin liian vapaa kolmonen.

Meiltä taas pisteet syntyivät lähinnä vaparilta ja sieltäkin huonolla tarkkuudella.
Kiinni ei siis eroa saatu, mutta lähes samoissa saatiin pidettyä, kun erä Korikonkareille 20 – 18.

Neljännessä erässä totuus vastustajasta kävi ilmi

Kun ero oli ottelussa pahimmillaan jo lähes toistakymmentä pistettä, oli isäntien valmentajalle vihdoin turvallista laittaa niitä paljon puhuttuja oman kylän poikia kentälle.
Siinä kohtaa viimeistään alkoi eläminen ja hengittäminen myös maalatulla alueella tuntumaan vähän helpommalta, sen lisäksi että läpi koko ottelun oli Boysit muutenkin jo hallinneet levypalloissa.

Etenkin korin alla alkoi siis Boysin hyökkäyspäässä tapahtumaan, kun myös dieselkoneensa käyntiin saanut Sällylä nosteli helppoja kuppeja 15 pisteen edestä.

Loimaan suomalaissyntyiset pelaajat taas eivät Kivistä, Valkamaa ja Lammelaa lukuunottamatta liiemmin loppuminuuteilla vakuuttaneet ja näin ottelu saatiin läiskyteltyä loppuun lukemissa 94 – 84.

Pelaajahaastettelussa koko homman niputti varsin lyhyesti ja ytimekkäästi Markus Suomi seuraavalla tavalla:
”Tapahtuma oli hieno ja yleisö hienosti mukana. Vapaaheitot sisään ja omat menetykset kuriin, niin voitetaan LoKoKo kotona.”

Vaikka itse ottelusta ei siis loppujen lopuksi paljoa pelillisesti kerrottavaa jäänyt, jäi spekuloitavaa ja ihmeteltävää senkin edestä.

Ensinnäkin, jos LoKoKo:n pelaajabudjettiin on tosiaan hakattu 60 000 euroa, on siihen verrattuna mahdollinen Guggenheim Helsinki suorastaan loistava kohde käyttää rahaa.
Viimeistään mahdollisissa 1. divisioonan karsinnoissa tulee hätä käteen osan kotimaisten ja varsinkin tämän hetken amerikkalaisten kanssa.
Merkillepantavaa on myös, että loimaalaisten 94 pisteestä peräti 86 syntyi kuuden pelaajan toimesta.

Omien toiminnasta voidaan kommentoida se, että liian paljon tuli naurettavan helppoja menetyksiä ja ihan liikaa myös paikoittain kumarreltiin vastustajaa.
Parannettavaa siis on, mutta niin on kauttakin jäljellä!

 

Pisteet: Forsström 17, Ahonen 6, Sällylä 21, Silenius 6, Suomi 9, Hautaviita 4, Savonvirta 4, Raivonen 17, Virtanen

Ura Boys pelaa Monnarilla taas perjantaina 18.11. klo. 20:45, kun Kaarinaan saapuu minibussillinen porilaisia BC Sisun muodossa.

Yhteistyössä