Boys nousi voittoon Hunkseista

Pakkasen väkisin makaaman lauantai-iltapäivän lämmikkeeksi Ura Boysin aktiivisimmille faneille – joita oli paikalla kiitettävästi – tarjoiltiin Educariumin pienessä ja tunnelmallisessa jumppasalissa sirkushuveja koko rahan edestä, kun KY-Sport Hunks isännöi #MeidänKakkosjoukkuetta.

Latausta näistä otteluista ei ole ikinä puuttunut, eikä toivottavasti tule puuttumaankaan.
Ja tälläkin kertaa luultavasti molempien joukkueiden pelaajien takaraivoissa jyskytti muisto lokakuulta, kun kauden avauksessa Boys onnistui puristamaan voiton Hunkseista vasta viimeisessä erässä, siihen asti tiukassa ottelussa.

Lisämakua valmistautumiseen toi Boysin osalta pitkä liuta poissaoloja, kun sivussa oli edelleen Lahti ja Savonvirta, sekä loppukaudeksi vaihto-opiskelemaan lähtevä Raivonen.
Johtuen samaan aikaan pelatusta A-junnujen pelistä ja edustusjoukkueen kovasta ottelutahdista, jouduttiin korin alle hakemaan vahvistuksia 3. divarista, kun iso paha mörkö Teemu ”Ritis” Ritanotko hälytettiin paikalle.

Ensimmäinen erä askelmerkkien asettelua

Ottelu lähti käyntiin pitkälti kori korista -tahdilla ja kotijoukkueen hyötyminen heille tutusta poikkeuksellisen pienestä salista oli huomattavissa alusta asti, kun taas Boysin hyökkäys meni ajoittain liiaksi sumputtamiseksi tilanpuutteesta johtuen.
Myös poikkeuksellisen salliva tuomarilinja otettiin tuomarikaksikon RätyArvo toimesta heti alussa käyttöön.

Ilman ihmeellisyyksiä edennyt ensimmäinen erä KY-Sportille 17-16 ja Boysin onnistujiksi erässä mainittakoot Hautaviita ja Virtanen, kun muut vielä kuivattelivat ruutiaan tai etsivät lisää asennetta peliinsä.

Toinen erä halutonta löysäilyä

Toinen kymmenminuuttinen ottelusta tuotti molemmille joukkueille enemmän pisteitä kuin ensimmäinen, mutta oli jokaiselle vähänkin koripallosta ymmärtävälle enemmän tai vähemmän tuskaista katseltavaa ainakin Boysin suorittamisen osalta.

Syöttöjä jaeltiin kerta toisensa jälkeen seinille, suoraan vastustajan käsiin tai jalkoihin ja puolustuksessa tyydyttiin vain hidastamaan kotijoukkueen peliä, mutta ei yritetty kuitenkaan pysäyttää liikettä ja korin alla poikkeuksetta päädyttiin rikkomaan heittäjää.

Hajuttoman, värittömän ja mauttoman erän lukemat 20-17 ja pitkälle tauolle tilanteessa 37-33.

Kolmas erä – ”Aina voi vielä vähän huonontaa”

Puoliajalla coach Suomen edelleen loistaessa poissaolollaan, valmennuksesta vetovastuussa olleet Markus Suomi ja Virtanen yrittivät parhaansa mukaan piiskata joukkueeseen uskoa, toivoa ja rakkautta ja kolmanteen erään uskottiin lähdettävän ihan eri meiningillä.

Paskat.

Jos toisessa erässä vielä esitettiin, että yritetään pelata ja voittaa, ei kolmannessa erässä edes esitetty.

Matias Suomen missatun donkin, Sileniuksen helana ohi menneen vaparin ja kirsikkana kakun päälle Hunksien loimaalaisvahvistus Kulmalan puolen kentän buzzer beaterin jälkeen myös isäntien osalta surullisissa merkeissä edennyt erä päätökseen lukemin 15-12.

Neljäs erä: Kaasu pohjaan, rinnalle ja ohi

Viimeisellä erätauolla kun kotijoukkue tuuletti vielä Kulmalan em. viimeisen sekunnin onnekasta heittoa, siirsi Boys katseet tulostauolle joka näytti 7 pisteen tappioasemaa.
Tästä oli vain yksi suunta ja se oli ylöspäin.

Ja niin Ura Boys laittoi kentällä sellaisen pesukoneen linkoamaan, että Urheilugaalassa 2019 kategoriassa ”Sykähdyttävin urheiluhetki” ei juurikaan kilpailua pitäisi olla.

Kun puolustuksessa vastustajan kovimmat onnistujat Alonen ja Tuomela saatin ensin pihteihin, oli Sileniuksen kovan ajon ja 2. divarin näyttävimmän pelaajan Matias Suomen viiden perättäisen pisteen johdosta tilanne jo tasan.
Tämän jälkeen ruuvia kiristettiin entisestään ja Boys hölkkäsi viimeisillä minuuteilla 7 pisteen voittoon lukemin 62-69.

Pisteet: Tuominen 9, Ahonen 9, Silenius 2, Markus Suomi 8, Hautaviita 15, Matias Suomi 15, Virtanen 5, Ritanotko 6

Kani hatusta: Silenius. Helana ohi heitetty vapari on aina ollut ja tulee aina myös olemaan häpeällisin teko koripallossa ja tästä huomionosoituksena Kani hatusta.

 

Ensi viikonloppuna kaikki tiet vievät Raisioon, kun lauantaina 27.1. Kerttulan liikuntahallissa kello 15:00 RaiPS:in ja Ura Boys selvittävät välejään.

Yhteistyössä