Boys palasi voittokantaan

Viikon aikana kahden tappion putkessa rämpinyt Boys ehti tekemään paljon valmistautuessaan Isojoenrannan Sisun vierailuun Monnarilla.
Ensin hankittiin iso mörkö korin alle ja tämän jälkeen vietiin homma aivan äärimmäisyyksiin ja pidettiin joukkueen yhteiset treenit lauantaina.

Boysin huolellinen valmistautuminen sunnuntai keskipäivän koitokseen oli jopa perustelua, sillä BC Sisu oli napsinut edellisenä viikonloppuna kaksi kovaa voittoa – kaadettuaan Emerituksen ja Lieto-Koriksen kotonaan.
Littoisiin satakuntalaiset saapuivat kuitenkin jopa yllättävän kapealla kokoonpanolla, kun jalkeille oli saatu seitsemän miestä Boysin kahdeksaa vastaan.

Ensimmäinen erä

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta melko varovaista tunnustelua, mutta pikkuhiljaa peliväline kuitenkin alkoi löytämään molempien joukkueiden toimesta koriin.
Erityistä ilon aihetta kotiyleisölle toi Hataviidan ja aina kovaa taistelevan Savonvirran onnistumisten lisäksi kevään saapumisen myötä heräilevän Ahosen osumat kaaren takaa.

Iso ja fyysisesti pelaava Sisu kuitenkin ensimmäisen erän jälkeen pisteiden valossa etevämpi luvuin 19-21.

Toinen erä

Jos viime viikonloppuna Boys hävisi Salossa todella paskan ensimmäisen erän ansiosta, niin tällä kertaa nämä kaarinalaiset koripallon erikoismiehet päättivät kääntää homman päälaelleen.

Ottelun toisen kymmenminuttisen #MeidänKakkosjoukkue vei ja BC Sisu vikisi.
Erän alusta lähtien puolustus oli parempaa kuin hyvää ja hyökkäyksessä pallo liikkui kuin gerbiili juoksupyörässä.
Virtasen ja Suomen onnistuneiden kolmosten annettua lähtömerkin, laittoi läpi ottelun läheltä, kaukaa ja vielä vähän kauempaakin ratkaissut ja kauden ensimmäisen pelinsä Boysissa pelannut Reko Laine sellaisen ilotulituksen käyntiin, että itänaapurissa Putinkin oli ihmeissään. Laine naulasi erään kolme onnistunutta kolmosta ja tuuletti niistä jokaista tutun ylimielisesti.

Porilaisten osalta erästä ei jäänyt ABC Tikkulan kahvipöytään juurikaan kerrottavaa ja pitkälle tauolle siirryttiin Boysin 13 pisteen johdossa erän päätyttyä 23-8.

Kolmas erä

Harva joukkue lopettaa vielä kahden erän jälkeen pelaamista reilun kymmenen pisteen tappioasemassa ja ei lopettanut Sisukaan.

Kovalla paineella hyökkäyksessä korille rynnineet ja puolustuksessa maalattua aluetta sumputtaneet porilaiset alkoivat kori korilta kiriä Boysia kiinni.
Ottelussa arviolta yli kymmenen hyökkäyslevypalloa noukkineella Tuomisella ja erän loppuun kahdeksan perättäistä pistettä tehneellä Savonvirralla oli kuitenkin tästä poikkeavia ajatuksia ja ero saatiin pidettyä vielä turvallisena kovien onnistumisten myötä. Eräluvut 17-20.

Neljäs erä

Grande finaleen lähdettäessä Boysin ainoa päämäärä oli pelata loppuun asti omaa peliä ja sitä kautta taputella varma voitto kotiin.

Jos Boysin omaan peliin kuuluisi mm. vastustajan isojen pelaajien juoksemat vapaat nopeat lay upit ja pallon hautominen hyökkäyspäässä, olisi tässä onnistuttu kiitettävällä tavalla.
Näin siis saatiin taas loppu jännäksi ja kiire tuli.

Jo vuosien ajan Boysin yksiä suurimpia arkkivihollisia ovat olleet salolaiset ja tällä kertaa Salosta lähtöisin oleva Kanerva päätti laittaa kapuloita #MeidänKakkosjoukkueen rattaisiin matkalla kohti voittoa.
Kanerva joka isoksi mieheksi liikkuu hyvin, on vieläkin vaarallisempi heittäjä ja viimeisellä minuutilla hänen – kahdeksas eräpiste – onnistunut kolmonen toi Sisun jo kolmen pisteen päähän.
Pelikello oli kuitenkin Boysin puolella ja vielä molemmissa päissä korisukan heilahdettua kertaalleen, julistettiin kotijoukkue voittajaksi luvuin 71-68.

Pisteet: Laine 14, Savonvirta 14, Ahonen 14, Hautaviita 5, Ritanotko 2, Tuominen 6, Suomi 10, Virtanen 6

Kani hatusta: Tällä kertaa palkinto menee Erkka Lahdelle, joka hädintuskin toivuttuaan influenssasta, tuli paikalle tartuttamaan muita ja ottamaan toimitsijapöydästä pistetaulun haltuun. Erkka itse kommentoi suoritustaan seuraavasti: “En ole koskaan ennen tehnyt hyväntekeväisyyttä tai edes mitään sen suuntaista ja tuntui kyllä nyt täytyy sanoa, että tämä tuntui todella hyvältä.” – Huhujen mukaan Erkka liittyi vielä illalla Unicefin lahjoittajaksi.

 

Seuraavan kerran nälkäiset taistelijamme ovat tositoimissa Nokialla 24.2. ja kotiluolassa väännetään jälleen sunnuntaina 4.3. klo. 14 ja silloin vastassa HBC Emeritus.

P.S. Paljon on tullut kyselyitä, että onko Boysin peleissä oikeasti niin hyvä buffet, kuin K-Supermarket Katariinan kahvilassa kerrotaan ja vastaus on: ON.

Yhteistyökumppanit