Boys punnersi lopussa voittoon

Kauden ensimmäinen vieraspeli, lauantain prime time, pelipaikkana Turun vielä toistaiseksi paras palloiluhalli keskellä kaunista Runosmäkeä ja kotijoukkueena sarjanousija HBC Emeritus.

Lähtöasetelmat peliin olivat siis jopa kutkuttavat.
Tosin huolia #MeidänKakkosjoukkueen leiriin toi pelaajamateriaalin osalta Hautaviidan ja Sileniuksen matkat Amerikan Yhdysvaltoihin, Tuomisen kolmatta viikkoa jatkuva ”nuha” ja edustusjoukkueen sekä A-junioreiden ikävän epäsuosiollinen otteluohjelma mahdollisten vahvistusten kannalta.
Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, sillä seurastamme ei junnut lopu kesken ja B-pojista hälytettiin paikalle Herran vuonna 2002 syntynyt Lenni Lönnqvist ja näin oli 7 miehen ja yhden pojan rosteri taas kasassa.

Emeritus ja legendaarinen ”läskipaikka”

Kellon lyötyä 16:15 ja pelin vihdoin alettua, valtasi järkytys koko Boysin joukkueen.
Emeritus nimittäin löi puolustusasetelmakseen mm. 5-divarissa kovassa käytössä olevan läskipaikan. Läskipaikassa ajatuksena on, että sumputetaan koko korinalusta ja annetaan vastustajan nykiä niin paljon kaaren takaa kuin sielu sietää – jos heitot ei uppoa, niin luultavasti voitetaan peli.
Tämän lisäksi kun kotijoukkue ei ottanut juurikaan ylimääräisiä juoksuaskelia, oli Boys korvia myöten siinä itsessään, kun oma pelisysteemi perustuu nimenomaan vauhdin ylläpitoon.

Ensimmäinen erä kuitenkin eteni aikalailla kori korista tahdilla, kun Boysin kolmoset upposivat kiitettävillä prosenteilla Matiasten Suomi & Ahonen johdolla. Vessatauolle luvuissa 23 – 20.

Toinen erä ei tarjonnut mitään ensimmäisestä poikkeavaa ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 39 – 36.

Kolmas erä oli myös samaa räpiköintiä ja coach Suomen tuskaa lisäsi entisestään Lahden ja Virtasen idioottimaisista virheistä tulleet virhevaikeudet. Viimeiselle tauolle tilanteessa. 56 – 52

Ottelun ratkaisu ja Biisoni-Erkan toinen tuleminen

Neljännen erän alkaessa tuntui kuin maa olisi yhtäkkiä alkanut järisemään, ulkona tuuli alkoi puhaltamaan myrskyn lailla ja hallin viereisessä kerrostalossa sähkölaitteet sammui, kun kentälle asteli se sama Erkka Lahti jonka Loimaa Bisons aikanaan hankki vuonna 2014 riveihinsä.

Jopa hieman ylimielisesti Lahti toimi kentän molemmissa päissä korien alla El Hefenä ja ohjasi huutaen joukkuekavereitaan oikeisiin paikkoihin.
Neuvot menivät perille ja kerta toisensa jälkeen alettiin puolustuksessa saamaan tärkeitä stoppeja kotijoukkueen hyökkäyksille.

Tähän kun vielä lisättiin Erkan onnistumiset hyökkäyspäässä, alkoi Aku Louhimiehen Tuntemattomasta Sotilaasta vertaistaan hakeva sankaritarina olemaan purkissa ja loppulukemat 76 – 82 taululla tosiasia.

 

Pisteet: Ahonen 16, Matias Suomi 19, Savonvirta 15, Raivonen 15, Virtanen 3, Markus Suomi, Lönnqvist

Kani hatusta-pelaaja: Erkka Lahti – ei epäselvyyksiä.

Jos joku vielä raportin luettuaan haluaa ottelun nähdä, niin omalla vastuulla sen voi katsoa alta.
Ottelussa ei ole selostusta, mutta katsomosta käsin kommentaattorina toimii Mika Raivonen.

 

Seuraavan kerran #MeidänKakkosjoukkue esiintyy edukseen 5.11. klo. 14:00 kotiluolassaan Littoisissa, kun vastassa on Namika Turku.
Toivotamme silloin oikein lämpimästi tervetulleeksi etenkin kaikki seuran juniorit perheineen, sillä luvassa on kaiken ikäisille suunnattu ilmainen tapahtuma ja itse ottelun kuuluttaa edustusjoukkueemme päävalmentaja ja Suomen johtava NBA-selostaja Kristian Palotie.

Tarkempaa tietoa tapahtumasta on luvassa ensi viikon alkupuolella – pysy kuulolla!

Yhteistyössä