Boys riittävästi Nokiaa parempi

Kevään ratkaisupelien lähestyessä parasta virettään hakeva Boys vieraili lauantaina Nokialla ryöstämässä sarjapisteet mukaansa.

Matka kumisaappaiden ja betoniseinän kestävien puhelimien luvattuun kotikaupunkiin sujui kolmen auton kulkueelta mukavasti ja ainakin yksi autokunta ehti mukavasti pysähtyä aiemmasta virheestä oppineena Mommolan Motellin sijaan Huittisten Härkäpakarissakin.

Perillä #MeidänKakkosjoukkuetta odotti BC Nokian nuori ja nälkäinen kakkosjoukkue, jota vahvistamaan oli saatu Korisliigassa jo aikoja sitten debytoineet Waltteri Mäkelä ja vuonna 2001 syntynyt Antti Ahonen.
Nokialaisten kotietua kuitenkin heikensi merkittävästi Nokian Lukion liikuntasalin liukas lattia, joka toi välittömästi Boysin pelaajien mieleen Hovirinnan koulun vastaavan, jonka pinnalla joukkue on tottunut harjoittelemaan. Ainoa merkittävä ero Hovirinnan ja Nokian salien välillä oli Nokian huomattavasti pienemmät amylosiini-arvot.

Erä yksi

Kello 13:30 kongi soi ja ottelu saatiin alkuun koko yhdeksänpäisen yleisön jännittäessä jähmettyneinä kentän laidalla.

Kovin kauaa ei kuitenkaan jännittää tarvinnut, sillä hyvin nopeasti kävi kaikille selväksi, että ottelun taso oli äärimmäisen surkea.
Molemmissa päissä sohittiin ohi minkä ehdittiin ja ainoaa viihdearvoa tapahtumalle toi poikkeuksellisen leppoisalla asenteella ja hauskoilla jutuilla matkassa ollut erotuomari Pekka Niemi. Ensimmäinen erä päättyi salibandyluvuin 16-15 ja molemmilla joukkueilla oli vain yksi suunta: ylöspäin.

Erä kaksi

Edellä mainitusta huolimatta alaspäin mentiin silti ja kovaa.

Edes ne muutamat sinnepäin rykäisyt, jotka olivat vielä Boysilta ensimmäisessä erässä korirenkaan sisään osuneet, eivät löytäneet toisen erän alkupuolella edes hädintuskin oikean kenttäpäädyn suuntaan.
Ritanotkon yhden onnistuneen vaparin ja nokialaisten enemmän tai vähemmän onnenkantamoisten jälkeen käytiin jo tilanteessa 26-16.

Jostain coach Suomen suojatit kuitenkin repivät jälleen tarvittavaa energiaa ja hyvän puolustuksen kautta alkoikin onnistumisia hyökkäyksessä satelemaan.
Puoliajalle siirryttiin Hautaviidan tasoitettua hieman ennen summeria, edelleen salibandylukemissa 26-26.

Kolmas erä

20 minuutin pelailu lämmittelyn jälkeen, oli Boysin jälleen aika päästää irti 2. divarin näyttävin pelaaja Matias Suomi.
Jopa yllättävän vähän peliä rakentava pelinrakentajan paikalla pelaava Matias puhkoi nokialaisten puolustusta, kuin lapsuutensa kesinä saippuakuplia konsanaan ja vei #MeidänKakkosjoukkueen jo johtoonkin.

Toisessa päässä kuitenkin puolustus muistutti edelleen Estonian keulaporttia ja hyvää kiriä ei saatu hyödynnettyä merkittäväksi karkumatkaksi kotijoukkueesta. Erälukemat 21-24 ja Boys kolmen pisteen johdossa viimeiselle tauolle.

Neljäs erä

Ottelun viimeisellä neljänneksellä homma jatkui siitä mihin oli jäänytkin ja edelleen vaitonainen yleisö sai viimeistään sen aikana rahoilleen vastineeksi riittävästi Matias Suomea.

Koska kentällä oli Matiaksen lisäksi edelleen myös viisi nokialaista, eteni ottelu kuitenkin kori korista tahdilla hälyttävästi kohti loppua.

Muutamien Boysin kannalta epäonnisten hetkien jälkeen oltiin tilanteessa, jossa aikaa oli pelikellossa enää sekunteja, piste-eroa vain vähän Boysin hyväksi ja pallo hyökkäyspäässä BC Nokialla.
Sitten alkoi tapahtua, kun edustusjoukkueesta jo eläköityneen legendan Tomi Rokalatavoin, Suomen sisaruskatraasta vanhin, Markus syöksyi pelattavissa olevaan palloon pää edellä ja hetken jopa näytti, että hän yritti jopa syödä sen. Tilanteesta kiistapallo ja hallintavuoro Boysille.

Tämänkin jälkeen vielä sattui ja tapahtui, mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin – voittajaksi julistettiin täysin ansaitusti Boys loppulukemin 62-66.

Pisteet: Tuominen 8, Ahonen 8, Markus Suomi 6, Hautaviita 6, Matias Suomi 26, Savonvirta 9, Virtanen, Ritanotko 3

Kani hatusta-palkinto: Ritanotko – Ilmoitti neljännessä erässä Virtaselle, että tarjoaa bissen jos laittaa taas molemmat vaparit ohi. Ensimmäinen vapari raudasta levyyn ja levyn kautta ohi. Toinen vapari puoli metriä vajaa air ball. Koko ottelussa Ritiksen vaparit 1/11.

 

Seuraavaksi Boys pelaakin taas kotonaan ja oletettavasti hieman paremmalla asenteella.
Sunnuntaina 4.3. Littoisten Monnarilla vastassa on klo. 14:00 HBC Emeritus – silloin myös kaikki fanit paikalle, sisäänpääsy on kaikille säädyille ilmainen!

Yhteistyössä