Boysilta vaadittiin täysi päivätyö voittoon

Raision Palloseuran kun saa vastaan, voi olla varma että koko 40min saa painaa hommia, eikä mustelmilta vältytä. Yleensä erityisen tarkkana saa olla kaukoheittojen ja levypallojen kanssa.
Ja kuinkas ollakaan, tarina toisti jälleen itseään.

Boysilla salama-alku

#MeidänKakkosjoukkueen Savonvirran jäätyä kotiin potemaan sukelluskurssilta saamaansa flunssaa, oli tämän kertainen vahvistus edustukselta Karri Sällylä, joka löikin ottelun alkutahdit.
Sällylän kanssa samalla taajuudella heti ylösheiton jälkeen oli Raivonen, joka naulasi välittömästi perään kaksi kolmosta sisään. Noin kolmen minuutin pelin jälkeen tilanne kotijoukkueelle jo 13 – 0.

Tästä meno kuitenkin vähän rauhottui ja Salosen veljesten(?) voimin raisiolaiset tulivat vielä erän aikana takaisin iskuetäisyydelle. Ensimmäinen kymppi rehdein koripallolukemin 31 – 24.

Toinen erä ja kentällä Ura Basket Lampaat

Toisessa erässä alkoi myös RaiPS:in kahdeksan miehen rotaatio pikkuhiljaa pyöriä ja kentällä alkoi näkymään entistä enemmän heittopäivää viettäviä pelaajia.
Vaikka kaaren takaa Boysia rankaistiin erän aikana loppujen lopuksi vain neljästi, oli sekin liikaa, kun kaikilta muilta etäisyyksiltä sukka heilui joka kerta.
Tähän kun lisättiin vielä kotijoukkueen häpeällinen pehmeys varsinkin levypalloissa, ei erälukema vieraiden hyväksi 13 – 28 ollut ainakaan epäoikeudenmukainen.

Puolivälin kurinpalautus

Kolmanteen erään lähdettäessä kun eroa oli 8 pistettä huonoa, oli taas aika keksiä ”jotain muuta”.
Ja jälleen kerran se ”jotain muuta” oli hyökkäyskuvioiden pelaaminen siten miten on sovittu, puolustaminen joukkueena ja ensimmäisen erän alun jälkeen hiipuneen Sällylän moottorin uudelleen käynnistäminen.

Sällylän kone saatiin kuin saatiinkin käyntiin ja näin alkoi myös levypallotkin jälleen löytämään hänen käsiin kuuden tehdyn pisteen lisäksi.
Uuden vaihteen löysi myös Suomi, jonka ranne alkaa vihdoinkin – tosin teipattuna, olemaan pelikuntoinen. Pisteitä syntyi seitsemän ja sitä myöden erä hieman maltillisemmin lukemin taas kotijoukkueelle 17 – 15.

Boys ja väkisin voittamisen kulttuuri

Kuten joskus aiemminkin todettua, koripallo-ottelu kestää 40min ja voittaja on, kumpi tekee enemmän pisteitä.

Raisiolaisten edelleen neljännessä erässä luottaessa Steph Currymaisiin kolmosiin ja väsymyksenkin alkaessa painaa oli Boysin aika iskeä.
Lähes koko kauden kaaren takaa lähinnä tiiliskiviä heittänyt ja vain maalatulta alueelta onnistunut Hautaviita sai vihdoinkin jyvän keskelle ja hurjasteli 9 pistettä ottelun kannalta todella tärkeillä hetkillä.
Ja kuten aina ennenkin RaiPS:ia vastaan, niin tälläkin kertaa ottelun viimeiset minuutit vietettiin vaparilla.
Kotijoukkueen onneksi Suomen ranteessa ollut kinesioteippaus oli kuitenkin asetettu katapultti kireydelle ja vaparit upposivat 7/8.
Kun loppuhetkillä Raision Andre Tamkorv vielä arvosteli toimitsijapöydän jäsentä mulkuksi ja näin ollen onnistui raottamaan sepalusta oman joukkueen muroihin teknisen virheen arvoisesti, oli loppulukemat 87 – 81 ja voitto kotijoukkueelle tosiasia.

Samaan aikaan toisaalla BC Sisulta loppui kuulemma Sisu Lieto-Korista vastaan ja näin huomenna maanantaina 12.12. on kaarinalaisille tarjolla sarjan jaettu 2. sija kaatamalla Rahola vieraissa.

Taistelun tauottua tavoitimme pelaajahaastatteluun Suomen, joka kommentoi mennyttä seuraavasti:
”Raisio on vuodesta toiseen paha ja otettava aina tosissaan, heittäjiä ja korinalus painijoita löytyy joka lähtöön. Meidän onneksi heidän heittojuhlat eivät kuitenkaan kestäneet ihan koko peliä ja meillä alkoi taas toisella puolikkaalla vähitellen tippua toisen erän romahduksen jälkeen. Vaikka Kaarinassa tuomarit ovatkin joidenkin lähteiden mukaan aina kotijoukkueelle puolueellisia, niin tuntui siltä että ainakin tällä kertaa tuomareiden saunakavereita löytyi enemmän vierasjoukkueen leiristä. Hieno osoitus kuitenkin jälleen meiltä, että peli on käännettävissä vaikka eroa olisi toistakymmentä. Mielenkiintoista nähdä millä ilmeellä raisiolaiset odottavat meitä ensi lauantaina Kerttulan liikuntahallissa.”

Pisteet: Sällylä 17, Ahonen 4, Silenius 10, Suomi 16, Hautaviita 14, Raivonen 23, Virtanen ja Juuti 3

Tämän vuoden osalta on Ura Boysin kotipelit näin taputeltu, mutta mikäli Tampereelle ajaminen huomenna maanantaina 12.12. ei jostain syystä kiinnosta, niin ensi viikon lauantaina 17.12. klo. 12:00 on vielä mahdollista nähdä Ura Boys ja tämän ottelun revanssi Raisiossa Kerttulan liikuntahallissa.

Yhteistyössä