Boysin voittoputkelle jatkoa

Lauantaina hieman puolenpäivän jälkeen Educariumilla tunnelma oli sähköinen, kun #MeidänKakkosjoukkueella oli lähes koko loppukauden runko kasassa – reservin ylisotajumala Tuomisen ja Biisoni-Erkan liityttyä joukkueen vahvuuteen.
Ailahtelevaa kautta pelaava KY-Sport taas näytti jälleen muutaman miehen vajaalta, kun mm. ex-huipputakamies Kuuluvaisen lisäksi myös kovaksi tiedetyt Malinen ja Hazrati loistivat poissaoloillaan.

Viimeisenä toteamuksena pukukopissa coach Nieminen lausui jo 13. kerran tällä kaudella ”En näe mitään syytä, miksei voitaisi voittaa tänään” ja tällä ajatuksella lähdettiinkin liikkeelle.

Ensimmäinen erä totuttelua pieneen kenttään

Sen lisäksi että Erkka Lahti hävisi aloituksen ylösheiton ja hänen sopimus meinattiin purkaa heti alkuun, aiheutti Boyseille harmaita hiuksia myös Educariumin huomattavasti mm. Monnaria pienempi kenttä.
Kun tilaa ja aikaa oli paljon normaalia vähemmän ja isännilläkin ajatukset harhaili vielä jossain muualla, oli tilanne vielä 6 minuutin pelin jälkeen molempien joukkueiden osalta alle 10 pisteessä.
Pikkuhiljaa molemmissa päissä kenttää saatiin dieselmoottorit kuitenkin kammettua käyntiin ja erän lukemat tasaisten vaiheiden jälkeen 15 – 20.

Toinen erä taas ei tarjonnut juuri mitään mainitsemisen arvoista, kun molemmat joukkueet nukahtelivat puolustuksessa yhtä usein ja onnistuivat suurinpiirtein samalla prosentilla ja samoilta etäisyyksiltä hyökkäyksessä.

Ainoa joka suoriutui puhtain paperein lienee Suomen veljeksistä Markus, joka otti aivan erän lopulla homman haltuun viimeistellen kaksi kovaa koria.
Erälukema tasan 19 – 19 ja pitkälle tauolle Boysin 5 pisteen johdossa.

Kolmannen erän pieni irtiotto

Ainoat asiat mitä tauolla sovittiin, oli että jatketaan oman pelin pelaamista, kierrätetään palloa hyökkäyksissä tehokkaammin ja ei anneta sitä niin usein edustukselta ”vahvistuksena” olleelle Matias Suomelle.

Tämä toimi ja ero saatiinkin pian jo kymmenen pisteen tietämille.
Kaiken kaikkiaan Boys näytti muutenkin olevan heti tauon jälkeen keveämmällä jalalla liikkeellä ja ottelu olisi periaatteessa ollut mahdollista taputella valmiiksi jo kolmannen kymmenminuuttisen aikana.
Ura Boys on kuitenkin Ura Boys ja välillä täytyy antaa vastustajankin tehdä koreja ja siksi tässä ei onnistuttu.

Erä kuitenkin selkeästi Boyseille lukemin 14 – 20 ja kunniamaininta ensimmäistä kertaa joukkueen 8 vuoden historian aikana täydellisesti onnistuneelle ”Kolmio” -päätyrajakuviolle, josta edes TÄYSIN vapaaksi päässyt Savonvirta ei voinut erehtyä!

Homma pakettiin ja suihkun kautta kotiin

Eron ollessa 11 pistettä ja KY-Sportin pelaajien ollessa silminnähden uralaisia väsyneempiä, ei viimeinen erä tarjonnut enää juurikaan viihdettä tai sirkushuveja.

Pieni väläytys tulevasta kuitenkin saatiin, kun debyyttinsä muuten hieman yskähdellen pelannut Lahti näytti, että jos ei hyökkäykseen niin puolustukseen ainakin on apuja tarjolla ja blokkasi isäntäjoukkueen yrityksen erän lopulla melko näyttävästi maata kiertävälle radalle.

Tämän jälkeen kentälle marssitettiin vielä ottelussa (liian?) pienille minuuteille jäänyt Virtanen, joka laittoi pystyyn yhden miehen shown naulatessaan yksinläpi layupin jälkeen vielä summerin soidessa kolmosen säkkiin ”parimetriä viivasta”.

Näin tyylitellyt loppulukemat 63 – 78 ja Boyseille 8 perättäinen voitto.

Ottelun jälkeen pelaajahaastatteluun pakotettiin Raivonen, joka kommentoi mennyttä seuraavasti:
”Omasta suorituksesta pakko todeta, että aikamoista Via Dolorosaa oli tänään.. kun ei suju, niin ei suju. Muuten joukkue pelasi kyllä hyvin, eikä toisaalta päivän vaatimustaso loppujen lopuksi edes kovin korkea ollutkaan. Monessa pelissä tällä kaudella on riittänyt voittoon lähestulkoon pelkästään se, että ollaan paremmassa kunnossa kuin vastustaja ja ollaan pelattu monta vuotta lähes samalla porukalla – ja niin riitti tänäänkin. Joukkueessa on tällä hetkellä ennennäkemättömän hyvä meininki ja odotukset kauden loppujen pelien ja historian ensimmäisen saunaillan osalta ovat korkealla!”

Pisteet: Tuominen 2, Ahonen 11, Markus Suomi 12, Hautaviita 12, Matias Suomi 5, Savonvirta 18, Raivonen 9, Virtanen 5, Lahti 4

Seuraavan kerran #MeidänKakkosjoukkue on tositoimissa perjantaina 27.1. kun Monnarilla vastaan asettuu Salon Toverit kello 20.45.
Toivottavasti paikalla nähdään myös silloin, kuten tänäänkin ilahduttavan paljon faneja!

 

Yhteistyössä