C-tytöt tekivät seurahistoriaa

(6.1.2020) C-tyttöjoukkueemme pelasi sunnuntaina kautta aikain ensimmäisenä Ura Basketin tyttöjoukkueena ikäluokkansa SM-sarjaa.

5.1.2020 14-vuotiaat tytöt, SM-sarja: Ura Basket – HNMKY 37 – 98

Joukkueemme ensimmäinen SM-sarjaottelu keräsi Littoisten monitoimitalolle mukavasti yleisöä. Avausottelu varmasti jännitti tyttöjämme, kun vielä ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Helsingin NMKY. Isokoiset ja taitavat helsinkiläiset lukeutuvat valtakunnan ehdottomaan eliittiin. Perustaidot ovat tytöillä hyvin hallussa, ja joukkue noudattaa kurinalaisesti sovittua pelitapaa.

Kuva: Pekka Tenhonen

Oma joukkueemme koostuu niin ikään sporttisista neidoista. Pelaaminen kivikovia pääkaupunkiseudun joukkueita vastaan tarjoaakin meille kevään mittaan arvokkaan näköalapaikan, mitä asioita pitää päivittäisessä harjoittelussa erityisesti painottaa.

Sunnuntain avausmatsissa joukkueemme hyytyi ottelun jälkipuoliskolla vastustajan kovassa puristuksessa, ja ero repesi lopulta turhan isoksi.

5.1.2020 14-vuotiaat tytöt, SM-sarja: Peli-Karhut 07 – Ura Basket 32 – 69

Päivän toisessa ottelussa ensimmäisen pelin jännitys oli poispyyhitty, ja joukkueemme eteni komeasti johtoasemassa alkuminuuteista alkaen. Vuotta nuoremmat kotkalaiset laittoivat parhaansa mukaan kampoihin, mutta tasoero oli kaiken aikaa selvä. Voitto irtosi liki 40 pisteen erolla.

Kuva: Pekka Tenhonen

Mukava avausvoitto antaa meille uskoa, että yhdeksän joukkueen alkulohkossa on mahdollista kairata vielä muutama voitto lisääkin. Tyttöjen harjoittelu jatkuu tiiviinä, ja seuraavat SM-pelit ovat helmikuun alussa Jyväskylässä. Valtaosa tytöistä pelaa lisäksi vuotta vanhempien mukana Robert Petersen Cupia. Seuraava peli on ensi sunnuntaina Lahdessa.

Myös U14-pojat pelaavat SM-sarjaa

U14 poikajoukkueemme pelaa tyttöjen ohella ikäluokkansa SM-sarjaa. Poikien SM-sarja-avaus on ensi sunnuntaina Helsingissä.

Ura Basket toivottaa kaikille junnujoukkueillemme pelaamiseen iloa kevään koitoksiin!

Yhteistyössä