Damion Dantzler palaa Ura Basketin pääkäskyttäjän paikalle

(25.6.2020) Ura Basketin edustusjoukkue on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin kanssa. Sopimus on mallia 1+1. Yhdysvaltalaiselle Dantzlerille pesti tarkoittaa paluuta Ura-perheeseen, sillä hän on toiminut seurassa sekä apuvalmentajana, että päävalmentajan roolissa vuosien 2013–2015 aikana.

Päätös palata Kaarinaan oli Damionille helppo. Suhteet seuraväkeen ovat säilyneet lämpiminä 2010-luvun Ura-vuosien jälkeen.

– On erittäin mukava olla taas täällä, sanoo Dantzler. Olen innostunut alkavasta kaudesta.

”Hardworking good guys are what I’m looking for”

Korisliigan kolmanteen kauteensa valmistautuva joukkue on vielä rakenteilla, mutta Dantzler kehuu Uran edustusjoukkueen nuorta ydintä. Omassa valmennusfilosofiassaan Damion painottaa vahvaa puolustuspelaamista.

– Haen joukkueeseen pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään kovaa työtä ennen kaikkea puolustuspäässä, kertoo Damion.

Jo 2000-luvun alkupuolella Suomeen muuttanut Dantzler luonnehtii itseään hybridivalmentajaksi, jonka henkilökohtainen tavoite on jatkuva kehittyminen päivittäisessä tekemisessä.

– Rakennan peliä käytössäni olevien pelaajien ympärille. Toivon ammattimaista asennetta heiltä, mutta samalla yritän luoda ilmapiirin, jossa tehdään kovaa työtä ja pidetään hauskaa. Pelaajien pitää kunnioittaa lajia ja salia sekä olla valmiita jättämään kaikkensa kentälle.

Vielä kesäkuussa Damion ei halua asettaa tavoitteita lokakuussa alkavalle kaudelle.

– Vasta kun runkosarja on pelattu, tiedämme, olemmeko valmiita pudotuspeleihin, suostuu valmentaja kommentoimaan odotuksiaan.

Ura-vuosien lisäksi Dantzler on toiminut apuvalmentajana LoKoKossa vuosina 2011–2014 sekä kaudella 2015–2016 Loimaan Bisonsin apuvalmentajana. Ensimmäinen pesti päävalmentajana Korisliigassa oli 2016–2017, jolloin hänen luotsaama Lapuan Kobrat sijoittui runkosarjassa viidenneksi.

Joona Airenne jatkaa Uran edustuksessa

Seuran kasvatti Joona Airenne nähdään myös ensi kaudella Uran riveissä. Kevättauon puntilla aikansa viettänyt Airenne odottaa jo malttamattomana kauden alkamista ja pelaamista Dantzlerin alaisuudessa.

– Tosi mahtavaa, että saatiin Damion tänne. Kuusi vuotta sitten oli ensimmäinen oma kauteni edustusjoukkueessa, muistelee vuonna 1998 syntynyt Joona. Damion oli silloin ensimmäinen valmentajani miehissä.

Uusi nimi edustusjoukkueessamme on puolestaan Joona Tuomala. 1997 syntynyt KTP-kasvatti on kahtena viime kautena edustanut Kristikaa divari A:ssa. Nyt on kuitenkin oikea hetki nousta ylimmälle sarjatasolle.

– Olen todella innoissani ensimmäisestä liigakaudestani, sanoo Tuomala. Pelasin yhteensä kolme kautta divaria, ja nyt on oikea aika hakea uusia haasteita.

Pelipäivä, juhlapäivä!

Poikkeuksellinen vuosi antoi Ura Basketin edustusjoukkueen taustavoimille mahdollisuuden järjestää muun muassa organisaatiota uusiksi, ja kolmenteen Korisliiga-kauteen lähdetään taas vuotta viisaampina.

– Lähdetään ikään kuin uudella startilla liikkeelle, toteaa edustusjoukkueen puheenjohtaja Mikko Granström. Meillä on uusi valmennus, nuoria ja hyviä pelaajia ja vahvistuspuolesta tulee myös löytymään hyviä nimiä.

Korisliiga-kausi 2020–2021 korkataan Kupittaalla alustavan kalenterimerkinnän mukaan keskiviikkona 14. lokakuuta. Uusi sarjajärjestelmä tarkoittaa vähemmän pelejä runkosarjassa, ja näin ollen jokaisesta pelipäivästä tulee entistä tärkeämpi juhlapäivä. Tervetuloa mukaan kannustamaan Ura Basketia ja nauttimaan viihdyttävästä liigakoriksesta!

Media

Yhteistyössä