Derby on taas täällä!!

(7.11.2019) Varsinais-Suomen derby tekee paluun Kupittaalle lauantaina. Viime kaudella Kupittaan molemmissa derbyissä rikottiin 2000 katsojan rajapyykki ja tunnelma oli todella mahtava. Lipunmyynti on käynyt kiivaana ja luvassa on jälleen mahtava tapahtuma! Otteluisäntä Meidän kotikaupunkimme, Kaarina.

MeidänJoukkue lauantaina

Meidän Ura Basket eGameStars paransi huomattavasti tiistaina esitystään edellisestä ottelusta. Lopun pienet vastoinkäymiset veivät voiton käsistä. Lauantaina joukkue voi pelata vapautuneesti, sillä vierasjoukkue Vilpas lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun. Viimeisissä otteluissa omaan koriin on tehty aivan liikaa pisteitä, joten keskittyminen puolustuspäässä on oltava täydellistä, jos vierailijaa halutaan haastaa.

”Nokia-ottelussa tuli jo muutama parempi hetki, mutta meidän on ryhmänä ymmärrettävä, että me ei olla joukkueena fyysisesti se kaikkein lahjakkain puolustusjoukkue. Vaan on nimenomaan puhallettava yhteen hiileen ja löydettävä se mentaliteetti, että jokaisella pallonhallinnalla on merkitystä ja se ei ole OK antaa vastustajalle lay upeja ja hyökkäyslevyjä. Jos näissä asioissa pystytään kehittymään seuraavien viikkojen aikana niin uskon että kaiken kaikkiaan tulos alkaa olemaan huomattavasti parempaa.”, ennakoi päävalmentaja Kristian Palotie ottelun alla.

Kokoonpanosta Miikka Luosmaalla on varmasti paljon näytönhaluja Vilpasta vastaan. Viime kaudella Miikka siirtyi juuri siirtoikkunan sulkeutuessa Ura Basketin riveihin Salosta, jossa ei vajaan kahden kauden aikana saanut kunnollista näyttöpaikkaa osaamisestaan. Kuin tilauksesta, Miikka pelasi tiistaina kauden parhaan ottelunsa nostaen kakkosensa 100% tarkuudella, 7/7. Myös Marius van Andringa tuntuu pääsevän paremmin vauhtiin ottelu ottelulta. Kauden alla sattunut loukkaantuminen alkaa viimeinkin olla selätettynä ja edellisessä ottelussa nostettiin kauden parhaat pistelukemat jo 18 pisteeseen, kolkkien osuessa viisi kertaa yhdeksästä.

Dustin pelasi tiistaina mainion ottelun Nokialla

Sarjakärki Vilpas Vikings

Viimeiset kolme runkosarjaa nimiinsä vienyt Salon Vilpas on jälleen kerran aloittanut kauden erinomaisesti. 10 ottelusta kasassa on 9 voittoa, ainoan tappion tullessa reilut kaksi viikkoa sitten Lapualla Kobrille. Ville Tuomisen luotsaama viikinkilaiva on pelaajamateriaaliltaan kenties koko sarjan laajin. Kokeneiden, Susijengistä tuttujen, Juho Nenosen ja Mikko Koiviston lisäksi suomalaisosastolta löytyy Henri Kantosen ja Aatu Kivimäen tasoisia pelimiehiä. Ykköstakamiehenä Salossa häärii, elävä legenda, Teemu Rannikko. Nykyään kaarinalainen Rannikko on edelleen Korisliiga-tasolla ylivertainen pelimies, tästä osoituksena 6,4 koriin johtavaa syöttöä peliä kohden.

Neljättä kautta Salossa pelaava, Ura Basket-kasvatti, Riku Laine nostaa profiiliaan liigassa jatkuvasti. Tällä kaudella Riku on pelannut lähes 15 minuuttia keskimäärin, osuen hyvillä prosenteilla joka puolelta kenttää.

Jenkkiosastolta Vilppaalta löytyy mainion alkukauden pelanneet laiturit DJ Laster sekä Tim Coleman, joista jälkimmäinen on ollut edelliset ottelut suorastaan liekeissä tehden kolmeen viimeiseen otteluun keskimäärin 27 pistettä. Kumpikin laituri on takkuillut kaukopelinsä kanssa. Sentterinä Salolla pyörii Jamuni McNeace. McNeace ei ole alkukaudesta erityisemmin säväyttänyt, mutta ihan hyvillä tehoilla (11/7,5) operoinut ja erityisesti hänen vertikaalinen uhka on otettava tosissaan.

”Vilpas on ollut totutun kova ja ansaitusti johtaa sarjaa. Joukkue omaa ylivoimaisesti laajimman rosterin koko sarjassa ja se on näkynyt suoritusvarmuutena vaikka muutama loukkaantuminen ollutkin.”, kommentoi Coach Palotie tulevaa vastustajaa.

Ville Hänniseltä löytyy Korisliiga-kokemusta myös Vilppaan paidasta

Derby tuo karnevaalit Turkuun

Varsinais-Suomen Derby otti heti viime kauden alkuun oman tärkeän paikkansa koko Korisliigan kannalta. Pikkuveli vastaan isoveli, kokemus vastaan nuoruuden into. Ura Basket eGameStarsin ja Salon Vilppaan väliset ottelut herättävät myös vähemmän korista seuraavien mielenkiinnon ja sytyttävät jokaisen paikalle saapuvan.

Alla tunnelmia viime kauden ensimmäisestä derbystä.

eGameStars esillä lauantaina

Lauantaina Kupittaan palloiluhallilla pääsee tutustumaan myös nimisponsoriimme eGameStarsiin. Paikalla on erityinen pelialue, jossa pääsee testaamaan pelaamista huippulaitteilla, ammattilaisen opastuksella.

Lipunmyynti ja muuta yleistä tapahtumaan liittyen

Ostamalla liput ennakkoon Lippupalvelusta säästät aikaa ja pääset nopeammin lämpimään halliin aistimaan tunnelmaa. Uutuutena myynnissä on myös #Uraperhe-liput, 2 aikuista ja 2 lasta, hintaan 30€

Liput: lippu.fi

Hyvä tietää: otteluopas

Facebook-tapahtuma: Derby! Ura eGameStars vs. Vilpas

Derby tekee paluun Kupittaalle! Ota siis puoliso, lapsesi, vanhempasi ja ystäväsi mukaan ja suuntaa seuraamaan Varsinais-Suomen parasta korista. Ura Basket eGameStars – Salon Vilpas, lauantaina klo 17:00. Otteluisäntä: Kaarinan kaupunki

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä