Derby-viikon avaus Ugissa

(17.11.2020) Maaottelutauko lähestyy kovaa vauhtia, mutta sitä ennen pelataan kaksi paikalliskamppailua. Lauantaina Kupittaalla pelataan aina tunteita herättävä Varsinais-Suomen derby Salon Vilpasta vastaan. Keskiviikkona sen sijaan matkustetaan Uuteenkaupunkiin. Tästä ottelusta ei varmasti myöskään tunnetta puutu. Vastakkain on kaksi voitotonta joukkuetta, joista molemmat janoavat avauspisteitä ja odotettavissa on varmasti kaikkensa antamista. Tuomarikolmikolla on siis täysi iltapuhde pitää peli hanskassa.

Vuodesta toiseen tasaista vääntöä

Ura Basketin ja Korihaiden väliset kamppailut Korisliigassa ovat olleet järjestäen tärkeitä otteluja, joissa on taisteltu poikkeuksellisen kovaa. Ensimmäisellä Korisliiga-kaudellamme voitot menivät 2-2 ja runkosarjan loppuessa molemmilla oli 7 voittoa. Korieromme keskinäisissä oli huonompi, joten jouduimme liigakarsintoihin. Viime kaudella ehdimme pelaamaan kaikki keskinäiset ennen sarjan keskeyttämistä ja voitot menivät tällä kertaa meille 3-1. Viime kauden molemmilta vierasreissuilta saimme tuliaisina sarjapisteet mukaamme. Tätä lähdetään myös keskiviikkona hakemaan!

Kapteeni Matti Nuutinen haluaa parantaa viime pelistä. Kuva: Pekka Tenhonen

UU-Korihait

Keskiviikon isäntä Korihait on meidän tavoin vielä ilman voittoa tällä kaudella. Monessa ottelussa Korihait ovat hyvin ollut mukana noin puolet pelistä, mutta usein toisella puoliajalla jalka on alkanut painaa tai vastustaja on tiivistänyt rivejään ja karannut voittoon. 8 ottelun jälkeen koriero Kohailla on tylysti -218, meidän vastaavan ollessa yhtä monessa ottelussa -98. Korihaiden pääkäskyttäjä Jarno Nikula elää pelissä täysillä mukana ja on usein onnistunut nimenomaan meitä vastaan sytyttämään joukkueensa kadehdittavan kovaan taisteluun.

Viime kaudelta tuttu mies, Trey Zeigler (17,9p/7,4l/5,4s) on Korihaiden tärkein pelaaja myös tällä kaudella. Monipuolinen laituri tuo palloa ylös, ajaa sisään ja poimii irtopallot talteen. Viime kaudella Zeigler teki Kupittaalla Korihaiden voittaessa meidät 32 pistettä.

Mielenkiintoinen lisäys Korihaille on uusi iso mies Sal Nuhu (10p/11l). Kaksi ottelua pelannut sentteri hankittiin Ugiin poimimaan levypallot ja alun perusteella hyvä mies on löytynyt. Urheilullinen Nuhu on myös blokkipelote korin alla ja tuo uuden ulottuvuuden Nikulan puolustuspalettiin. Trey Zeiglerin serkku Bo Zeigler (11,7p/5,7l) ja Trevor Blondin (13,1p/2,6s) täydentävät ulkomaalaisnelikon

Suomalaisista Korihaiden kapteeni Miikka Marttinen (10,3p) todella tärkeä pala joukkueessa. Yli 40% kolmosistaan upottava Marttinen on pidettävä kaarella tarkasti kiinni. Atte Perttu (5,3p/3l) pelaa lähemmäs 20 minuuttia peliä kohden ja kuten hyvin tiedämme on kyseessä myös erinomainen heittäjä. Korihaiden mielenkiintoisimmat kotimaiset löytyvät junnuosastolta. 2003-syntyneet Aamos Nikula (5,3p) ja Tommi Lehtonen (2,3p) pelaavat kumpikin keskimäärin yli 10 minuuttia ottelua kohden.

Kevin Bracy-Davis palaa takaisin Uuteenkaupunkiin. Kuva: Marko Hänninen

Meidän Joukkue keskiviikkona

Positiivisesti marraskuun otteluruuhkassa sairasosasto on ollut tyhjentymään päin ja keskiviikkona koko 10 pelaajan runko on ilman game time decision-merkintöjä kokoonpanossa.

Edellisessä ottelussa Katajaa vastaa, jäimme usein pieniksi ja hennoiksi Katajan vahvan levypallopelaamisen alle. Nyt onkin paikka jokaisella laittaa yksi koko isompaa paitaa päälle ja osoittaa parempaa taistelutahtoa niin irtopalloissa kuin myös 1 vs 1-tilanteissa.

Lauantailta jäi varmasti hampaankoloon kapteeni Matti Nuutiselle (12,3p/6l/2,6s). 23 peliminuutissa virhetili täyteen eikä oikein missään kohtaa päässyt kunnolla peliin sisään. Nyt onkin eurokentillä vuosia pelanneen Matin näytönpaikka. Nuori joukkueemme tarvitsee ehdottomasti kapteeniltaan esimerkkiä että miten ne tilanteet hoidetaan kotiin. Näytönpaikka on myös isojen miesten osastolla Javan Whitella (8,0p/6,4l) ja Emmitt Holtilla (6,8p/4,9l). Korinaluspelaajien on otettava paremmalla prosentilla levyrit talteen puolustuspäässä.

Kaudella 2017-18 Korihaita edusti päävalmentaja Damion Dantzler, Teemu Sulonen (9,5p) ja Kevin Bracy-Davis (18p/6,5l/2,6s). Heillä on varmasti kaikilla ottelussa vielä pieni lisäpanos vanhan kotiyleisön edessä.

Coach DD kommentoi ottelua näin:

Korihait ja me olemme samassa tilanteessa. Molemmat ovat nälkäisiä ottamaan ensimmäisen voiton. Meidän pitää olla tarkkana, koska pelaamme vieraskentällä agressiivista isäntää vastaan. Meidän pitää olla kovia kamppailutilanteissa, jos haluamme ottaa ensimmäisen voittomme.

​Meidän Joukkue keskiviikkona: Kevin Bracy-Davis, Trey Niemi, Kevaughn Allen, Teemu Sulonen, Ville Hänninen, Emmitt Holt, Matti Nuutinen, Javan White, Joona Airenne, Joona Tuomala

Mukaan Ugiin tai Akselin tupaan!

Lähde mukaan kannustamaan Meidän Joukkuetta Uuteenkaupunkiin yhdessä Ura-perheen kanssa! Ura-kannattajille liput 10€ aikuiset/5€ lapset, kun ilmoittautuu keskiviikkona klo 15 mennessä Mikko Granströmille, mikko.granstrom(at)urabasket.fi. Poikkeustilanteen takia ei yhteiskyytiä valitettavasti tällä kertaa voida järjestää.

Niille, jotka eivät Ugiin asti ehdi on myös tarjolla oma kisastudio. Akselin tupa monnarin vieressä näyttää jatkossa Ura Basketin vieraspelit. Laita siis punaista päälle ja mene Akseliin kannustamaan joukkueemme voittoon!

Korisliigaa keskiviikkona 18.11. klo 18:30 Uudestakaupungista, Korihait-Ura Basket. Ottelu näkyvissä Akselin tuvassa ja Ruutu plus-palvelussa.

Yhteistyössä