Divari B:n kausi käyntiin kotipelillä 18.10.

(15.10.2020) Kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla pelaava kehitysjoukkueemme aloittaa nykyisen formaatin alaisen kolmannen kautensa miesten 1. divisioona B:ssä sunnuntaina. Kausi päästään aloittamaan Littoisten monitoimitalon korispyhätössä, ja vieraaksemme saapuu Tampereen Pyrinnön Akatemia B.

Divisioona B:n suosiota seurojen parissa kuvaa hyvin se, että divari laajennettiin alkavalle kaudelle peräti 14 joukkueen suursarjaksi. Joukkueet voidaan karkeasti jakaa kolmeen kategoriaan: kärkijoukkueet, joiden rostereista löytyy liigakokemusta omaavia kotimaisia pelaajia ja ulkomaalaisvahvistuksia, toisena keskikastin joukkueet, joiden kokoonpanossa on jo veteraaneiksi luokiteltavissa olevia pitkän linjan pelaajia, sekä kolmantena Korisliigassa pelaavien seurojen akatemiajoukkueet. Jälkimmäisessä ryhmässä on meidän lisäksi kolme joukkuetta: Lahti Basketballin Team Pajulahti, Vilpas Vikingsin kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä Perniön Urheilijat ja avausottelumme vieras Pyrinnön Akatemia B.

Jo mainitun Lahden lisäksi on toinen nousijajoukkue Kipinä Äänekoskelta. Monnarin preseason-pelissä vieraillut Forssan Koripojat puolestaan pelasi viime kaudella divisioona A:ssa.

Edessä tasainen ja mielenkiintoinen sarja

Meidän joukkueemme päävalmentaja Jukka Valpola arvioi, että sarja tulee olemaan aikaisempia vuosia tasaisempi. Nousijajoukkueista löytyy laatua ja kokemusta, minkä lisäksi vanhat liigapelaajat ja hyvät ulkomaalaisvahvistukset tuovat lisää tasoa ja kilpailua sarjaan. Ulkomaalaisvahvistusten rooli ja määrä on puheenaihe, josta helposti voi ammentaa pitkiäkin pohdintoja ja eriäviä mielipiteitä. Valpola näkee amerikkalaisvahvistuksissa paljon hyvää.

– Jos jenkit tukee joukkueen ja seuran identiteettiä, niin silloin se on mielestäni ok. Hyvä vahvistus tuo lisäarvoa, tukee nuoria ja antaa junnuille mahdollisuuden kehittyä, tuumii Jukka. Oikean pelaajarekryn myötä saadaan nuoret pelaamaan omille pelipaikoille.

Sarjasta valmentajamme povaa mielenkiintoisen, ja ennakoi, että laajuutensa puolesta saatetaan nähdä paljon ristiin pelaamisia. Kärkitrioksi voisi hahmotella kolmikon PuHu Juniorit, Raholan Pyrkivä ja Samu Kaarresvirran luotsaama PeU. Sen jälkeen on todella tasaista.

– 14 joukkuetta, 26 peliä. Yhtälö sallii ohipelejä ja silti voi olla mahis pudotuspeleihin, kommentoi Valpola.

Tervetuloa Littoisten monitoimitalolle sunnuntaina 18.10. klo 17 avaamaan kausi divarijoukkueemme tukena.

Divarijoukkuetta tukemassa

Huomioithan, että noudatamme viranomaisten ja Suomen Koripalloliiton ohjeistuksia ottelutapahtumissa. Monitoimitalon sisääntulon yhteydessä löytyy käsidesiautomaatti. Pidämme turvaetäisyydet toisiin katsojiin ja kenttään, sekä annamme tuomareille ja joukkueille työrauhan. Koripalloliiton alaisissa pääsarjoissa edellytetään kasvomaskin käyttöä katsomoissa. Muista siis maski – toteutetaan yhdessä ottelutapahtumat turvallisesti yhteistä viihtyvyyttä ja omien kannustamista unohtamatta!

Tagged under

Yhteistyössä