Divari kaatoi Forssan Monnarin harkkamatsissa

(9.10.2020) Miesten 1. divari B:hen osallistuva kakkosjoukkueemme pelasi perjantaina iltapuhteena harjoitusottelun Monitoimitalolla vastaan Forssan Koripojat. Seura joutui vallitsevassa tilanteessa tekemään vaikean päätöksen kauden aloituksen turvaamiseksi, ja ottelu pelattiin Littoisten kotiluolassa ilman yleisöä.

Vauhdikas ja viihdyttävä peli lupaa alkavalle kaudelle hyvää, ja FoKoPo kaatui välillä erittäin mukavasti rullaavan hyökkäyspelin ansiosta luvuin 101-87.

Ura Basket – FoKoPo
Harjoitusottelu, Littoisten monitoimitalo 8.10.2020
101-87 (27-27, 24-19, 24-20, 26-21)

Joukkue, jonka pelaajat osallistuvat jopa kolmeen eri sarjaan ja harjoittelevat kahdessa eri treeniryhmässä, on saanut vain yksittäisiä yhteisiä kauteen valmistautuvia tapahtumia. Yhteisten, laadukkaiden harjoittelutapahtumien puuttuminen näkyi myös tänään hienoisena sekavuutena ja tilastoihin kerääntyneenä 20 menetyksenä, mutta päävalmentaja Jukka Valpola on kuitenkin illan suoritukseen pääosin tyytyväinen.

– Ei olla vielä kunnolla päästy harjoittelemaan puolustamista, silloin olisimme saatu paremmin kiinni Forssan ulkomaalaisvahvistukset Gokul Natesan (32p) ja Jerrel Martin (29p/13lev). Hyökkäys on paras puolustus, ja hyökkääminen on kivaa silloin, kun se sujuu, kommentoi Jukka. On mukavaa, kun joukkueessa on sellaisia pelaajia, kun Oskari Lehto (22p/5lev) ja Lauri Hänninen (23p), jotka tykkäävät juosta kenttää. Waheid Hassan (10p/6lev) ilahdutti, ja pelasi tänään paremmin, kun osasin odottaa.

Kokenut kolmikko tukemassa kehittyviä nuoria

Kauden 2020–2021 divarijoukkueen kokoonpanossa on niin kutsuttu veteraaniosasto Joona Forsström, Teemu Ritanotko ja Brian Moultrie; juniorikauden kynnyksen juuri ylittäneet ”yli-ikäiset” Tuomo Aalto, Oskari Lehto, Roope Kyyhkynen, Oliver Räsänen, Waheid Hassan ja Miika Koivisto; sekä yhteensä 11 A-junnua, joista Lauri Hänninen ja Edvard Gullichsen yhdessä Waheidin kanssa ovat harjoitelleet pääsääntöisesti edustusjoukkueen ringissä.

– Veteraaniosasto on erittäin luotettava, tietää mitä saa. Olemme tehneet tätä yhdessä jo useita vuosia, ja tiedämme toistemme toimintatavat. Troikalta voi odottaa takuuvarmaa suorittamista, ja heihin pystyy tukeutumaan, kertoo Jukka. Joukkueessa on monia erilaisia vahvuuksia. Kiva, että löytyy tuollainen ydinryhmä. On myös todella hienoa asia, että tässä kokoonpanossa on vain kaksi pelaajaa, eli Brian ja Roope, jotka eivät ole edustaneet Ura Basketia juniorisarjoissa.

Ura Basketin kehitysjoukkue aloittaa kolmannen kautensa divari B:ssä. Pelaajien kehittäminen on ehdoton ja ensisijainen tavoite, jossa vanhemmat pelaajat ovat tukemassa nuoria heidän pelaajapoluillaan. Myös kolmen joukkueen päävalmentajien – Jukka Valpola, edustuksen Damion Dantzler ja A-poikien Arttu Mannelin – tiivis yhteistyö on edellytys projektin onnistumiselle ja tavoitteen saavuttamiselle.

– Urheilullinen tavoite pitää tässä sarjassa olla pudotuspelit, suostuu Valpola ennakoimaan tulevaa kautta.

Miesten 1. divari B:n kauden aloituspeli nähdään Littoisten monitoimitalolla sunnuntaina 18.10. klo 17. Tuolloin vieraaksemme saapuu Tampereen Pyrinnön Akatemia B.

Tervetuloa mukaan nauttimaan divarikoriksen vauhdista ja viehätyksestä!

Noudatamme ottelutapahtumissa viranomaissuosituksia, ja Monitoimitalon yleisömäärä on rajoitettu 250 henkilöön. Lisäksi suosittelemme lämpimästi kasvomaskien käyttöä, mikäli turvaetäisyyksiä ei voida ylläpitää.

1 Comment

  1. Pingback: Divari B:n kausi käyntiin kotipelillä 18.10.

Yhteistyössä