Divari palasi voittokantaan perjantai-illan vieraspelissä

(13.11.2020) Divari-Ura palasi takkuilevien kotipelien ja karvaan yhden pisteen HyPo:lle kärsityn tappion jälkeen voittokantaan kukistamalla Lappeenrannan NMKY:n perjantai-illan vieraspelissä.

M1DB: Lappeenrannan NMKY – Ura Basket
70–77 (15–21, 17–30, 20–12, 18–14)

Pelin ensimmäiset viisi minuuttia eteni melko tasaisissa merkeissä, kunnes Ura pääsi repimään 13 pisteen etumatkan itselleen ja pakotti isäntäjoukkueen aikalisälle. Pienelle tauolle mentiin Uran kuuden pisteen johtoasemassa.

Toinen neljännes oli meikäläisten dominointia. Fiksun puolustamisen ansioista pystyimme pakottamaan vastustaja pallonmenetyksiin, joista pelaajamme pääsivät juoksemaan nopeita lay upeja. Paikkapuolustus yllätti Lappeenrannan, ja joukkueemme teki yhteensä 25 pistettä vastustajan menetyksistä. Viidentoista minuutin kohdalla oli ero palautettu 14 pisteeseen, ja Ura vei lopulta ensimmäisen puoliajan 19 pisteellä.

Tauko kaiken muuttaa voi

Meikäläisten hyökkäyspeli takkuili toisella puoliskolla pahasti, kun isännät sumputtivat korinalustan eikä palloa saatu toimitettua tarkasti vartioidulle Brian Moultrielle (18p/26lev/5s). Näin Saimaan rannan namikalaiset hivuttautuivat piste pisteeltä lähemmäs, ja kolmekymmenen pelatun minuutin jälkeen ero oli kaventunut 11 pisteeseen.

Viimeistä neljännestä vaivasi neljän minuutin kuiva hetki, kun nuoren joukkueemme hyökkäyspeli meni pahasti sekaisin. Päävalmentaja Jukka Valpolan mukaan ”ei oltu samalla pelikirjan sivulla”; kun ensimmäinen vaihtoehto ei onnistunut, ei seuraavaa ratkaisutilannetta osattu luoda. Kun pelikellossa oli enää pari minuuttia jäljellä, oli ero kaventunut vain kahteen pisteeseen.

– Otimme oppia edellisten kolmen pelien virheistä, ja ennen kaikkea viime sunnuntain tappiosta JyWe:lle. Teimme nopeampia vaihtoja, ja sattumalta saimme tulostaulun tekniikan pettäessä vielä viiden minuutin ylimääräisen tauon ennen pelin viimeisiä minuutteja.

Tärkeä tauko isoja minuutteja pelanneille avausviisikon pelaajille, ja lopulta miehistömme onnistui pitämään Lappeenrannan loitolla. Summerin soidessa tulostaululla oli numerot 70–77 meidän eduksemme, ja kaksi sarjapistettä lisää napsahti Ura Basketin voittosarakkeeseen.

– Iso helpotus, että tuli voitto järkevästi pelattujen viimeisten peliminuuttien ansiosta, huokailee päävalmentaja Valpola. Tänään ennen kaikkea Edvard Gullichsen (19p) oli mies paikallaan. Eddy toi palloa kontrolloidusti ylös, ja hoiti takurin tonttia menestyksekkäästi. Brian Moultrien ja Joona Forsströmin merkitystä ei voi korostaa liikaa. BMon ja Foren kokemus on todella arvokas, ja he pystyvät rauhoittelemaan peliä kun pallo polttaa nuorempien näpeissä.

– Monessa yli-ikäisessä näkyy vielä pelaamattomuus. Puolustaminen on välillä suhteellisen passiivista ja vähän löysää. Vastustaja teki kuitenkin vain 70 pistettä, eli suurin piirtein sen verran minkä päätimme, että voimme heille antaa, toteaa Valpola.

Erilainen Kipinä vastassa sunnuntaina

Divarijoukkueemme pääsee tositoimiin kotikentällä jo sunnuntaina, yhden lepopäivän jälkeen. Vieraaksi saapuu Kipinä Basket Äänekoskelta.

– Kipinä on ihan erilainen joukkue, kommentoi Jukka. Heillä on isoja, kokeneita suomalaisia plus kaksi erittäin hyvää ulkomaalaisvahvistusta. Toisaalta he saattavat sopia meille erittäin hyvin. Mutta haaste on iso, eikä vähintään siksi, että Brianilla ja Forella kerääntyi yli 30 minsaa mieheen perjantain pelissä.

  • Tervetuloa Monnarille sunnuntaina 15.11. klo 17 nauttimaan divarikoriksen vauhdista ja viehätyksestä!

Yhteistyössä