Divari-Ura haki voiton Lahdesta

(31.12.2020) Miesten 1. divisioona B:ssä pelaava kehitysjoukkueemme kävi torstai-iltana Lahdessa kääntämässä kolmen tappion putken voittamalla isännät luvuin 79–87.

M1DB: Team Pajulahti – Ura Basket 79–87 (19–26, 15–18, 22–19, 23–24)

Alkutalven pahentuneen koronatilanteen takia on divarissakin jouduttu siirtämään kourallinen joulukuun pelejä, ja näin on aikatauluissa poikkeuksellisesti pelejä välipäivinä ja arki-iltoina. Pelisiirrot, pandemian aiheuttamat epävarmuudet ja suunniteltua tiiviimpi pelitahti on heijastunut niin valmistautumiseen, kun myös pelaavaan kokoonpanoon.

Pääsarjan ottelutauot ovat tuoneet Korisliiga-miehistöä divaripeleihin, ja asetelmat eiliseen otteluun olivat kaikkea muuta, kun helposti ennakoitavissa. Lahti Basketball osoitti kuitenkin, mistä Team Pajulahdessa on kyse, ja vastassa oli nuori akatemiajoukkue nestorinaan 1989 syntynyt Sami Ikävalko.

Ottelun ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia sujui mukavasti meikäläisten tahdissa. Vaikka olimmekin välillä vaikeuksissa Lahden pari päälle kaksimetrisen pelaajan kanssa, löytyi heittopaikkoja mukavasi kaaren takaa, ja nopeista hyökkäyksistä saatiin tukku onnistumisia. Tauolle mentäessä tilanne 34–44.

Kolmas alkoi huolestuttavasti. Team Pajulahti vei ensimmäiset viisi minuuttia 17–6. Päävalmentaja Jukka Valpola:

– Tauon jälkeen ei oltu ihan valmiita pelaaman. Olikohan taas niin, että kuviteltiin, että peli voidaan surffailla loppuun? Koetettiin sitten paikkapuolustuksella sotkea vastustajan pelaamista, ja siitä saatiinkin pari onnistumista ja riistoa. Lahden heitot upposivat kuitenkin niin hyvin, ettei paikkaa uskallettu pelata kuin hetken, kertoo Jukka.

Lopulta johtoasema piti päätöskympin, ja näin murtui kolmen tappion putki.

Paras pistemies oli kaukoheitoissa mainiosti onnistunut Lauri Hänninen (30p). Edvard Gullichsen antoi 10 syöttöä. Samppa Mutila heitti kolmoset 3/6, ja vasta 15-vuotias Sinan Coskun antoi pari syöttöä ja nappasi kolme levypalloa. Veteraaniosaston Brian Moultrielle kirjattiin 24p/17lev, ja Joona Forsström toi jälleen runsaasti kokemusta pelaamiseen.

– Osassa meidän nuorissamme näkyy vielä epävarmuutta, ja eri syistä johtuvat pidemmät tauot vaikuttavat joulun jälkeiseen tekemiseen. Chibueze Ihetu teki ensiesiintymisensä miesten pääsarjassa, ja Chibe täytti väkivahvana työmyyränä paikkansa hyvin, kommentoi Valpola.

Kevään 2021 lähtölaukaus annetaan 3.1. vieraspelillä Äänekoskella, ja tammikuussa pelataan viisi ottelua, joista vain yksi kotikentällä.

Kehitysjoukkuettamme tukemassa

Yhteistyössä