Divari-Ura nousi aallonpohjalta voittoon Raholasta

(22.3.2021) Miesten 1. divari B:ssä ahertava kehitysjoukkueemme haki vaikeimman kautta vierasvoiton Raholan Pyrkivästä sunnuntaina. Nuoriso-osastomme intensiteettitason nostaminen sytytti joukkueen vaisun alkupuoliskon jälkeen.

M1DB: Raholan Pyrkivä – Ura Basket
Tesoman palloiluhalli, 21.3.2021
95–102 (25–26, 30–21, 17–30, 23–25)

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia enteili huonoa meikäläisille. Puolustuksellisesti ei meillä ollut minkäänlaista kontrollia. Rapy teki ison määrän pisteitä virheistämme. Puolustus oli myöhässä tai ajatukset eivät menneet yhteen, hyökkäyksessä sama johti menetyksiin ja vastustaja pääsi helppoihin layupeihin meidän virheistämme.

– Vastustaja hyökkäsi heikkouksiamme vastaan, puolustaminen ei ollut tarpeeksi tiivistä. Kokeiltiin myös paikkapuolustusta, mutta vastustajan kokeneet pelaajat rikkoivat sen helposti, kertoo päävalmentaja Jukka Valpola.

Kun peli ei suju, katse kääntyy helposti väärään suuntaan. Nytkin kävi meiltä aluksi niin, että tuomarityöskentelyyn keskityttiin liikaa. Tuomarikaksikolle purnattiin ja valitettiin, ja samalla pääsi olennainen unohtumaan.

– Laitettiin duunariosasto kentälle hetkeksi ja se rauhoitti tilanteen, kommentoi Valpola.

Tauon jälkeen nostettiin puolustuksen intensiteettiä. Jesse Javanainen (3p/4lev), Samppa Mutila (16p), Oliver Räsänen (2p/4lev/2s), Oskari Lehto (14p/2r) ja Roope Kyyhkynen (5p/4lev) toteuttivat intensiteettiä ensimmäisinä parhaiten. Kentän toisessa päässä pitää korintekovastuun olla laajasti jaettu pelaajien kesken, ei voida olla yhden tai kahden pelaajan varassa.

-Päätettiin, että miespuolustuksella pitää pärjätä. Kerrankin meidän hermokontrollimme piti paremmin loppuun asti. Yksittäiset tilanteet synnyttävät positiivisen fiiliksen niin kentälle kuin myös penkille, ja se oli yksi tekijä joka käänsi pelin eduksemme, sanoo Valpola.

Korisliigan runkosarjan päätyttyä saimme mukaan Tampereelle Trey Niemen (15p/2lev/4s). Brian Moultrien (25p/17lev/6s/teholukema 42) vahvuus korin alla toi miehelle takuuvarman tuplatuplan. Joona Forsströmin (12p/4r/+15) ja Teemu Ritanotkon (10p/7lev) arvo joukkueelle nousi taas keskeiseen asemaan, kun peliä ratkaistiin. Molemmat ovat parantaneet koko kauden aikana todella paljon, ja käyttävät yhä enemmän ääntä kentällä nuorempien ja kokemattomampien kanssapelureiden ohjaamiseen ja auttamiseen.

– Trey pystyy luomaan niin paljon etua, että vastustajan on pakko vastata siihen. Fore ja Ritis ovat nousseet ehkä joukkueen tärkeimmiksi pelaajiksi. Kaksikko on luotettava ja tasainen, kehuu Valpola.

Kuvat Westside-ottelusta 14.3. Kuvaajat: Pekka Tenhonen ja Tuukka Kavisto.

Jännittävät päivät edessä

Toiseksi viimeisessä kotiottelussa su 14.3. meidän kakkosjoukkueemme koki tappion liigakonkari Eldar Skamon johtamalle Westsidelle. Näin lipsui ote pudotuspelipaikasta, ja kevätkauden kohtalo ei enää ole omissa käsissä.
Ristiin pelatut ottelut aiheuttavat jännittävän tilanteen viimeisen tarjolla olevan pudotuspelipaikan suhteen. Tiistaina 23.3. pelattavan Team Pajulahti – Jyväskylän Weikot jälkeen tiedämme, onko sunnuntain viimeisessä runkosarjaottelussa vielä mahdollisuus kaapata 8. sija ja liput Äänekoskelle puolivälieriin.

Onpa sitten ottelussa panosta tai ei, toivotamme kaikki koripallon ystävät tervetulleita Ruudun äärelle seuraaman vauhdikasta divarikorista. Runkosarjan päätösottelussa su 28.3. klo 17 vieraaksemme saapuu jo sarjavoiton varmistaneen Äänekosken Huiman.

Toimintaa tukemassa

Tagged under

Yhteistyössä