Divari-Ura saavutti päätavoitteensa

(14.5.2021) Ura Basketilla on kolmen kauden aikana ollut kehitystoimintaan tarkoitettu kakkosjoukkue valtakunnallisessa 1. divari B:ssä. Kausi 2020–2021 päättyi lopulta karvan verran playoff-viivan alapuolella, vaikka kauden alku saattoi ennakoida parempaa lopputulosta.

– Kesä ja alkusyksy tarjosivat mahdollisuuden parempaan urheilulliseen tulokseen. Ensimmäiset pelit antoivat osviittaa, että menestystä olisi voinut tulla. Kauden alussa kaavailtu pleijari-paikka ei todellakaan ollut mitään turhaa haihattelua, sanoo joukkueen päävalmentaja Jukka Valpola.

Ura Basketin divaritoiminnan laadukkuus ja valmennuksen hyvä taso näkyi jo kesällä, jolloin heti pääsimme kokoamaan joukkuetta. Valtion leivistä kotiutuneet yli-ikäiset liittyivät toimintaan mukaan, ja kauteen valmistautuminen saattoi alkaa kolmen joukkueen yhteistyössä: edustusjoukkue ja A-juniorit muodostivat koko kauden aikana yhdessä divarin kanssa tiiviin verkoston.

Virus sotki suunnitelmia

Marraskuun puoliväliin tultaessa olimme kuudesta ottelusta onnistuneet voittamaan puolet, mutta tärkeintä oli yhä tiiviimpi joukkue, jonka kehityskäyrä osoitti koilliseen. Samalla junnujen SM-sarjassa tapahtui huimaa kehitystä joukkuepelaamisessa ja itseluottamuksessa. Sitten paketti levisi.

– Jo lokakuussa alkoi toisen korona-aallon kiihtyminen, ja marraskuussa olimme sitten siinä tilanteessa, että osa kokeneimmista pelaajista jäivät peleistä pois terveysturvallisuussyistä. Vaihtuvuus oli liian suurta etenkin takamiesosastolla, ja jouduttiin laittamaan pelaajia väärille tonteille, kertoo Valpola.

Sarja laitettiin lyhyelle tauolle epidemian kiihtymisen vuoksi, mutta runkosarjan takaraja pysyi kuitenkin samana. Siirretyt pelit ruuhkaantuivat välipäivien ja vuodenalun tienoolle, joka lopulta oli ehkä enemmän henkisesti, kun fyysisesti raskasta.

– Kuusi pelaajaa pelasi yli 75 % peleistä, mikä on suhteessa liian vähän. Stabiliteettia pitää olla, jotta jonkinlainen menestys on mahdollinen. Lisäksi olisi ollut helpompi roolittaa joukkuetta, jos olisimme saaneet pelata koko kausi samalla kokoonpanolla. Toisaalta tilanne mahdollisti useamman nuoren, kuten Jesse Javanaisen ja Sinan Coskunin debyytin ja vieläpä ihan aidoilla peliminuuteilla ja vastuulla, pohtii Jukka.

Kauden 2020–2021 pelaajatilastot

(Teksti jatkuu kuvien jälkeen.)

Toimiva valmentajayhteistyö ja omistautunut tukijoukko

Nyt päättyneellä kaudella saimme useita keskeisiä resursseja sinksattua kohdilleen. Yhteistyö valmentajien kesken onnistui hyvin ja valmentajatroikka pystyi tehokkaasti käyttämään resursseja.

– Toki harjoittelu oli välillä haastavaa, sillä vaihtelua oli myös treeneissä. Loppujen lopuksi se ei välttämättä vaikuttanut harjoittelun laatuun, sillä pelaajia riitti ja rinki oli laaja. Muutamia pelaajia pystyi hyvin lainaamaan muille. Treenaaminen oli kaiken kaikkiaan hyvällä tasolla, sanoo Valpola ja kiittää etenkin Arttu Mannelinia yhteistyön ja -suunnittelun sujuvuudesta.

Divarijoukkueen ympärille on muodostunut pieni mutta toimiva taustajoukko, minkä ansiosta esimerkiksi ottelutapahtumat niin kotona kuin vieraissa ovat sujuneet vaivattomasti. Pyyteettömästä talkootyöstä haluamme kiittää muun muassa luotettavaa ja ammattitaitoista kirjuria ja jojo-stand-in’iä, huippuvalokuvaajia ja viestijöitä, sarjan ammattitaitoisinta oto-kuuluttajaa sekä erinomaista buffethenkilökuntaa. Olisimmepa vain päässeet pelaamaan yleisön edessä!

Korvaamattoman tärkeitä ovat olleet myös kaksi pääsponsorimme Evelia ja Tremex Group – iso, iso kiitos kuuluu teille <3

Tagged under

Yhteistyössä