Divari uuden äärellä

(5.10.2021) Miesten 1. divisioona B:n kausi 2021–2022 alkaa perjantaina 8. lokakuuta Pussihukkien vieraana Vantaalle. Tässä päävalmentajamme Arttu Mannelin valottaa alkavaa kautta ja meidän joukkueemme kuulumisia.

Viidentoista joukkueen mastodonttisarja

Sarjassa on nyt ennätykselliset 15 joukkuetta, jotka on jaettu A- ja B-lohkoihin. Alun perin 16 joukkueen sarja pelataan Forssan Koripoikien valitettavan paikasta luopumisen jälkeen erisuuruisissa lohkoissa, ja meikäläiset pääsevät rankingin 8. sijan perusteella pelaamaan B-lohkossa. Lohkossa pelaavat lisäksi:

  • PuHu Juniorit (rankingin 2.)
  • Lappeenrannan NMKY (4.)
  • Team Pajulahti (6.)
  • Jyväskylän Weikot (10.)
  • Karkkila (12.)
  • Kataja Basket Talents (Villikorttiranking 1.)
  • Leppävaaran Pyrintö (Villikorttiranking 3.)

– Joukkueita on nyt todella paljon, ja sarjan sisäisistä voimasuhteista ei voi vielä oikeastaan sanoa mitään. Meidän osaltamme tärkeintä on edelleen säilyä sarjassa. Joukkueessa riittää kunnianhimoa voittamaan ja sen mukana tahtoa mennä mahdollisimman pitkälle. Kun tähdätään ylemmäs, niin samalla myös säilyy. Pelaajat edustavat ylpeinä seuraa ja haluavat toimia esikuvina, kertoo Arttu Mannelin.

Voit lukea lisää uudistuneesta sarjasta Koripalloliiton sivuilta:

Nuoria veteraaneja ja nousevia talentteja

Valmentajanelikko Mannelin, Jukka Valpola, Mika Viipuri ja Kimmo Lauri sekä fysiikkavalmentajina toimivat Mikko Larinmaa ja Totti Michelsson ovat preseason-aikana yhteistoimin valmentaneet divarin, kakkosdivarin ja A-junnujen joukkueita, samalla rakentaen synergioita ja uusia toimintamalleja.

Nuori veteraaniosastomme Joona ForsströmTeemu RitanotkoMatias Suomi on joukkueen peruskallio. Trio tuo suhteellisen nuoresta iästään huolimatta arvokasta kokemusta pelaamiseen ja harjoitteluun. Kotiyleisöä myös lämmittää tuttujen herrojen paluu Ura-paitaan.

Mielenkiintoisen ryhmän muodostavat 1999–2002 syntyneet Lauri Hänninen, Elias Diaz Suomela, Oliver Räsänen, Eemeli Hollo, Emil Komusaari ja Tatu Lehtisyrjä.

– Oli iloinen yllätys, että Lauri jäi meille. Päätös jäädä Ura Basketiin oli hänen omansa. Puhumme nuoresta miehestä, joka on urheilija henkeen ja vereen, ja ymmärtää harjoittelun ja huollon päälle. Late välittää kasvattajaseurastaan ja on innoissaan tästä uudesta alusta, sanoo Arttu.

Nuoret, nousevat kyvyt saavat laadukkaalta valmennusnelikolta tarvitsemansa ajan ja tuen kehittyäkseen. Osalla 19-vuotiaista varusmiespalvelu alkaa tammikuussa, ja on mielenkiintoisia nähdä missä määrin, jos lainkaan, kansalaisvelvollisuuden vaatimukset saa yhdistettyä joukkueen toimintaan.

Alkavalla kaudella saamme myös tutustua täysin uusiin nimiin Ura-paidassa.

– Elias Diaz Suomela on luonnollisesti Turun NMKY:n kasvattina niiltä osin monelle tuttu nimi. Kaksoiskansalaisuuden omaava Elias on Namikan lisäksi saanut oppia myös Espanjasta. Elias koki, että haluaa vaihtaa Kristikasta meille. Hän tuo energiaa, vokaalisuutta ja hyvää meininkiä joukkueeseen, ja se tarttuu muihin. Siisti äijä, joka ei tingi puolustuksesta, kommentoi Mannelin.

Turun seudun hyvät koulut tuovat mielenkiintoisia pelaajia myös Kaarinaan. Tätä kastia edustaa Tapiolan Hongan kasvatti Emil Komusaari.

– ”Komu” on Hongan junnumyllyn läpikäynyt, ja on tehnyt sen tosi kovissa joukkueissa. Nyt hän tuli opiskelemaan Turkuun. Komu on kokonaisvaltainen takamies, joka pystyy pelaamaan molempia takuripaikkoja. Hän on kasvanut koripalloilijaksi hyvässä valmennuksessa. On ilo saada hänet meille, sanoo Arttu.

Myös varsinaissuomalainen koristoiminta on tuonut uusia nimiä Uraan. Korisliigaan paluun tehnyt Loimaan Bisons on osoittanut kiinnostusta pelaajiimme ja yhteistyöhön muutenkin. Alkavalla kaudella tulemme näkemään kaksi Bisonsin liigakokoonpanossa mukana olevaa pelaajaa Urassa.

– EBT-kasvatti Tatu Lehtisyrjä pelaa myös meillä. Tatu on hyvä, 2002 syntynyt nuori pelaaja. LoKoKo-kasvatti Eemeli Hollo on jo nähty Bisoneissa, ja Eemeli on pelannut siellä hyvin. Jää nähtäväksi, kuinka paljon hän ehtii pelaamaan meillä.

Kokoonpanosta löytyvät lisäksi sekä Veeti Ala-aho että Selver Hajric, jotka tullaan näkemään pelikentillä varusmiespalvelun sallimissa puitteissa. Vielä juniorijoukkueissa pelaavista nuorista on kokoonpanoon valittu mukaan Jesse Javanainen ja Sinan Coskun.

– Seuraamme luonnollisesti useampia junnuikäisiä pelaajia, mutta miesten pääsarjoissa pelaaminen vaatii kuitenkin suurta sitoutumista. Yläasteikäiset ovat pääsääntöisesti vielä liian nuoria aikuisten sarjoihin. Toisen asteen koulutuksessa pääsee sitten ympäristöön, joka antaa paremmat edellytykset keskittyä urheiluun. Pitää olla malttia seurata pelaajia ja antaa heille tilaa kasvaa ja aikaa olla nuoria, toteaa päävalmentaja Arttu Mannelin.

Kokoonpano basket.fi-sivustolla

Kasvutarinoita Monnarin hornankattilassa

Päävalmentaja Arttu Mannelin toivottaa kaikki koriksen ystävät tervetulleiksi kauden avausotteluun Monnarille 17.10. klo 17.

Noh, mitä voimme yleisönä ja Ura-perheenä odottaa miesten ykkösdivarilta kaudella 2021–2022?

– Toivottavasti pelataan tosi aggressiivista ja aloitteellista korista, jossa mennään lujassa tempossa. Preseason-pelejä vaivanneet menetykset ja huono viimeistely pitää kitkeä, jotta voidaan pärjätä ja kilpailla sijoituksista.

Nuoressa joukkueessamme ei tulla näkemään ulkomaalaistäydennyksiä tai tähtiä. Kovaa skoraamisvoimaa ja hienoja suorituksia voimme kuitenkin odottaa ennen kaikkea Lauri Hänniseltä ja Eemeli Hollolta. Sujuvan yhteispelaamisen löytäminen ja mahdollisuuksien luominen on koko joukkueen kollektiivinen tavoite.

– Pallosta on välillä vaikea pitää huolta, kun on paljon nuoria ja nousevia pelaajia. Menetyksien määrä on iso, ja heittojen määrä myös. Odotettavissa on, että prosentit laskevat aluksi. Välillä hakusessa on myös tekemisen järki. Mutta pelaajat tietävät kyllä mitä yritetään tehdä, ja haetaan kilpailuetua niistä pelimerkeistä mitä on, päättää päävalmentajamme Arttu Mannelin.

Kutsummekin kaikki alueen korisystävät mukaan seuraamaan joukkueemme ja pelaajien kehityskaarta. Kotiluolamme tulee vielä toistaiseksi olemaan Littoisten monitoimitalo, kunnes pääsemme korkkaamaan Valkeavuoren palloiluhallin tuoretta parkettia.

Tervetuloa kauden kotiavaukseen sunnuntaina 17. lokakuuta klo 17, jolloin vieraaksemme saapuu Lahti Basketballin akatemiajoukkue Team Pajulahti.

Tagged under

Yhteistyössä